{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.
vacker natur under en resa till Queenstown
Skidbacke sommartid i Queenstown

Resa till Queenstown - meckat för adrenalinjunkien

Queenstown, eller Tāhuna på maori, är destination nummer ett för alla backpackers om vill uppleva adrenalinpumpande äventyr. Här kan du uppleva alltifrån några av världens högsta bungy jumps, till nervkittlande heli-rafting och paragliding i och över några av de mest fantastiska och spektakulära landskapen i världen.

Vill du resa till Queenstown? Snacka med oss!

Downtown Queenstown

Staden sägs ha fått sitt namn, Queenstown, eftersom det är så vackert att det passar en drottning att leva här, men inte bara drottningar har lagt märke till dess fantastiska skönhet. Numera har även guldgrävare, äventyrare, filmskapare, vinentusiaster, Hollywood-stjärnor och flera amerikanska presidenter tagit sig till denna magiska plats. Omgiven av berg ser staden faktiskt aningen liten ut, men vad gör väl det när vyn är häpnadsväckande. Queenstown har ett kompakt och sofistikerat downtown-område som gömts i en pittoresk vik intill sjön Wakatipu. Från stadens centrum hörs alltid ett ständigt surr från livliga caféer, barer, och butiker.

Adrenalinfyllda äventyr och aktiviteter

För adrenalin junkies är Queenstown rena paradiset! Omgiven av höga berg, branta klippor och forsande floder, är staden som en enda gigantisk lekplats där allt är möjligt, ju extremare desto bättre.

Hissa ner dig själv på en gunga från 109 meters höjd, rakt ner i en canyon! Flyg upp och ned i ett stuntplan för att se världen som du aldrig sett den tidigare, hoppa ut från en linbana 134 meter över Nevis River, kombinera en helikoptertur med en nervkittlande "white water rafting" ner för Shotover River eller klicka i dina bindningar och utforska den orörda pudersnön högt uppe i bergen. Den enda frågan du bör ställa dig är, hur maxad adrenalinkick är du ute efter?

Makalös natur i Queenstown

Äventyr är det som främst lockar besökare till Queenstown, men det finns så mycket mer, även för personer som inte ser nöjet i att få adrenalinet att pumpa. Regionens häpnadsväckande skönhet är den i särklass mest intensiva och förförande attraktionen av alla. Kantiga berg, majestätiska sjöar, krispig luft, urskogar. 

Från centrala Queenstown finns det många olika sätt att upptäcka den omgivande naturen, på land, i luften eller på vattnet. Upptäck de istäckta bergen och glaciärerna, de vackra vattenfallen och dess kristallklara strömmar och pooler, åk på en kryssning till spektakulära Milford Sound eller flyg luftballong och se ut över de platser som användes i Sagan om ringen- trilogin.

Nattlivet

Queenstown sover sällan och här håller nattlivet på från skymning till gryning. Här finns sofistikerade vinbarer, levande jazz och grymma DJ's. Du kan också spendera en sommarnatt i en trädgårdsbar som serverar lokal öl eller varför inte gå på afterski och njuta framför en sprakande brasa om du reser vintertid. Det finns mer än 160 barer och caféer i centrala Queenstown.

Skidåkning i Queenstown

Queenstown är hem för två kommersiella skidområden, Coronet Peak och The Remarkables, båda inom tjugo minuters bilresa från centrala Queenstown! Skidsäsongen är normalt mellan mitten av juni och slutet av september, med de bästa snöförutsättningarna under juli och augusti. Ski shuttles kör hela dagen från centrala Queenstown till de båda skidområdena. Och självklart skulle Queenstown inte vara Queenstown, om skidåkningen inte togs till det yttersta ... Om din budget tillåter det, så är detta rätt plats att åka heli-skiing på! Oavsett om du är erfaren eller inte, är det den ultimata snöupplevelsen för alla skid- eller snowboadåkare. En helikopter tar dig till hjärtat av de södra bergen, och innan du vet ordet av det så står du mitt i ett orört puder-paradis!!! Det är en oförglömlig upplevelse!

Låter en resa till Queenstown som något för dig?

Våra reseexperter är proffs på att sätta ihop skräddarsydda resor till Queenstown och Nya Zeeland. Boka in en kostnadsfri reserådgivning, som vi tar antingen över telefon eller i en av våra butiker, så ser vi till att din drömresa blir till verklighet.

Boka in en gratis reserådgivning

Backpacking i Queenstown

Om du är taggad på backpacking i och runt Queenstown bör du överväga att hyra en campervan eller hyrbil för att få ut så mycket som möjligt under din resa. Snacka med oss se hjälper vi dig att hitta den bästa lösningen för utifrån budget och preferenser.

alt

Designa din egen drömresa

Vill du komma igång med att planera din drömresa? Då har du hittat rätt! 

  1. Använd vår smarta reseguide för att lägga grunden för din drömresa
  2. Välj själv om du vill att våra reseexperter hittar de bästa alternativen åt dig
  3. Kolla över ditt personliga reseförslag och ändra så många gånger du vill!  


Med vår smarta reseguide kan du själv börja att designa ditt nästa äventyr. Baserat på dina svar får du en unik länk till din reseöversikt och du kan även få personliga tips från våra reseexperter på KILROY om du vill. Varje år skickar vi iväg massor av nyfikna resenärer på oförglömliga resor runt om i världen, stora som små. Nu är det din tur. Världen väntar på dig!

Glöm inte att det alltid är gratis att få ett personligt reseförslag av oss!

Starta

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...