{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Hur jag föll pladask för Fiji på mindre än 5 dagar!

fiji-palmtrees-beach-cover

När jag kom fram till Fiji var det kärlek vid första ögonkastet. Egentligen är jag inte bra på långdistansförhållanden men en sak är jag helt säker på – Fiji vi kommer att ses igen! 

Jag var på en resa jorden runt och efter 14 dagars roadtrip i Nya Zeeland var det dags för att byta miljö: Beachtajm ja tack! Lyckan som infann sig när jag insåg att det inte bara var en vanlig strand – Fiji gjorde mig mållös…

Vilken välkomstkommitté 

Varken jag eller min resekompis hade några större förväntningar när vi landande på Nadis flygplats i Fiji. Vi hade inte läst på särskilt mycket om Fiji. Även om vi hade hört ryktet om att fijianerna är ett glatt folk hade vi inte väntat oss det varma välkomnande med musik och stora leenden.

VälkomstkomittéTrots trötthet efter flygresan kom smilet och glädjen utan ansträngning. Vilken härlig start på vårt äventyr i Fiji :) 

Nice to meet you Ed

Efter att vi checkat in på vårt boende i Nadi tog vi och såg oss omkring i området. Ganska fort var vi överens om att vi ville prova lite lokal öl och hamnade på en riktigt mysig liten bar: Ed’s Bar! Med sin röda och blåa belysning blev vi nyfikna på stället och vi stannade här till tidig morgon. Även om det inte var det smartaste draget (då vi skulle ta båten till nya öar kl. 08.30 morgon efter) så levde vi i nuet och det var klart värt det!

Vacker solnedgång
Solnedgång i härliga Fiji!!

B U L A ! Dessa vackra öar

Trots lite sömn natten innan kom vi upp kl. 07.00. Vi var varken fullt utvilade eller skuttade ur sängarna, men vi kom upp och hann med båten från Port Denarau. Äntligen skulle vi båtluffa i Fiji! Om du tror att magi något övernaturligt så har du inte varit Fiji, shit vad magiskt det är!

Ö-luffa på Fiji
Så coolt att båtluffa i Fiji!

Vi hade på förhand införskaffat ett Bula-pass och i förväg betalat för kommande dagars båtresor mellan öarna. Bland Yasawaöarna  finns det boende på 13 av de 20 öarna. Vi är sjukt nöjda att vi bokat boende innan ankomst till öarna och rekommenderar det verkligen om du ska resa dit, det är väldigt enkelt. Om du inte har bokat boende är det stor risk att du inte kommer av båten.

Beachcomber Island
Vi är glada att vi besökte Beachcomber Island 

Vårt första stopp Beachcomber Island, som är en del av Mamanuca Islands. Återigen fick vi ett varmt välkomnande med musik och ett högt B U L A !  Det är svårt att inte känna sig som inkluderad och välkommen i detta land.

Beachcomber Island - party, sleep, eat, relax. Repeat.

Inte för att låta tjatiga, men återigen var det kärlek vid direkt vid ankomst även vid Beachcomber Island. Under den klarblå himlen var det fantastiska kritvita stränder, skönt och klart vatten, sådan perfektion! Ön har ett gott rykte för sina festligheter som stämde utmärkt!! Vi var här i två nätter och hade massa roliga aktiviteter om båda dagarna som kvällarna. Krabbracet var det mest utstickande och legendariska som jag tyvärr förlorade tre drinkar i, f*n ta dig krabba nummer 7!

Krabbrace
Krabbrace - kan få din puls att gå upp 

Sjögräs och lokal Kava 

Nästa ö vi anlände till var Kuata Island, en större ö med ett mer kuperat landskap som bjöd på mer fijianska traditioner. Vi lämnade våra väskor på öns enda resort och utforskade området till fots. En kort men brant promenad bort fick vi denna magiska utsikt över Stilla Havet:

Fiji från ovan
Fiji, även vackert från ovan... 

Plötsligt vid stranden skymtar vi två locals som hade varsin kajak fyllda med sjögräs. De berättade att Fiji har en omfattande handel av sjögräs, särskilt med flera asiatiska länder. Jag är absolut ingen expert i marinbiologi men det sägs att det röda sjögräset här innehåller massvis av vitaminer och antioxidanter.

Rött sjögräsRött sjögräs, fyllt av nyttigheter? 

Samma dag gjorde vi en kortare utflykt till Waya Island där vi besökte byn Yalobi där vi fick vara med om en traditionell Kava-ceremoni. Kava är en fijiansk dryck som smakar lite som utspädd lera, inte den mest delikata dryck men så klart vi ville testa de lokala traditionerna.

Kava i Fiji
Voila - skulle du prova Kava i Fiji?  

2 dagar i ytterligare ett gömt paradis 

Våra två sista dagar med Bula-passet åkte vi till Yasawa Island, den som ligger längst bort bland Yasawa-öarna och därav har mindre turister. Vi hade bestämt att vi ville ta oss till en av de mest gömda platserna vi kunde, vilket är lättare pga. öns läge.

Utforska Fiji och dess magiska stränder med en kajakUtforska Fiji och dess magiska stränder med en kajak  

I sökandet efter tomma gömda stränder seglade och paddlade kajak vi längs kusten, norra delarna är Fiji passar utmärkt för den som vill söker öde stränder att ha för sig själv. Det var så overkligt att bara njuta av utsikten av kristallklart vatten och stränder vita som snö. Fiji var ett perfekt stopp att ha med på en resa jorden runt, ångrar inte en sekund här!

Tillbaka på vårt boende valde vi att göra en snorklingstur och kort efter vi hoppat i havet ser vi en 1,5 meters lång reef shark, helt magiskt! Även om hajar är ofta blyga var det ett par nyfikna hajar här, trots detta kände vi aldrig oss vara i fara. Innan vi kom hit kunde jag inte ens drömma om att vara omgiven av tre hajar utan att känna mig rädd – obeskrivligt vilken fantastisk upplevelse.

Reef shark i Fiji
Hi there buddy - En reef shark i Fiji

Vi hade 5 fantastiska dagar i Fiji, jag kommer att sakna alla overkliga platser du hade och vi kommer att mötas igen ♥ 

Visst låter Fiji underbart!

Jag vill veta mer om hur jag kommer dit! 

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...