{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Den kompletta guiden till roadtrips i Japan: Tips, tricks och alla highligts du måste se

Kuga Campervan Lifestyle (49)

Upplev Japan på ett helt annat sätt: En guide till roadtrips i Japan

Har du drömt om att utforska Japan i en campervan? Då är du inte ensam. Japan är ett fascinerande land som erbjuder en unik blandning av antik kultur, modern teknologi och fantastisk natur. Men hur planerar du en roadtrip i Japan? Vilka är de bästa platserna att besöka? Hur hittar du campingplatser, mat och varma källor längs vägen? Och vilka är regler gäller när du ska köra i Japan?

Ta det lugnt, i den här bloggen delar vi med oss av allt du behöver veta om roadtrips i Japan, från tips och tricks till destinationer som är ett måste att besöka. Vi kommer också ge dig två exempel på resevägar som tar dig till några av de mest fantastiska platserna i Japan, såsom Tokyo, Kyoto, Osaka, Nagano, Kanazawa, Hakone och Mt. Fuji. Är du redo att uppleva Japan på ett annat sätt? Fortsätt läsa och låt dig inspireras till ditt nästa äventyr!

Kuga Campervan Lifestyle (13)
Off the beaten track i Japan med din egen campervan
Att hyra din egen campervan är ett av de mest prisvärda sätten att resa genom Japan, eftersom du kombinerar transport och boende i ett. Men det är också ett utmärkt sätt att komma bort från de vanliga turiststråken. Med så mycket frihet blir valet av vart du ska åka och vad du ska besöka nästan för mycket ibland. Därför hjälper vi dig med två bra möjliga ruttalternativ för din resa. Om du är osäker på om en campervan är rätt val för dig - titta på våra Kuga-campervans via länken nedan. De är kompakta men rymliga, fullt utrustade och så praktiska, vilket ger dig allt du behöver. Har du fortfarande frågor? Skriv till oss, vi älskar att hjälpa till!
Kuga Campervan | Travellers Autobarn
kyoto-japan-kiyomizu-dera-temple-cherry-blossom
Behöver du lite mer inspiration inför din resa till Japan?
Vi har precis det du behöver – en blogg full av highlights och saker du verkligen inte vill missa. Den förklarar varför Japan bör vara högst upp på din bucketlist. Oavsett om du reser med campervan eller tar dig fram med buss eller tåg - detta är allt du inte borde hoppa över.
Hur du träffar locals när du reser runt i Japan

Bra att veta innan din roadtrip i Japan:

Så, först och främst. Det finns några saker att tänka på innan du flyger iväg till landet med  sushi och sake. För det första kommer du behöva skaffa ett internationellt körkort, vilket är ganska viktigt om du vill kunna köra i Japan. Du kan ansöka om ett i ditt hemland innan din resa, men se till att göra det i tid.

Nästa steg är att hyra en campervan. Detta kan vara lite knepigt eftersom det är en något nischad resestil, och precis som med det mesta i Japan kan det finnas en språkbarriär, även när det gäller turism. Tur för dig, du kan också ordna din campervan genom KILROY om du vill. Det är smidigt, enkelt och du kommer att få den bästa valutan för pengarna. Kolla in vår Kugacampervan i Japan här. Det är viktigt att packa lätt eftersom de flesta campervans i Japan inte har mycket förvaringsutrymme. Packa bara de viktigaste sakerna och undvik att använda hårda resväskor eftersom de tar upp mer plats. Istället, överväg att använda duffelväskor, ryggsäckar och tygväskor för att förvara alla dina saker. Om du hyr en campervan genom KILROY kan du hyra alla extra saker du behöver som lakan och filtar för en liten avgift, vilket gör det mycket lättare att packa lätt.

Campervan driving through the Japanese countryside, with green fields and trees full of cherry blossom

Michi-no-Eki - de japanska vägstationerna du inte visste att du behövde

Japan har ett omfattande nätverk av Michi-no-Eki, eller vägstationer, vilka är av regeringen utsedda rastplatser som erbjuder mycket mer än de servicestationer du kanske är van vid. Dessa pit stops kommer att vara otroligt viktiga under din roadtrip och erbjuder gratis parkering, välskötta toalettfaciliteter, försäljningsautomater med varma och kalla drycker, gratis Wi-Fi och till och med duschfaciliteter på vissa stationer. Många erbjuder också platser för att ladda dina elektroniska enheter, bankomattjänster och omklädningsrum för spädbarn. Entusiastiska guider kommer att ge dig lokal information om varje plats du kanske vill besöka. De kommer också vara mer än villiga att hjälpa dig på rätt väg om du behöver vägbeskrivning och peka ut vägen till de mest populära lokala sevärdheterna.

Viktigt att komma ihåg är dock att de flesta Michi-no-Eki stänger på natten. Toaletterna är dock tillgängliga dygnet runt, men du får inte campa på Michi-no-Eki!

Tänker du att du måste hoppa över de härliga onsens (japanska varma källor) när du gör en resa med campervan? Som tur är, är svaret nej! Det finns flera Michi-no-Eki platser med sina egna inkluderade varma källor. Följande är värda ett besök:

  • Kusatsu Onsen Michi-no-eki: Belägen i Gunma prefektur, är denna Michi-no-Eki nära den berömda Kusatsu Onsens varma källort. 
  • Yunokawa Onsen Michi-no-eki: Belägen i Hokkaido, är denna Michi-no-Eki nära Yunokawa Onsens varma källort.
  • Takayu Onsen Michi-no-eki: Belägen i Fukushima prefektur, är denna Michi-no-Eki nära Takayu Onsens varma källort. 
Blue and white road sign in Japan indicating the road side station of Tabayama

Var kan du sova på din japanska roadtrip - de bästa campingplatserna

Japan har över 3 000 offentliga och privata campingplatser som erbjuder olika bekvämligheter och faciliteter. Vi har tagit fram några i våra två reseförslag men det finns campingplatser i princip överallt på Honshu (Japans huvudö). Några av de bästa campingplatserna att stanna på under en roadtrip med campervan i Japan är:

  • Azuri Beach i Mie prefektur: Denna campingplats vid stranden erbjuder flera enkla campingområden längs stranden med autocampingsektioner, campinghus och stugor. Det är perfekt för simning, fiske och kajakpaddling.
  • Lake Tazawa i Akita: Denna natursköna kalderasjö har röstats fram som en av Japans 100 mest natursköna platser. Det är värt att vandra och cykla här, eller om du reser med en campervan, se till att köra längs sjösidan innan du sätter upp läger.
  • Kamikochi i Nagano: Denna campingplats ligger i de norra japanska Alperna och omges av vackra berg och skogar. Det är perfekt för vandring och att njuta av Japans natursköna skönhet.

 

För att enkelt hitta fler campingplatser i Japan rekommenderar vi att använda Michi Japan Road Trip-appen. Det är en utmärkt app för att hitta campingplatser, Michi-no-Eki och varma källor längs vägen. Du behöver inte internet för att använda appen och kan även använda den för navigering.

De flesta av Japans campingplatser är gratis, men vissa tar en liten avgift. Om du campar kan du vanligtvis hitta toaletter och lättare tävttmöjligheter där. Eftersom Japan har många varma källor finns det ofta campingplatser nära dem. Om din campingplats inte har någon toalett och det inte finns några duschfaciliteter kan du ofta hitta en varm källa i närheten. Under högsäsongen och helgerna rekommenderar vi att boka din plats på campingplatserna i förväg för att slippa bli besviken och behöva ändra dina planera i sista minuten. 

Campervan on a campsite in Japan, with a view of a volcano and other vans and tents in the background on the grassy field

Några specifika japanska trafikregler att komma ihåg under din resa:

Det är också viktigt att förstå att körning sker på vänster sida av vägen i Japan, precis som i Storbritannien. För oss européer kan det ta lite tid att anpassa sig. Dock vänjer du dig ganska snabbt vid att köra på vänster sida.

Även om du kanske förväntar dig några konstiga eller udda vägskyltar i Japan, följer de flesta japanska trafikskyltar internationella standarder, så de är lätta att förstå även om du inte är Japan. Det finns dock en enorm skillnad när det gäller stoppskylten. I Japan är stoppskylten en röd triangel med översättningen av 'stop' skriven med kanjitecken direkt inuti skylten, som på bilden nedan. Och även om du inte kan läsa orden är i stort sett alla andra skyltar ganska självklara.

Det finns några regler som är bra att veta när du kör i Japan. Ingenting stort, men du vill hålla dig till den lokala köretiketten för att undvika böter och problem i allmänhet:

  • Inget biltutande: Att använda signalhornet anses vara oartigt i Japan och används verkligen endast i absolut nödsituation.
  • Du får inte äta eller dricka medan du kör: Det är olagligt att äta eller dricka medan du kör i Japan, så se till att ta många pauser mellan körningarna. Lyckligtvis finns det så många intressanta platser att stanna på, så detta kommer inte vara ett problem.
  • Kör inte med höga klackskor: Det är olagligt att köra med höga klackskor i Japan, eftersom de kan fastna mellan pedalerna.
  • Kör inte med hörlurar: Det är olagligt att köra med hörlurar på i Japan, eftersom det kan vara distraherande.
Empty street in Japan with lots of overhead powerlines, as well as some road signs indicating one way streets and more

Att hitta mat längs vägen - våra favoriter:

Platter of okonomiyaki, a savory pancake/omelett crossover with noodles, vegetables and sauce.

Reseförslag 1: Tokyo - Nagano - Kanazawa - Takayama/Japanska Alperna - Mt. Fuji - Tokyo

På din första resdag kör du till Chichibu (lite mindre än 2 timmars körning) och besöker Chichibu Shrine, ett vackert tempel so finns på en kulle med fantastisk utsikt över omgivande berg. Nästa besök är Chichibu Muse Park, en vacker park med olika blommor och växter. Det är ett bra litet övernattningsstopp på väg till din nästa destination: Nagano! I Nagano rekommenderar vi Zenko-ji-templet, ett av Japans äldsta och viktigaste tempel. Värt ett besök (och mycket lättare att nå med en campervan) är också Togakushi Shrine, ett vackert tempel uppe i bergen. Efter en lång dag ute kommer du att älska att ta det lugnt på ett av Naganos många varma källor. Det finns mycket att se och göra i Nagano-området (du har säkert hört talas om de berömda snöaporna som finns bland dom varma källor), så vi rekommenderar åtminstone några dagar här.

När du är redo att lämna Nagano bakom dig är det dags att ge sig mot kuststaden Kanazawa och besöka Kenroku-en Garden, en av Japans vackraste trädgårdar. Nästa stopp är Kanazawa Castle, ett vackert slott beläget i hjärtat av staden. På kvällen borde du gå till, Higashi Chaya District, ett vackert bevarat geishadistrikt, och besöka ett av de många tesalongerna. Om du är här under de varmare månaderna har den närliggande Noto-halvön stora sandstränder som är perfekta för att chilla på. Även om du får köra på många av stränderna är camping förbjuden.

Från Honshus kust är det dags att fortsätta och utforska de japanska Alperna. Även om hela regionen är sjukt vacker tycker vi att Kamikochi Valley, en fantastisk dal med kristallklart vatten och hisnande vyer, är ett absolut måste. En annan av våra favoriter är Hakusan National Park, med några av de bästa vyerna i de japanska Alperna. På vägen, stanna definitivt till vid Shirakawa-go Village, som är ett UNESCO-världsarv känt för sina traditionella torvtakshus som du kan se på bilden nedan. Att stanna en natt (eller två) i Takayama som bas för att utforska regionen och dess gamla byar är förmodligen det bästa sättet - kolla in Hidatakayama campingplats!

Next up är Mt. Fuji - vi kanske inte behöver säga mer, eller hur? Under resan dit kan du beundra de fantastiska vyerna - planera in lite extra tid för alla fotostopp du kommer ta. Det finns också massor av vandringsmöjligheter här och om du har tid för det är Mt. Amagoi en absolut pärla. När du väl kommer till området runt Mt. Fuji kommer du förmodligen vara ganska trött, men om du har energi kvar är området runt sjön Kawaguchi värt att utforska. Den är en del av Fuji Five Lakes, en grupp av fem vackra sjöar vid foten av Mt. Fuji. Från Fuji är det dags att återvända till Tokyo, lämna in campervanen och tillbringa dina sista dag(ar) med att utforska staden i din egen takt innan du till slut flyger hem.

Main street in Old Town in Takayama, with a wooden lantern post in the foreground. In the background there's more lanterns, greenery and a big beige torii gate

Reseförslag 2 : Tokyo - Kyoto - Kobe - Osaka - Nagoya - Hakone - Tokyo

Precis som det första reseförslaget börjar du i Tokyo. För att vara ärlig skulle vi kunna stanna här i veckor utan att bli uttråkade, men vi låter dig bestämma hur många dagar du vill stanna här. Åtminstone ett par dagar i början eller slutet av din resa är ett måste. När du är redo att påbörja din roadtrip är det dags att hämta din campervan och ge dig iväg!

Vilka stopp du vill göra är upp till dig, men idén är att förr eller senare hamnar du i Kyoto. Här kan du se många tempel, som Kinkaku-ji-templet (även känt som den Gyllene paviljongen) förmodligen är det den som är mest imponerande. Besök sedan Nijo Castle, ett UNESCO-världsarv, och ta det lugnt och utforska Gion District, Kyotos historiska stadsdel. Om du vill gå lite off the road, hoppa in i din campervan och kör längs Kibunefloden strax norr om Kyoto. Här finns flera gamla tempel längs vägen, några till och med ödsliga och övergivna, men det lite mystiska som alla har är helt enkelt vackert.

När du har sett allt som finns att se (eller så har du ingen tid kvar), åk till Kobe. Inte bara för att smaka på den otroligt lena Kobebiffen utan staden är hur mysig som helst. Besök Kobe Nunobiki Herb Garden, en vacker trädgård med olika blommor och växter, och promenera genom Kitano-cho District, ett vackert bevarat område med olika västerländska hus. När det börjar bli mörkt kommer du att älska att besöka Kobe Harborland, ett område vid vattnet med olika barer och restauranger.

Beroende på hur mycket tid du har kan du ta dig ner till det historiskt intressanta Hiroshima (oroa dig inte, även om du inte är intresserad av historia finns det massor mer att se längre söderut). Om du inte har så många dagar är det Osaka som är nästa destination. Här kan du se Osaka Castle, ett av Japans mest berömda slott. Se till att besöka området Dotonbori, ett livligt område med olika affärer och restauranger som är the place to go på kvällen. Osaka är känt som Japans (gatu)mathuvudstad, så se till att prova allt du kan.

Efter Osaka kommer vi sakta att röra oss i riktning mot Tokyo. Om du inte har besökt Nara när du var i Kyoto eller Osaka är det definitivt ett stopp du vill göra innan du avslutar din dag i Nagoya. Efter en god natts sömn i din campervan kan du besöka ännu ett slott och Atsuta Shrine, en av Japans viktigaste tempel. Om du är ute efter lite mer lugn erbjuder också Nagoya gott om varma källor. Från Nagoya kör du till Hakone, på den södra kusten nedanför Tokyo. Här kan du göra fantastiska vandringar, och eftersom Hakone är en typisk kurort kommer en trevlig onsen att vänta på dig på kvällen. Om du har tur kommer Hakone också att ge dig en fantastisk utsikt över Mt Fuji, men om du vill se berget på nära håll skulle vi ta en omväg via Fuji Five Lakes-området.

Det är inte långt från Hakone eller Fuji till Tokyo, där du kommer stanna under dina sista dagar och utforska staden. Vi har redan nämnt ganska många saker du kan göra här, men det kan vara en bra idé att åtminstone kolla in de viktigaste stadsdelarna minst en gång och titta runt efter några udda souvenirer. Kom ihåg att lagra upp på japanska snacks för flyget hem!

The busy main street in Osaka, with many neon signs and other lights making for a very bright display

VIll du ha hjälp med att planera din roadtrip i Japan?

Vi är experter och hjälper dig att komma iväg på ditt äventyr till Japan. Oavsett om det är en roadtrip eller om du vill göra Japan med tåg, kan vi se till att du får den ultiamta resan. Vi hälper till med allt, ger tips för att hitta de dolda pärlorna och massor av coola aktiviteter. Är du taggad? Kontakta oss via knappen nedan.

BÖRJA DITT ÄVENTYR

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...