{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.
Stanna i Christchurch på din roadtrip i Nya Zeeland
Vackra landskap omkring Christchurch

Resa till Christchurch - Sydöns största stad

En resa till Christchurch tar dig till det största staden på Nya Zeeland södra ö. Spendera ett par dagar och strosa runt i stadens vackra trädgårdar, parker och byggnader innan du drar iväg på en av de många äventyrsresorna du kan välja bland om du vill vidare och utforska ön. Ett annat grymt alternativ är att hyra en campervan/hyrbil och se resten av Sydön.

Vill du resa till Christchurch? Snacka med oss!

Hjärtat av Christchurch

Christchurch är en universitetsstad med tillhörande parker och gröna områden och den stora katedralen i centrum anses vara stadens hjärtat enligt lokalbefolkningen. Är du konstintresserad finns ett blomstrande och spännande konstliv att spana in. Besök exempelvis Art Center och Observatoriet och se över 100 olika artister och konstnärer utöva sitt hantverk på plats.

En engelsk stad

Staden brukar kallas för "den mest engelska staden utanför England" och reser du till Christchurch kommer du förstå varför. Här håller invånarna stolt fast i sina engelska traditioner, som nybyggarna en gång tog med sig hit. Bland sina många trädgårdar, parker och gamla byggnader i gotisk stil kan du känna de levande engelska traditionerna i landet.

Shopping, mat och nattliv

För den som gillar shopping finns ett stort utbud av affärer att spendera en och annan timme i. De flesta affärer och caféer ligger längs med gågatorna kring citykärnan och ett av de populäraste stråken är New Regent Street. När kvällen närmar sig är det kanske dags att uppleva stadens nattliv. De flesta barer ligger även de kring citykärnan och längs gågatorna.

Surfing och ölbryggerier

Strax utanför stan kan den som vill testa på att surfa eller bada ta en sväng till Sumner. Det finns även ett antal älvar kring Christchurch om man gillar fiske. I annat fall kanske en simtur med delfiner i Akaroa låter lockande? En annan cool upplevelse är att göra ett besök på observatoriet West Melton strax utanför Christchurch för en spektakulär syn.

På sydön finns också flera av Nya Zeelands ölbryggerier vilka ofta erbjuder turer för de som vill provsmaka eller lära sig mer om olika ölsorter. Sydön har även flertalet av landets vingårdar vars klimat är likt södra Europa.

Linbanan i Christchurch

Varför inte ta en vända i Christchurch Gondola och se staden från ovan? Linbanan är 1 km lång, sträcker sig 500 km ö.h. och ger en spektakulär vy över staden.

Att ta sig runt

Det är smidigt att ta sig med buss runt öarna och till/från Christchurch, flera med hop-on/hop-off möjligheter som oftast är ett prisvärt alternativ om du vill uppleva lite mer när du reser längs vägen. Förutom buss finns det spårvagnar som enkelt tar dig runt i stan. Annars rekommenderar vi att du promenerar. Staden är som gjord för att upplevas till fots.

Backpacking i Christchurch - för dig som vill resa under en längre period

Planerar du att stanna lite längre är hyrbil eller campervan/husbil i Nya Zeeland ett bra alternativ. Det är hur enkelt som helst att resa runt med bil eller husbil om du ska vara här en längre tid. Att ha ditt eget fordon ger dig en helt annan frihetskänsla och du kan uppleva landet i din egen takt. Campingplatserna är många och ligger i vackra omgivningar.

Om du inte tycker om att köra själv finns det busspass i Nya Zeeland anpassade för backpackers med roliga stopp längs vägen och som ger dig möjligheten att gå av och på när du vill. På bussarna finns guider som älskar att berätta om sitt land och de hjälper dig även att hitta boende. Bussarna stannar på intressanta platser längs vägen som vulkaner, glaciärer, fantastiska stränder, regnskogar, maorikulturella platser - allt.

Låter en resa till Christchurch som något för dig?

Våra reseexperter är proffs på att sätta ihop skräddarsydda resor till Christchurch och Nya Zeeland. Boka in en kostnadsfri reserådgivning, som vi tar antingen över telefon eller i en av våra butiker, så ser vi till att resa blir till verklighet - låt äventyret börja!

Få gratis reserådgivning

alt

Designa din egen drömresa

Vill du komma igång med att planera din drömresa? Då har du hittat rätt! 

  1. Använd vår smarta reseguide för att lägga grunden för din drömresa
  2. Välj själv om du vill att våra reseexperter hittar de bästa alternativen åt dig
  3. Kolla över ditt personliga reseförslag och ändra så många gånger du vill!  


Med vår smarta reseguide kan du själv börja att designa ditt nästa äventyr. Baserat på dina svar får du en unik länk till din reseöversikt och du kan även få personliga tips från våra reseexperter på KILROY om du vill. Varje år skickar vi iväg massor av nyfikna resenärer på oförglömliga resor runt om i världen, stora som små. Nu är det din tur. Världen väntar på dig!

Glöm inte att det alltid är gratis att få ett personligt reseförslag av oss!

Starta
alt

Kombinera resan till Nya Zeeland med studier

Vi samarbetar med flera universitet i Nya Zeeland och kan guida dig genom möjligheterna till att plugga under resan.

Utforska dina möjligheter

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...