{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.
Solnedgång över Halong Bay i Vietnam.
Ett dimmigt Halong bay och en liten båt med en fiskare.

Halong Bay - ett av världens naturunder

I norra Vietnam hittar du Halong Bay, även känd som Halongbukten. Här möts du utav över 1 600 kalkstensklippor mitt i Sydkinesiska havet. Halong Bay har varit listat som ett av UNESCOs världsarv sedan 1994 och varje år vallfärdar miljoner av turister från hela världen för att se denna vackra plats.

Du kan besöka Halong Bay under en dagstur, alternativt på en kryssning under flera dagar. Vår rekommendation är definitivt det sistnämnda som ger dig the full experience av världsarvet. Snacka med oss så hjälper vi dig att planera resan till Vietnam.

Snacka Halong Bay med oss!

Halong Bays många upplevelser

Halong Bay är som nämnt en sällsynt pärla i Vietnam. De vackra kalkstensklipporna skapar en spektakulär omgivning för en båttur och det är nästintill omöjligt att inte förälska sig i platsen. Men bukten är så mycket mer än vacker natur. Halong Bay bjuder även på läcker mat, flytande byar (!), vackra sandstränder och perfekta förhållanden för att paddla kajak. Dessutom är det en maxad upplevelse att sova under stjärnorna här!

På många kryssningar i Halongbukten är det kaptenen själv som fångar maten under resans gång. Det här innebär att du är garanterad drömmiga fiskrätter av högsta kvalitet. Föreställ dig att du paddlar kajak genom de små kalkstenspassagerna och grottorna, och under tiden förbereder kaptenen en läcker lunch på nyfångad fisk, ris och stekta grönsaker. Yum!

Vilken kryssning i Halong Bay är bäst?

Bra fråga! Det kan vara svårt att välja mellan de många möjligheterna, och det är därför vi finns här. Vi kan guida dig genom alternativen som tar dig till och genom Halongbukten baserat på din resplan och budget. Läs mer om att båtluffa i Vietnam här.

Vad är det för skillnad mellan Halong Bay och Lan Ha Bay?

Halong Bay är en av den mest kända platserna i norra Vietnam, men det är inte den enda som är värt ett besök! Lan Ha Bay kan ses som Halong Bays vackra tvilling. I Lan Ha Bay ligger ön Cat Ba Island som är riktigt poppis att besöka bland backpackers i Vietnam.

Ta dig från Hanoi till Halong Bay

Halongbukten ligger cirka 170 km från Hanoi och sedan motorvägen mellan Halong City och Hanoi byggdes går det otroligt smidigt att ta sig från Hanoi till Halong Bay. Det finns dessutom en flygplats (Van Don International Airport) 50 km från Halongbukten. Här avgår flyg till Ho Chi Minh City och fler internationella avgångar kommer att öppnas upp i framtiden.

Backpacking i Halong Bay och Vietnam

Om du drömmer om backpacking i Halong Bay är du inte ensam. Vi är många som vill ta oss till denna vackra pärla. Vi kan hjälpa dig att skapa en unik backpackingrutt med Halong Bay som inkluderat stopp. Boka in en reserådgvining (helt gratis!) så kickstartar vi äventyren genom Vietnam. Om du suktar efter mer inspo, klicka dig då in nedan för att se vår samlingssida om allt som har med backpacking i Vietnam att göra.

Ultimata guiden till backpacking i Vietnam

Taggad på att planera en resa till Halong bay?

Boka in gratis reserådgivning

alt

Designa din drömresa till Vietnam

Vill du komma igång med att planera din drömresa? Då har du hittat rätt! 

  1. Använd vår smarta reseguide för att lägga grunden för din drömresa
  2. Välj själv om du vill att våra reseexperter hittar de bästa alternativen åt dig
  3. Kolla över ditt personliga reseförslag och ändra så många gånger du vill!  


Med vår smarta reseguide kan du själv börja att designa ditt nästa äventyr. Baserat på dina svar får du en unik länk till din reseöversikt och du kan även få personliga tips från våra reseexperter på KILROY om du vill. Varje år skickar vi iväg massor av nyfikna resenärer på oförglömliga resor runt om i världen, stora som små. Nu är det din tur. Världen väntar på dig!

Glöm inte att det alltid är gratis att få ett personligt reseförslag av oss!

 

Starta

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...