{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Idas resa i Maldiverna och Sri Lanka - Del 2

sri-lanka-nightsky-sunset-palmtrees-cover
Evelina Andila

Idas resa i Maldiverna och Sri Lanka - Del 2

Här kommer fortsättningen på min reseberättelse! I min andra, och sista del, berättar jag om vårt äventyr i Sri Lanka som bjöd på både djurliv, naturupplevelser och surf.

Blir du precis som vi taggade på att göra samma resa som Ida?
Om svaret är ja, kontakt då våra reseexperter så hjälper dem dig att förverkliga resan. Om svaret är nej, hör av dig ändå så ska vi se till att den resa du drömmer om förverkligas. Deal?
Skriv till oss!

Champangefrukost & tempelbesök

Efter en flygresa från Maldiverna var vi nu framme på flygplatsen i Colombo där vi möttes av vår guide/chaufför som skulle ta hand om oss i en vecka. På det anrika Galle Face Hotel träffade vi min far och hans fru som anlänt samma morgon. Vi skulle fortsätta vår resa tillsammans med dem. Morgonen efter hann vi med en champangefrukost innan vi åkte mot Kandy. Första stoppet på vägen var Pinnewala Elephant Orphanage. Vid Pinnewala, där man tagit hand om hemlösa elefanter sedan 1975, hade elefanterna det bättre och vi fick bland annat se bebiselefanter bli matade.

Väl framme vid Kandy var den största delen av sällskapet trötta och stannade vid poolen men jag besökte ett av de många tempel som finns där. Temple of the Tooth Relic där en av Buddas tänder finns bevarade.

Teodling

Dagen efter åkte vi till Nuwara Eliya där vi bodde som i en liten stuga nere vid en sjö. Här var det så kallt som 14 grader och efter en vecka på Maldiverna räckte det för att man skulle få känsla av att vara i en fjällstuga. Runt Nuwara Eliya är det väldigt vackra vyer och här finns den största delen av Sri Lankas teodlingar. Vi stannade även på en fabrik där vi fick en rundvandring, intressant tyckte både vi och barnen.

Vi stannade sedan vid Ella för ett te-stopp med otrolig utsikt där vi på håll såg tåget passera mellan bergen.

Upptäck Sri Lanka och deras teodlingar

Djur- & naturupplevelser: En sjö full med krokodiler...

Dagen efter var målet Yala National park som kanske är mest känt för att man har goda chanser att se leopard. Vi hade valt ett hotell som heter Cinnamon Wild och som ligger precis bredvid nationalparken vilket gör att det finns möjlighet att se djur från hotellet. På kvällen måste man ringa på en vakt om man ska gå någonstans eftersom djuren även kan komma in på hotellområdet.

Nedanför poolen ligger en sjö där det låg fullt med krokodiler. Vår guide bokade in en jeep med guide och vi gav oss ut på safari. Vi såg många olika fåglar, elefanter, ödlor, krokodiler och bockar av alla dess slag, men inga leoparder. Dagen efter gav sig halva gänget ut igen och guiden var supertaggad - nu måste dom få se leopard!

När gänget kom hem hade de ett leende på läpparna och det var inget tvivel om att dom hade lyckats. Jag, som inte var med, blev lite besviken över att jag hade missat leoparden så jag bokade in mig på en promenad med guide dagen efter. Det var bara jag som var anmäld och vi möttes upp tidigt på morgonen. Vi hann inte långt innan guiden upptäckte färska elefantspår och han förhörde sig om att jag kan springa om det skulle bli nödvändigt. Lite längre fram hörde han elefanten inne i snåren och ville att vi skulle smyga närmre för att se den. Jag var livrädd men gjorde som han sa och fick se elefanten stå och äta på ett träd. Guiden frågade igen om jag kan springa, även i sandalerna jag hade valt för promenaden. Vi iakttog elefanten en stund men gick sedan vidare.

Mot stränderna

På eftermiddagen var det dags att åka vidare ner mot stränderna i söder där vi skulle bo mellan Mirissa och Weligama. Vi bodde precis vid en lång strand som kändes helt orörd. Vågorna är starka på Sri lanka så jag var glad för barnens skull att vi hade en pool att bada i.

Surfing i Sri Lanka

Sköldpaddor, delfiner & blåvalar

En kväll när vi skulle äta middag meddelade hotellpersonalen att middagen skulle bli något sen eftersom en stor sköldpadda kommit upp på stranden nedanför för att lägga ägg. Vi gick ner och fick se en stor sköldpadda lägga ca 100 ägg innan den grävde ner dem och simmade ut i havet igen. Mycket mäktigt! Hotellpersonalen flyttade sedan äggen för att ingen skulle veta var de var. Några veckor tidigare hade de släppt ut sköldpaddor som var redo för livet i havet.

Vi åkte även ut på en valsafari där vi fick se många blåvalar men också mycket delfiner som simmade längs med båten.

Surfcamp i Ahangama & några sista dagar i solen

Efter det stannade vi ett par dagar på ett surfcamp vid Ahangama. Surfcampet i Sri Lanka är litet och mysigt och ligger även det precis vid stranden. Vi gjorde några tappra försök med vår tålmodige instruktör Joao att surfa, det var roligt men otroligt svårt.

Läs med om surfcampet

Vårt sista stopp innan hemfärd var Hikkaduwa som kändes mycket turistigare än stränderna längre söderut, och stranden var tyvärr inte lika fin. Men vi hittade en strand som heter Djungle Beach som vi åkte Tuk tuk till och njöt av sol och bad de sista dagarna. Hit hittade även en del apor till barnens glädje.

Sri Lanka är ett otroligt resmål med ett underbart trevligt folk, god mat, hur mycket naturupplevelse som helst, stränder och kultur. Kan inte låta bli att vara lite avundsjuk på er som har den här resan ogjord!

Vill du, precis som Ida, uppleva Maldiverna och Sri lanka eller några andra fantastiska länder i Asie? Vår reseexperter kan hjälpa dig att skapa just din drömresa till dessa platser.

Snacka med våra reseexperterna

Designa din drömresa här!

alt

Designa din egen drömresa!

Vi älskar att göra grovjobbet för dig. Låt oss ta fram ett reseupplägg helt efter dina drömmar! Gör såhär:

  1. Berätta för oss när och hur du vill resa samt vad du vill se! 
  2. Våra reseexperter hittar de bästa priserna och alternativ för aktiviteter
  3. Du får ett reseförslag och personlig feedback av en av våra reseexperter 

Vi hjälper dig så att du får ut det mesta av din budget och vi delar med oss av våra egna resetips. Oroa dig inte - vi tar inte en krona för besväret och du förbinder dig inte till något!

Börja designa!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...