{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Costa Rica

KILROY bokar resor till Costa Rica - få ett gratis reseförslag
KILROY bokar resor till Costa Rica - få ett gratis reseförslag

Resor till Costa Rica – surf & regnskogar bland molnen

Costa Rica har ett extremt varierande landskap som rymmer hela 35 nationalparker och det finns ingen annan plats i världen som är hem åt så många djurarter. Här hittar du exempelvis över 850 olika fågelarter. I Costa Rica har du dessutom möjlighet att öva på spanskan. Resor till Costa Rica är alltså en dröm för både naturälskaren, adrenalinjunkien och kulturfantasten. Pura Vida!

Börja planera din resa till Costa Rica

Vad finns att göra i Costa Rica?

I Costa Rica hittar du mängder av häftiga upplevelser och då handlar det främst häftiga naturupplevelser och givetvis surfing för både nybörjare och proffs! 

Huvudstaden San José

De flesta resor till Costa Rica börjar i huvudstaden San José. Staden är uppdelad i flera zoner och se till att du håller dig till de säkra delarna, det vill säga zon 1-9. Här rekommenderar vi att du inte stannar särskilt länge utan reser vidare till andra plater i Costa Rica!Från San José tar det cirka 2 timmar med buss till stilla havet och 2 timmar till den karibiska kusten. 

Vulkaner & vattenfall i Costa Rica

Costa Rica är känt för den mäktiga vulkanen Arenal. En nattvandring runt vulkanen är bara ett måste! La Fortuna som ort är också en perfekt plats för dig som gillar att få adrenalinet att pumpa lite extra. Rafting och rappelling är två riktigt roliga aktiviteter som du kan göra här!

Surfcamps i Costa Rica

Costa Rica är om något ett surfparadis och glöm inte att surfcamps bara om att kunna stå på brädan – det en upplevelse att dela med andra härliga själar. Oavsett om du är en nybörjare som knappt har stått på en bräda eller ett surfproffs kan du åka på surfcamp. Lektionerna är anpassade för att passa alla nivåer, så du kan känna dig trygg och få utvecklas från din startnivå.

Men vårt surfcamp handlar som sagt inte bara om att bemästra vågorna – det är en vibe. Du bor bekvämt, lär känna massor av nya sköna människor som du kommer dela solnedgångar på stranden med och njut av den avslappnade atmosfären som bara Costa Rica kan erbjuda. Vi jobbar med några av de bästa surfcampen i Costa Rica som vi definitivt tycker du ska hänga på en vecka eller två. Pura Via!

Läs mer om surfcamps i Costa Rica


Monteverde Cloud Forest - regnskog & hängbroar

Alla resor till Costa Rica bör innehålla åtminstone ett litet äventyr uppe i bergen i de norra delarna av landet. Molnregnskogen Monteverde Cloud Forest är en riktigt drömmig plats för vandring, utsikten är magisk och omgivningarna något utöver det vanliga. Ta dig fram över hängbroar uppe bland trädtopparna, prova på ziplining och spana efter exotiska djur och växter - inte minst en av världens vackraste fåglar, quetzal! 

Volontärarbeta under din resa till Costa Rica

Vi samarbetar med noga utvalda volontärprojekt i Costa Rica där du får möjligheten att hjälpa människor, djur och natur som är i behov av stöd. Under alla projekt får du praktisk erfarenhet och du kommer att lära känna kulturen och locals under resans gång. Dessutom har du möjligheten att öva på spanskan under tiden du volontärarbetar i Costa Rica. Vissa åker på en volontärresa till Costa Rica och andra volontärarbetar som en del av en längre resan i Centralamerika. Helt upp till dig, hör av dig till oss om du vill bolla olika upplägg och få hjälp att hitta rätt volontärprojekt för dig!

 

Hitta ditt volontärprojekt

 

5 fun facts om Costa Rica

  • Costa Rica har över 200 vulkaner, varav hela sex är aktiva: Arenal är den mest berömda med sina dagliga utbrott och varma källor, Poás är den största och mest aktiva och ligger endast 1,5h från San José, Irazu bjuder på en av de mest spektakulära panoramavyerna över både Atlanten och Stilla Havet. 

  • Landet har en av världens lyckligaste befolkningar enligt studier. Kan det bero på livsstilen Pura Vida? Troligtvis! 

  • Om ekoturism är din grej så är Costa Rica landet att besöka. Både Manuel Antonio National Park och Monteverde Cloud Forest Reserve är ansedda som förebilder för ekoturismen och hållbar utveckling.

  • Costa Rica har inte haft en egen militär sedan 1948.
  • Hela 5 % av alla världens djur- och växtarter lever här - resor till Costa Rica är därför för dig som vill uppleva en av världens häftigaste naturdestinationer.


Klimatet i Costa Rica

Costa Rica har två distinkta säsonger, torrperioden mellan december och april samt regnperioden från maj till november. Högsäsongen för att resor till Costa Rica är därför under torrperioden, vilken passande nog är under Europas vinter. Om du vill uppleva Costa Ricas höjdpunkter utan att behöva trängas med mängder av turister är regnperioden tiden rätt tid att åka - det är inte så illa som det låter! Mellan maj och november är temepraturerna något behagligare, regnskogarna grönare och priserna lägre. Observera dock att under oktober och november regnar det som mest och bör därför undvikas om du endast reser under en kortare period och har begränsad flexibilitet.

Transport i Costa Rica

Att resa runt med lokala bussar är billigt men väldigt obekvämt. Var beredd på att det kommer att vara minst tio bussar som ska dit du ska, men bara en av dem kommer åka raka vägen. De nio andra kommer att stanna var och varannan minut för att hämta upp och lämna sina släktingar och självklart stanna där för att äta. Det är bara att vänja dig, här existerar inte ordet stress! Om du vill ta dig fram extra smidigt rekommenderar vi dig att kolla in hop-on/hop-off-busspass som ger dig total flexibilitet för att ta dig runt i Costa Rica.

Nyfiken på resor till Costa Rica?

Våra reseexperter har själva rest mycket i Costa Rica och är proffs då att skräddarsy äventyr sim innehåller precis det du vill. Hör av dig till oss så sätter vi gärna ihop ett förslag för din resa till Costa Rica och resten av Centralamerika om du är sugen på det. Mejla oss elelr boka in ett tid för att snacka med någon av oss på telefon eller i vår butik i Stockholm så tar vi det därifrån!

Fråga en resexpert om Costa Rica

Resor till Costa Rica - höjdpunkter

I Costa Rica kan du surfa, besöka vattenfall, åka zipline och prova på rafting. En backpackers dröm med andra ord. Besök spännande platser som San Jose, Arenal, Monteverde och Manuel Antonio. Zooma in på kartan nedan för att se mer.

Reseinspiration

Mer reseinspiration
alt

Designa din drömresa till Costa Rica

Vill du komma igång med att planera din drömresa? Då har du hittat rätt! 

  1. Använd vår smarta reseguide för att lägga grunden för din drömresa
  2. Välj själv om du vill att våra reseexperter hittar de bästa alternativen åt dig
  3. Kolla över ditt personliga reseförslag och ändra så många gånger du vill!  


Med vår smarta reseguide kan du själv börja att designa ditt nästa äventyr. Baserat på dina svar får du en unik länk till din reseöversikt och du kan även få personliga tips från våra reseexperter på KILROY om du vill. Varje år skickar vi iväg massor av nyfikna resenärer på oförglömliga resor runt om i världen, stora som små. Nu är det din tur. Världen väntar på dig!

Glöm inte att det alltid är gratis att få ett personligt reseförslag av oss!

Starta

Vad vill du göra i Costa Rica?

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...