{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Yellowstone nationalpark

Yellowstone nationalpark har vacker natur!
Se björnar under din vistelse i Yellowstone nationalpark

Yellowstone National Park

Det finns björn, bison och vargar. Dundrande vattenfall, snöklädda bergstoppar och oändliga tallskogar. Yellowstone nationalpark i Klippiga bergen i USA har massor av vilda upplevelser att erbjuda - både för naturälskare, historiälskare och äventyrare! Detta unika naturreservat sträcker sig över delstaterna Wyoming, Idaho och Montana. Det grundades 1872, var planetens första nationalpark och är idag världsberömt för sin unika natur. Du hittar mer än 322 olika fågelarter och över 300 gejsrar, eftersom grunden är full av vulkaner.

Vill du resa dit? Snacka med oss!

Grand Loop Road

I Yellowstone hittar du en 228 kilometer lång bågformad väg som kallas "Grand Loop Road". Här kan du köra igenom landskapet, som de flesta av parkens två till tre miljoner årliga besökare väljer att göra. Du hittar massor av trevliga camping- och rastplatser, där du enkelt kan ta en paus och njuta av en picknick. Känner du för lite mer action, kan du trekka på slingriga stigar och besöka en av de många varma källorna. Om du vill utforska områden med vilda djur, följ med på en vandring som leds av erfarna Park Rangers. Det finns även gott om möjligheter till både fiske och skidåkning i Yellowstone.

Boka en hyrbil

Grizzlybjörnar i skymningen

En av de största attraktionerna är det rika djurlivet i Yellowstone. Inte minst björnarna. Yellowstone är ett av de få områden söder om Kanada, där det fortfarande lever stora populationer av grizzlybjörnar. Om du har tur kan du få en skymt av björnarna som lever i parken. Chanserna är störst runt gryning och skymning. Håll dig på ett säkert avstånd - björnarna kan väga upp till 400 kg (!) och de vill inte bli störda! På andra håll i parken kan man stöta på rådjur, kronhjort, antilop och inte minst stora bufflar. De vandrar längs parkens vägar, där terrängen är mindre fientlig.

Upptäck Yellowstones egna Grand Canyon

Om du vill känna naturkrafterna som styr i området, finns det flera möjligheter. En av de vackraste platserna i parken är den 23 kilometer långa Grand Canyon (ja, det är vad den heter, men det är inte Grand Canyon!) Det är från de gula stenarna här, som parken tog sitt namn. Här finns mer än 290 vattenfall och den brusande Yellowstone River är en fascinerande syn.

På din resa till Yellowstone, bör du också ta en utflykt till en av de många varma källor och gejsrar som finns, då området är fullt av pyrande jord. En av de mest besökta platserna är "Old Faithful", omgiven av rykande varm lera. Denna gejser exploderar varje halvtimme, men utbrotten varar inte mer än ett par minuter. På denna korta stund sprutar tusentals liter vatten högt upp i luften.

Få ut det mesta av din resa till Yellowstone

Planerar du en resa till Yellowstone, besök gärna parkens hemsida. Här får du en bra överblick över boendealternativ - här finns hotell, stugor och campingplatser. Boka i tid, det är många som besöker nationalparken!

Låter en resa till Yellowstone National Park som något för dig?

Våra reseexperter är proffs på att sätta ihop skräddarsydda resor till Yellowstone National Park. Boka in en kostnadsfri reserådgivning, som vi tar antingen över telefon eller i en av våra butiker, så ser vi till att resa blir till verklighet - låt äventyret börja!

Få gratis reserådgivning

Få ut det mesta av din resa till Yellowstone

Planerar du en resa till Yellowstone, besök gärna parkens hemsida. Här får du en bra överblick över boendealternativ - här finns hotell, stugor och campingplatser. Boka i tid, det är många som besöker nationalparken!

alt

Designa din egen drömresa

Vill du komma igång med att planera din drömresa? 

  1. Använd vår smarta reseguide för att lägga grunden för din drömresa
  2. Välj om du vill att våra reseexperter hittar de bästa alternativen åt dig
  3. Kolla igenom ditt personliga reseförslag och ändra så många gånger du vill!  


Här kan du själv börja att designa ditt nästa äventyr. Baserat på dina svar får du en unik länk till din reseöversikt och du kan även få personliga tips från våra reseexperter på KILROY om du vill. Varje år skickar vi iväg massor av nyfikna resenärer på oförglömliga resor runt om i världen, stora som små. Nu är det din tur. Världen väntar på dig!

Glöm inte att det alltid är gratis att få ett personligt reseförslag av oss!

Designa din drömresa

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...