{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Det bästa av västra USA - som du inte redan vet

Palm Springs

Roadtrip off the beaten track?

Om du är taggad på en roadtrip i västra USA, har du kanske redan lite koll på de flesta av de stora höjdpunkterna att besöka. Vi på KILROY älskar roadtrips och en av våra favoriter är helt klart just "Best of the West" som du kan kika lite närmare på i våra reseförslag. Men om du även vill ha lite tips på mindre kända, men lika coola stopp längs ska du fortsätta läsa! Här kommer ett gäng dolda pärlor i de västra staterna längs den populära roadtrip-rutten från L.A. till San Francisco (eller tvärtom). Enjoy!

 

Kolla in våra roadtrip reseförslag

Road Trip Mexico Two Guys Hanging Out
Hyrbil till bästa pris!
Vi kan erbjuda dig exklusiva hyrbilserbjudanden, speciellt för unga förare under 25 år i USA och Kanada. Att hitta prisvärda alternativ som ung förare kan vara en utmaning med tanke på de stränga kraven och höga avgifterna i Nordamerika. Men med hjälp av KILROY kan du njuta av problemfri och prisvärd roadtrip. Våra specialerbjudanden inkluderar avgiften för minderåriga, obligatoriska försäkringar och till och med möjligheten att välja Youth Premium-paketet, som ger ytterligare förmåner som fyra extra förare, ungdomstillägg och en gratis tank med bränsle. Läs mer!
Hyrbil med KILROY

Bombay Beach vid Salton Sea i Kalifornien

Första stoppet på vår rutt är Bombay Beach vid Salton Sea. Denna lilla pärla är lätt att nå både från L.A. och San Diego, vilket förmodligen är där du börjar din resa mot de västra staterna.

Beläget mellan Palm Springs och gränsstäderna Calexico och Mexicali, har denna sjönära pärla genomgått en förvandling till en duk för kreativa sinnen. Utforska konstinstallationer som har dykt upp i denna ovanliga ökenmiljö. Vi rekommenderar också att du gör ett stopp vid Slab City, en off-grid-gemenskap där alla typer av kreativa och fria själar hittar varandra. Många väljer dock att inte stanna över natten, eftersom Slab City har rykte om sig att vara lite laglöst. Även om det bara delvis stämmer, lockar platsen till sig alla typer av människor. Strax utanför Slab City finns en till plats du absolut vill besöka, kallad Salvation Mountain. Leonard Knight, den visionära konstnären, spenderade nästan tre decennier med att bygga upp detta färgglada, folkkonstverk av lera och donerad färg. Berget är dekorerat med religiösa budskap, bibelverser och färgstarka muraler, vilket skapar en visuellt fantastisk miljö, oavsett om du är intresserad av religion eller inte alls.

Art installation made of TV's at the Salton Sea in California, USA

Anza Borrego Desert State Park

Fortsätter du söderut, är Anza-Borrego Desert State Park nästa stopp som avslöjar ett surrealistiskt landskap som präglas av vidsträckta sandvidder, karga berg och unik växtlighet. Du kan korsa denna nationalpark med bil, passera kanjoner och gömda oaser. Missa inte den berömda Fonts Point-utsikten, som erbjuder fantastisk utsikt över Borrego-dalen. Medan du utforskar, håll utkik efter järndjuren som reser sig från öknen. Skulpturerna är en del av en utomhuskonstinstallation känd som "Galleta Meadows Sculptures." Dessa stora metallskulpturer, skapade av konstnären Ricardo Breceda, föreställer olika förhistoriska varelser och historiska figurer. Skulpturerna är utspridda i parken och de har blivit en oväntad attraktion för besökare i ökenlandskapet. Samlingen inkluderar dinosaurier, mammutar, bighornsfår och till och med skildringar av karaktärer från regionens historia.

Iron sculptures in the desert at Anza Boreggo National Park

Navajo Nation och Painted Desert

När du kör in i Arizona är du plötsligt en del av kulturlandskapet Navajo Nation som täcker 70 000 kvadratkilometer land i Arizona, Utah och New Mexico. Området har en befolkning på cirka 300 000 människor, som talar Navajo som sitt primära språk. Området är rikt på kultur, historia och naturlig skönhet och erbjuder många attraktioner och aktiviteter för besökare, såsom museer, monument, parker och festivaler. Navajo Nation är enormt och har massor av saker att se.

Visste du till exempel att det finns en målad öken? Där jordens historia är skriven i lager av färg och sten. Det ser ut lite som om någon tog en stor pensel och målade stenarna och kullarna med rött, orange, gult, lila och rosa, men i verkligheten är det på grund av de olika mineralerna och stenarna som finns i jorden. Under miljontals år har vädret och erosionen exponerat dessa vackra färgskikt. Solljuset ändrar också färgerna beroende på tid på dygnet och årstid.

Försök också hinna med ett besök på Grand Falls, ofta kallad "Chocolate Falls", där ett chokladfärgat vattenfall faller nedför den steniga trappan. Grand Falls är högre än Niagarafallen och är beroende av snösmältningen och regnet från Vita bergen. Du kan vandra ner till foten av fallen och njuta av den spektakulära utsikten. Kom ihåg Grand Falls är endast tillgängligt via obanade vägar, så planera din resa därefter och kontrollera vattennivån innan du åker. Du kommer inte ångra dig dock!

Monument Valley in Navajo Nation during winter

Capitol Reef National Park

Capitol Reef National Park är en dold pärla som ofta hamnar under radarn, i skuggan av sitt mer kända syskon, Grand Canyon. Trots sitt relativt låga besöksantal erbjuder nationalparken något speciellt för dig som letar efter en lugnare och mer avlägsen upplevelse. En av Capitol Reefs mest ikoniska egenskaper är Waterpocket Fold, en geologisk ås som sträcker sig över parken och verkar skära landet i två delar.

Om du känner dig äventyrlig kan du utforska några av parkens raviner, smala passager uthuggna av vatten och vind under miljontals år. Några av de mest populära är Burro Wash, Cottonwood Wash och Sulphur Creek. Men du måste vara beredd på lite klättring, vadning och till och med simning, beroende på vattennivån. Men belöningen är värd det! Fantastisk utsikt över de färgglada klippformationerna och en känsla av naturens kraft. Vi älskar det! 

Ett annat sätt att njuta av Capitol Reef är att köra längs dess grusvägar. Du kommer att få se några av parkens höjdpunkter, till exempel Fruita Historic District, där du kan lära dig om mormonpionjärerna som bosatte sig här och se deras fruktträdgårdar och byggnader. Du kan också svänga förbi besökscentret där du kan få kartor, information och souvenirer. Eller så kan du bege dig till Capitol Gorge Road, som leder dig till några av parkens mest imponerande landmärken, som Capitol Dome, Pioneer Register och Tanks.

Stunning view over Capitol Reef National Park in Utah, USA

Valley of Fire och The Seven Magic Mountains ii Nevada

Det är dags att korsa ytterligare en delstatslinje till Nevada, där Valley of Fire väntar på dig med sina nästan röda sandstensformationer som lyser upp i ökensolen. När du vandrar genom detta grova och steniga landskap, hittar du naturens konstverk etsade in i klipporna. Bara en kort bilresa bort hittar du sen de sju magiska bergen, en fascinerande uppvisning av färgglada, höga stenblock som dyker upp mot öknen i bakgrunden. Dessa ikoniska landmärken är något utöver det vanliga..särskilt när solen börjar gå ner.

The artwork Seven Magic Mountains in the desert in Nevada, USA

Mammoth Lakesoch Lake Crowley

Ingen roadtrip genom västra USA skulle vara komplett utan ett stopp i Mammoth Lakes, Kalifornien. Omgiven av orörd natur, fungerar staden som en utmärkt bas för att utforska regionen. Missa inte närliggande Lake Crowley, som inte bara är fantastisk, utan också känd för sin fiskekultur. Om inte denna plats för dig att komma ner i varv, vet vi inte vad som kommer att göra det. När du riktigt är utvilad erbjuder Mammoth Lakes en mängd utomhusaktiviteter, från vandring och mountainbike till vintersporter, vilket gör det till ett under hela säsongen.

Lake Crowley with ultra clear water, and a stunning mountainous backdrop

Hot springs med Yosemite i bakgrunden

Innan du avslutar denna oförglömliga resa, ta dig till Crab Cooker Hot Springs. Inbäddat i Sierra Nevada erbjuder denna dolda pärla ett otroligt dopp i naturliga termiska pooler samtidigt som du blickar ut över Yosemites majestätiska vildmark. Det är den perfekta platsen att varva ner och reflektera över din roadtrip.

Kombinera alla dessa stopp med Yosemite National Park och kanske till och med San Francisco. Om du skulle vilja ha lite mer av en "resort spa"-upplevelse, finns det flera andra större och finare varma källor i området, även om de ofta kommer till ett högre pris. Upp till dig!

Crab Cooker hot springs near Mammoth Lakes and Yosemite National park

Lassen Volcanic National Park

Vår resa med mindre vanliga stopp i västra USA slutar i norra Kalifornien, i den nästan apokalyptiska Lassen Volcanic National Park. Här målar bubblande lerkrukor och imponerande geotermiska egenskaper en levande bild av vår planets eldiga kärna. Utforska nationalparkens orörda sjöar, taggiga toppar och lugna ängar, samtidigt som du bevittnar jordens geologiska underverk på nära håll. Innan du säger adjö till denna fantastiska park, se till att du kollar in några av de coola aktiviteterna som den erbjuder. Du kan till exempel vandra till toppen av Lassen Peak, den största plug dome-vulkanen i världen och njuta av panoramautsikten över det omgivande landskapet. Du kan också besöka Manzanita Lake, där du kan paddla kajak, fiska eller ha picknick. Eller så kan du vandra Bumpass Hell Trail för att se det största hydrotermiska området i parken, med färgglada pooler, ångventiler och lerkrukor. Det finns något för alla i Lassen Volcanic National Park, så missa inte denna chansen att uppleva detta vackra landskap.
Lassen Volcanic National Park in California, USA

Redo att ge dig ut på vägarna?

Vi hoppas du fått lite"less ordinary" inspiration inför din nästa roadtrip i USA. Det är inget fel på Grand Canyon, Yosemite NP eller Death Valley, men det finns så mycket mer att se och uppleva. Låt våra reseexperter hjälpa dig att sätta ihop den perfekta roadtripen, med en blandning av "must sees" och fantastiska överraskningar. Mejla oss så bokar ni in en tid där vi kan snacka vidare över telefon eller Teams!

 

Fråga en reseexpert

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...