{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.
Aucklands hamn
Rosa cykelbana i Auckland

Resor till Auckland - Nordöns största stad

Ett besök i seglarstaden Auckland är ett måste när du är i norra Nya Zeeland, framför allt om du gillar segling. Här finns en av världens vackraste hamnar och vulkantoppen ”One Tree Hill” har en fantasisk vy du inte vill missa. Är du dessutom förtjust i höjder finns här världens högsta bungyjump.

Vill du resa till Auckland? Snacka med oss!

Auckland – staden vid havet

Mellan två portar på den vackra norra ön hittar du Auckland, även känd som seglarstaden, och i staden med omnejd totalt en fjärdedel av Nya Zeelands befolkning. Trots att det bor mer än en halv miljon människor i Auckland är "storstad" ett starkt ord. Den är mer i likhet med en större stad med kosmopolitisk atmosfär. Staden omges av vatten och ett flertal vulkaner, men har ändå ett behagligt klimat. Auckland, eller "Tamaki-or-rau Makau" som maorierna säger, är det mest tätbefolkade området på Nya Zeelands norra ö. Auckland storstadsområde omfattar städerna Auckland city, Waitakere, Manukau och North Shore.

Seglarstaden

Aucklands invånare är galna i segling. Om du gillar att segla är det därför ett måste att resa till Auckland under en tripp till Nya Zeeland. Passionen för segling kan du se i hamnen där det är fullt av skepp, vilken även anses vara en av de vackraste hamnarna i världen. Det går jättebra att hyra yachter av miljonärer (om du har en stor budget…) eller åka på en lyxig middagskryssning. Du kan även ta lektioner på seglarskola eller hyra en båt för att åka ut till de många öarna utanför kusten.

Sevärdheter i Auckland

De flesta av Aucklands attraktioner ligger i eller runt staden vid vattnet, och vid den äldsta delen av staden, Albert Park och Victoria Park. Vid vulkantoppen One Tree Hill har du en fantasisk vy över staden, hamnen och öarna. Om du verkligen gillar höjder så kan du ta glashissen högst upp i Sky Tower. Det imponerande tornet är inte mindre än 318 meter högt och kan stolt kalla sig det högsta tornet på det södra halvklotet. Testa din rädsla för höjd genom att gå ut på glasgolvet. Om det inte ger dig en tillräcklig adrenalinkick kan du hoppa Sky Jump som är ett så kallat base jump från tornet.

En bit av Holland på södra halvklotet

Känner du plötsligt att du vill äta holländska maträtter? Då kan du skatta dig lycklig! Edamerost, Unox-ärtsoppa, lakrits, kroketter…you name it, allt finns i Auckland! I närområdena Henderson, Orewa och Papakura Beach hittar du Windmill-butiker, där du kan hitta alla de holländska delikatesserna.

När bör du resa till Auckland?

Då Nya Zeeland har en jämn temperatur året om så går de bra att besöka landet vilken tid som helst under året. Våren och hösten är den bästa tiden, då det är skön temperatur och mindre turister. Under vintern är temperaturen mellan 10 - 15 grader. De flesta aktiviteter är tillgängliga året om, men vissa campingplatser kan vara stängda under vintern.

Backpacking i Auckland

Om du är taggat på att backapack i Nya Zeeland är Auckland det perfekta utgångpunkten som start på din resa. Utforska alla våra reseförslag, och inte minst våra roadtriprutter, för att inspireras till att skapa din egen resa.

Låter en resa till Auckland som något för dig?

Våra reseexperter är proffs på att sätta ihop skräddarsydda resor till Auckland. Boka in en kostnadsfri reserådgivning, som vi tar antingen över telefon eller i en av våra butiker, så ser vi till att resa blir till verklighet - låt äventyret börja!

Få gratis reserådgivning

Områden att besöka i Auckland

Parnell Village ca 1km från city är värt ett besök. Här finner du många historiska viktorianska hem och butiker. Drick en öl på terrassen eller fönstershoppa utanför de exklusiva butikerna. För budgetshopping är området kring Newmarket den perfekta platsen. Det finns även ett flertal teatrar i området. Om du vill uppleva multikulturella smaker så kan du ta dig till till K Road, söder om city. Här finns flertal bra restauranger. Nattlivet upplever du bäst runt K road och Parnell.

Reseinspiration

Mer reseinspiration
alt

Designa din egen drömresa

Vill du komma igång med att planera din drömresa? Då har du hittat rätt! 

  1. Använd vår smarta reseguide för att lägga grunden för din drömresa
  2. Välj själv om du vill att våra reseexperter hittar de bästa alternativen åt dig
  3. Kolla över ditt personliga reseförslag och ändra så många gånger du vill!  


Med vår smarta reseguide kan du själv börja att designa ditt nästa äventyr. Baserat på dina svar får du en unik länk till din reseöversikt och du kan även få personliga tips från våra reseexperter på KILROY om du vill. Varje år skickar vi iväg massor av nyfikna resenärer på oförglömliga resor runt om i världen, stora som små. Nu är det din tur. Världen väntar på dig!

Glöm inte att det alltid är gratis att få ett personligt reseförslag av oss!

Starta
alt

Kombinera resan till Auckland med studier

Vi samarbetar med flera universitet i Nya Zeeland och kan guida dig genom möjligheterna till att plugga under resan.

Utforska dina möjligheter

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...