{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Hô Chi Minh-staden

ho-chi-minh-vietnam-saigon-river-morning
ho-chi-minh-city-vietnam-floating-flower-market-canal-sidebar

Resor till Ho Chi Minh City - den pulserande staden

Saigon eller Ho Chi Minh City, är den mest moderna och pulserande staden i Vietnam. Du kommer känna pulsen av staden direkt när du anländer! Vädret är tropiskt och ligger på runt 30 grader året om.

Vill du res dit? Snacka med oss!

Sevärdheter i Ho Chi Minh City

Det finns många anledningar att stanna några dagar i Ho Chi Minh City och de historiska sevärdheterna är bara några av dem. Återföreningsslottet, Ho Chi Minh Citys Museum och Cu Chi-tunneln visar delar av den moderna vietnamesiska historien och är definitivt värda ett besök. Cu Chi-tunneln är en av de mest kända sevärdheterna och ligger precis utanför Ho Chi Minh City. Tunneln byggdes redan 1948 och var ett gömställe för Viet Minh soldater. Då Cu Chi-tunneln är välbesökt av turister, så vill vi varna för de många turistfällorna/butikerna.

Chinatown eller Tho Lon i det femte distriktet, är ett område som bara måste upplevas. Där finns ett flertal inomhusmarknader, pagoder och tempel. Marknaden är extra livlig tidigt på morgonen.

Maten i Ho Chi Minh City 

Gatuköken i Saigon är värda en närmare titt och speciellt deras kända öl "Bia Hoi"- som du för övrigt kommer att hitta överallt i staden. Många av KILROYs resenärer besöker även barerna och caféerna i Ho Chi Minh. Det kan vara uppfriskande efter att ha rest på långa landsvägar i Vietnam.

Saigon eller Ho Chi Minh City?

Stadens formella namn idag är Ho Chi Minh City och den har fått sitt namn efter Ho Chi Minh (1890 - 1969), som var landets ledare och grundare av kommunistpartiet i Vietnam. Men Saigon används fortfarande och konstigt nog är det den mest använda benämningen bland befolkningen. Det anses dock mer hövligt av använda det formella namnet.

Ta dig runt i Ho Chi Minh City

Det är mycket trafik i Vietnam, men framförallt i Ho Chi Minh City. Den stående backpacker-regeln för att passera över gatan vid en "motorcykelström" är som följer, bestäm var du vill passera och gå i en rak linje över, lämna trottoaren med lugn takt och fortsätt att gå i den takten, backa aldrig tillbaka. Vietnamesiska motorcykelförare är vana vid att köra runt hinder i mitten av vägen och så länge du går i samma takt så vet de var du är. Titta alltid åt trafikens håll, och var säker på att göra dig synlig, du kommer att se äldre människor som är vana i trafiken och vinkar med sin hatt eller paraply.  

Säsong för att resa till Ho Chi Minh City

Högsäsongen för arrangerade turer är under våren och hösten. Den västra delen av staden är ett typiskt backpackerområde.

Nyfiken på att resa till Ho Chi Minh City?

Våra reseexperter är proffs på att sätta ihop skräddarsydda resor till Vietnam och hela Asien. Boka in ett kostnadsfritt möte, som vi tar antingen över telefon eller i en av våra butiker - låt äventyret börja!

Få gratis reserådgivning

alt

Designa din drömresa till Vietnam

Vill du komma igång med att planera din drömresa? Då har du hittat rätt! 

  1. Använd vår smarta reseguide för att lägga grunden för din drömresa
  2. Välj själv om du vill att våra reseexperter hittar de bästa alternativen åt dig
  3. Kolla över ditt personliga reseförslag och ändra så många gånger du vill!  


Med vår smarta reseguide kan du själv börja att designa ditt nästa äventyr. Baserat på dina svar får du en unik länk till din reseöversikt och du kan även få personliga tips från våra reseexperter på KILROY om du vill. Varje år skickar vi iväg massor av nyfikna resenärer på oförglömliga resor runt om i världen, stora som små. Nu är det din tur. Världen väntar på dig!

Glöm inte att det alltid är gratis att få ett personligt reseförslag av oss!

 

Starta

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...