{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

10 saker du känner igen om du har bott på hostel

friends haning out in dorm

Brukar du bo på hostel när du backpackar?

Det finns ett gäng universella sedvänjor som du inte kommer ifrån oavsett om du bor på hostel i Australien, Asien, eller Sydamerika. Att bo på hostel har definitivt sin charm. Om du tidigare bott på hostel kommer du utan tvekan att känna igen sakerna på listan!

theme-travelling-alone-mountain
Dos and don't som backpacker
Visst finns det flera vanliga missar som nästan alla vi backpackers har lyckats vara med om när vi varit ute på vift. Och vissa gånger har våra missar satt oss i en aning obekväma situationer, som vi gärna hade undvikit. Men don't worry! Här är listan som kommer göra dig till allas favorit backpacker.
Dos and don'ts som backpacker

1. ”So, where are you from?”

backpack with patches of flags

Standard öppningsreplik när du bor på hostel och träffar nya backpackers, och en bra icebreaker! Men det kanske kan bli lite väl tröttsamt när man hör frågan 10 gånger om dagen..

2. Det finns ca 5 frågor om Sverige

friends talking in the sunlight

Nej, Sverige är inte Schweiz. Ja, vi har också choklad men vi är fortfarande inte Schweiz. Ja, precis Zlatan och IKEA. Ja, det är vi som klär en stolpe med blommor och sjunger en låt om små grodor på sommaren. Nej, alla är inte blonda. 

3. Öronproppar är obligatoriskt

friends laying by window reading

Tre sköna engelsmän rullar in på rummet mitt på natten, och där ligger du som ska ta bussen klockan 07 nästa morgon. De försöker att vara tysta, men en av dem faller över sin ryggsäck medan de andra skrattar högt. Du skickar ett tyst tack till den som uppfann öronproppar.

4. WiFi är ett måste

girl in bunkbed with phone

Det är nästan mer regel än undantag att ha WiFi när man bor på hostel. Vissa människor skämtar till och med om att WiFi borde vara en mänsklig rättighet. Få saker kan irritera mer än dåligt internet, som när du måste ligga överst i våningssängen och måste hålla telefonen över kanten för att få den minsta lilla signalen för att kunna skicka iväg ett sms.

theme-inspirational-woman-peace
Är du en tvättäkta backpacker?
Det finns en hel del förutfattade meningar när det kommer till den stereotypiska backpackern. Vissa saker stämmer in mer, medan andra kanske inte riktigt är helt sanna. I vilket fall finns det ändå en hel del saker som de flesta backpackers gör, men som de aldrig skulle säga högt. Spana in listan och se ifall du är en sann backpacker som matchar stereotypen!
10 saker alla backpackers gör men aldrig kommer att erkänna

5. En öl blir rätt fort flera öl

friends having funEn av dina nya vänner, som du har känt i cirka en halvtimme, fråga om du vill med och ta en öl. Ölen blir plötsligt flera öl, inte så konstigt eftersom det är så mycket billigare än att dricka i Sverige? Lite för många timmar senare sitter ni och berättar rånarhistorier i soluppgången. Klassiker!

6. Tagga maten

people mixing foods

Nej inte #livetleker #nevercominghome. Utan den gången du lämnade kvar en halv pizza i kylskåpet och längtade efter den hela kvällen medan du var ute slirade på stan. Och när du väl kom hem så hade en hungrig mus ätit upp allting för du glömde skriva ditt namn. Efter den gången glömde du aldrig att tagga maten igen.

7. Ljudlös på natten

girl using her cellphone

När alla i rummet vaknar av mitt i natten att en hostel-newbie inte stängt av ljudet på sin mobil. Big no no!

8. Alla är självutnämnda globetrotter

guy standing by ricefields

Det finns alltid någon som har varit dit du ska åka härnäst. Ja, ofta har människor nästan rest jorden runt om du frågar! Du får bra råd och rekommendationer som inte går att hitta i reseguiderböckerna eller på nätet. Det är fantastiskt att kunna dela upplevelser, resa med andra och upptäcka platser off the beaten track!

9. Den som kommer sist får sova överst

girl waving in a taxt

Den berömda striden om våningssängen. Det är inte direkt önskvärt att krypa upp och ner för stegen i mörkret när man måste gå på toa mitt i natten. Och det eviga strulet med att bädda.

10. Den perfekta mixen

friends in sunset

Det bästa med att bo hostel? Du kommer med störst sannolikhet stöta på en salig blandning av personer och personligheter. Det är ju perfekt för dig som vill lära känna nya människor som är helt olik dig själv. Vem vet, kanske blir din nya hostel-roomie även din nya reskompis
till nästa destination!

Visst blir man sugen på att resa jorden runt, bo på olika hostel och träffa människor från världens alla hörn!? Vi förstår om du känner dig redo att planera ditt nästa äventyr!

Hitta ditt nästa äventyr

alt

Designa din egen drömresa!

Vi älskar att göra grovjobbet för dig. Låt oss ta fram ett reseupplägg helt efter dina drömmar! Gör såhär:

  1. Berätta för oss när och hur du vill resa samt vad du vill se! 
  2. Våra reseexperter hittar de bästa priserna och alternativ för aktiviteter
  3. Du får ett reseförslag och personlig feedback av en av våra reseexperter 

Vi hjälper dig så att du får ut det mesta av din budget och vi delar med oss av våra egna resetips. Oroa dig inte - vi tar inte en krona för besväret och du förbinder dig inte till något!

Börja designa!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...