{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Uluru (Ayers Rock)

På roadtrip påväg till Ulruru (Ayers Rock) i Australiens outback
Ulruru (Ayers Rock) i Australiens outback

Resa till Ayers Rock i Australiens outback

I Australiens vildmark väntar det heliga berget Uluru, även känd som Ayers Rock. Med sin symfoni av färger lovar vi att du kommer att bli berörd. Australiens vildmark är med sin röda jord hem för dingos och vildhästar och där mitt ute i vildmarken finns aborginernas heliga berg, Uluru, för många känd som Ayers Rock. Sandstensbergets formation är en av världens största naturunder. Stenen är 348 meter hög och sträcker sig hela 2000 meter under jorden!

Vill du resa dit? Snacka med oss!

Symfoni av färger över Ayers Rock

Häftigt med Uluru är att färgerna ändras under dagen. I morgondiset skiner den i orange och rött, i dagsljuset får den en ljus ockra färg, och när kvällen kommer blir färgerna mörkare från ljus brun till mörk grå. Resenärer från hela världen åker dit för att beskåda berget från soluppgång till solnedgång. Atmosfären vid berget är magisk kl 4 på morgonen då de mest entusiastiska resenärer går upp tidigt för att se soluppgången. Allt är tyst och konturen av berget syns i mörkret. Efter ett tag kan man se bergets första nyans av solljuset.

Vandring runt berget

Under dagtid rekommenderar vi dig att göra den 10 kilometer långa vandringen runt Uluru-berget. Längs vägen finns det skyltar som berättar historien om aborginerna. Det går att klättra upp till toppen av berget men då stenen är helig för aborginerna uppmans man numera att inte göra så. Även ett flertal olyckor och även dödsfall har lett till att parkens myndigheter överväger att förbjuda klättringen - men vandringen runt berget ger dig en minst lika grym upplevelser av Ayers Rock.

Förutom Uluru finns det andra otroligt vackra platser att se i närheten. Missa absolut inte bergsformationen Kata Tjuta i Urulu National Park, även kallad Mount Olga, och Kings Canyon, en 300 meter djup ravin, som ligger omkring 30 mil nordväst om Urulu.

Allt är stort i Urulu National Park – även avstånden

I centrala Australien är allt stort och inte minst avstånden. Den närmsta storstaden från nationalparken är Alice Springs som ligger 35 mil bort där du kan bo under besöket vid Ayers Rock (om du inte väljer att campa i närheten av berget). Från Alice Springs kan du sedan flyga till alla storstäder i landet.

Vill du uppleva australiensisk outback på riktigt bör du hyra en campervan och dra på roadtrip mellan Darwin i norr till Adelaide i syd. Detta tar ett par dagar och du bör räkna med att få köra 7-8 timmar om dagen. Men låt inte det skrämma dig, det är en unik upplevelse genom öknar under klarblå himmel.

Låter en resa till Ayers Rock som något för dig?

Våra reseexperter är proffs på att sätta ihop skräddarsydda resor till Ayers Rock. Boka in en kostnadsfri reserådgivning, som vi tar antingen över telefon eller i en av våra butiker, så ser vi till att resa blir till verklighet - låt äventyret börja!

Få gratis reserådgivning

Upplev med av Australiens outback

I närheten av Uluru finns Ayers Rock Resort med både hotell, lodges, hostel och camping dvs något för alla plånböcker. Avståndet kan vara en utmaning, om du inte har tid att spendera flera dagar i buss. Från tex Adelaide och Darwin finns det flyg till en liten flygplats vid Ayers Rock eller det lite större Alice Springs. Flygturen från Sydney tar 3 timmar vilket påvisar det låååånga avståndet. Vi rekommenderar ändå att du tar en busstur för att få se hela the outback och helt unika platser du inte finner någon annanstans.

alt

Designa din drömresa i Australien

Vill du komma igång med att planera din drömresa? Då har du hittat rätt! 

  1. Använd vår smarta reseguide för att lägga grunden för din drömresa
  2. Välj själv om du vill att våra reseexperter hittar de bästa alternativen åt dig
  3. Kolla över ditt personliga reseförslag och ändra så många gånger du vill!  


Med vår smarta reseguide kan du själv börja att designa ditt nästa äventyr. Baserat på dina svar får du en unik länk till din reseöversikt och du kan även få personliga tips från våra reseexperter på KILROY om du vill. Varje år skickar vi iväg massor av nyfikna resenärer på oförglömliga resor runt om i världen, stora som små. Nu är det din tur. Världen väntar på dig!

Glöm inte att det alltid är gratis att få ett personligt reseförslag av oss!

Starta

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...