{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

5 destinationer för dig som vill backpacka ensam

5 destinationer för dig som vill backpacka ensam

Tips på resmål för dig som är taggad på att resa ensam

Att resa ensam kan vara något av det fetaste man kan göra. Det är skrämmande för många, men vi kan lova dig att det finns fler fördelar än nackdelar med att vara en soloresenär. Du lär dig känna dig själv på djupet, du bestämmer när, var och hur du ska resa, och du kan planera hela resan utefter DINA drömmar.

Samma stund som du kliver ombord på planet, tåget eller varför inte båten, kan benen kännas skakiga, men låt inte det skrämma dig. När du backpackar ensam möter du mängder av sköna resenärer längs vägen, på exempelvis bussen, stranden, baren, ja you name it! Du kommer snart fatta att det finns många backpackers, precis som dig, som reser ensamma.

Här tipsar vi om fem destinationer perfekta för dig som vill resa ensam. Den röda tråden är att alla resmål bjuder på många spännande upplevelser som lockar till sig backpackers från hela världen. På de här platserna är du garanterad att stöta på och lära känna andra soloresenärer.

1. Sydostasiens Thailand, Kambodja, Laos & Vietnam

angkor wat i kambodja i solnedgången

Sydostasien är en perfekt plats att påbörja din backpacking på om du reser ensam. Människorna är otroligt varma och välkomnande och du hittar även massor av sköna backpackers att hänga med på de många stränderna, de festliga barerna, eller varför inte på dykskolan där du kan landa ditt helt egna dykcert.

I förhållande till Sverige (och många andra platser i världen för den delen) är Thailand, Kambodja, Malaysia, Laos och Vietnam riktigt billiga att leva i. Du behöver med andra ord inte ha en tjock plånbok för att kunna leva livet här. Det hela summerat är att Sydostasien är fett om du vill backpacka ensam.

Taggad på att dra iväg? Låt dig då inspireras av nedan resrutter:

2. Backpacka i Australien, landet Down Under

vägskyltar på en väg i australien

Australien är, precis som Sydostasien, en fantastisk plats att resa ensam i. Här upplever du den kända avslappnade Aussie-livsstilen som lockar till sig backpackers från alla världens hörn. Kan du surfa, eller om du är sugen på att lära dig, har du dessutom utmärka möjligheten för att lära känna andra likasinnade på något av de många surfcampen. Spana till exempel in det här legendariska campet på de mystiska platsen Spot X.

Om du har som mål att ta dig från punkt A till punkt B är ett busspass från Greyhound ett grymt transportalternativ, alternativt dra iväg på en roadtrip i egen campervan. Är du mer taggad på att tjäna pengar under resans gång bör du överväga att åka iväg på en Working Holiday. Vi kan hjälpa dig med allt från Working Holiday-visum till ankomstpaket och andra feta aktiviteter under resans gång.

3. Otroliga naturupplevelser i Sydafrika

flock med zebror i kruger national park i sydarfika

Det kanske kan tyckas märkligt att vi valt att ha med Sydafrika i den här listan, men landet är faktiskt riktigt trevligt att resa runt i och bjuder dessutom på mängder av spännande upplevelser. Sydafrika känns i många aspekter mycket västerländskt och majoriteten av befolkningen talar engelska.

Sydafrika är resmålet för dig som är på jakt efter äventyr, natur och/eller avkoppling. Om du vill kasta dig ut på ett totalt äventyr är safari i en av de större nationalparkerna något för dig, exempelvis i Krüger National Park, alternativt ge dig ut på vågorna med en surfbräda.

Om du är mer intresserad av kultur och att göra nytta under resan kan du engagera dig i ett av de många volontärprojekten vi samarbetar med i Sydafrika.

4. Roadtrip i Kalifornien eller övriga USA

tjej med ryggsäck går på route 66

Vi har två tips till dig som känner dig lockad utav tanker att roadtrippa genom Kalifornien: res med ett öppet sinne och bo på hostel. På hostel möter du både locals som kan ge dig grymma insidertips, såväl som andra som är på resande fot likt dig. Amerikaner är dessutom riktigt pratsamma, så i USA kan vi lova dig att du alltid kan hitta någon att snacka med.

USA är ett av de lättaste länderna i världen att resa runt i och att ta sig till de många storstäderna görs utan några större problem. Att ha i åtanke är däremot att avstånden är låååånga vilket innebär att flyg är det främsta transportmedlet. Om du dock vill uppleva total frihet är en roadtrip lösningen. Spana in våra förslag på roadtrips för att inspireras till att sätta samman din drömrutt.

5. Rundresa i natursköna New Zeeland

kille i motljus som surfar i nya zeeland

Nya Zeeland är till ytan ett relativt stort land, men här bor ynka 4,4 miljoner människor. Det här innebär att landet är en otrolig plats med naturupplevelser utan dess like, oavsett om du befinner dig på Syd- eller Nordön. Det som gör det hela ännu mer nice är att allt nås inom 2,5h körning. I detta Sagan om Ringen-land väntar helt sinnessjukt vacker natur!

Ett bra sätt att lära känna människor i Nya Zeeland på är genom att resa med ett busspass, eller att hänga med på en gruppresa tillsammans med andra backpackers. Om du väljer att resa ensam i Nya Zeeland kommer du snabbt inse att de som reser med bussarna kommer att bli dina närmsta resebuddies.

Res säkert som ensam backpacker

Att resa ensam gör en naturligtvis lite mer sårbar i jämförelse med att resa tillsammans med andra. På UD:s hemsida kan du alltid läsa mer om de länder du vill besöka och hur säkert det är. Glöm aldrig bort att ha ett sunt förnuft och en färdig resplan innan du ger dig av. Du kan alltid ändra rutten under resans gång om något skulle ändras.

Psss... Om du vill få en fet rivstart på din resa bör du spana in våra startpaket som gör dina första resdagar riktigt smooth. Hur? Jo, pakten inkluderar övernattningar, transfer och i många fall även aktiviteter för de första dagarna.

Läs mer om startpaketen

alt

Designa din egen drömresa!

Vi älskar att göra grovjobbet för dig. Låt oss ta fram ett reseupplägg helt efter dina drömmar! Gör såhär:

  1. Berätta för oss när och hur du vill resa samt vad du vill se! 
  2. Våra reseexperter hittar de bästa priserna och alternativ för aktiviteter
  3. Du får ett reseförslag och personlig feedback av en av våra reseexperter 

Vi hjälper dig så att du får ut det mesta av din budget och vi delar med oss av våra egna resetips. Oroa dig inte - vi tar inte en krona för besväret och du förbinder dig inte till något!

Börja designa!

Vänligen fyll i alla fält

Oops! Nått gick fel, prova igen!

Stäng
Kontakta oss
Skriv till oss

Får du huvudvärk av tanken att hitta den bästa flygrutten, surfcampet, dykkursen eller hostlet? Låt oss göra grovjobbet åt dig! Du vet, det är lite som när en proffskock smakar på maten innan den serveras. Mejla oss och berätta vart du vill resa och vad du vill uppleva, så tar vi det därifrån. Vi sätter ihop ett personligt reseförslag åt dig - helt kostnadsfritt!

Detta fält behöver fyllas i
Detta fält behöver fyllas i

Äventyret börjar nu!

Vad roligt att du vill ut på äventyr! Har du angett till telefonnummer kommer vi att försöka slå dig en signal för att ställa lite frågor om vad du vill ha ut av resan. Därefter sätter vi ihop ett personligt reseförslag!

Spana in våra reseförslag som vi har satt ihop för att ge dig inspiration inför din resa. Precis som det låter, är det bara förslag på hur du kan kombinera olika destinationer och upplevelser. Vi hjälper dig alltid att sätta ihop ditt äventyr precis så som du vill ha det. Oavsett om du drömmer om paradisöar, safari eller att bestiga berg!

Följ oss också gärna på Instagram och TikTok för mer inspiration!

Det kan hända att våra mejl hamnar i spamfiltret – så kika där om du saknar svar från oss inom kort! 

OBS. Behöver du avboka din flygresa utanför våra öppettider behöver du även meddela och avboka din flygresa direkt hos flygbolaget, för att du ska ha möjlighet till återbetalning.

Vi hörs snart!

Teamet på KILROY

 

 

Du kommer att få en bekräftelse på mejl inom kort. {{email}}

Boka ett möte

Vill du snacka resor med oss? Boka in ett kostnadsfritt möte med en av våra reseexperter för att få hjälp att sätta ihop ett förslag för din nästa resa. Vi kan höras via videosamtal, telefon eller i vår butik i Stockholm. Vi kan ses måndag-fredag mellan kl. 10:00-18:00. Glöm inte att det är gratis att få ett personligt reseförslag av oss – du förbinder dig inte till något!

  • {{ officeOption }}
Detta fält behöver fyllas i

Äventyret börjar nu!

Vad kul att du vill snacka resor med oss! Vi återkommer till dig och bekräftar tid och plats inom kort.

Under tiden kan du spana in våra reseförslag som vi har satt ihop för att ge dig inspiration inför din resa. Precis som det låter, är detta bara förslag på hur du kan kombinera olika destinationer och upplevelser. Vi hjälper dig alltid att designa ditt äventyr precis så som du vill ha det. Oavsett om du drömmer om surfing, safari eller att bestiga berg!

Följ oss också gärna på Instagram och TikTok för mer inspiration!

Det kan hända att våra mejl hamnar i spamfiltret – så ta en titt där om du saknar svar från oss! 

OBS. Behöver du avboka din flygresa utanför våra öppettider behöver du även meddela och avboka din flygresa direkt hos flygbolaget, för att du ska ha möjlighet till återbetalning.

Vi hörs snart!

Teamet på KILROY

 

Du kommer att få en bekräftelse på mejl inom kort. {{email}}

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...