{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Första backpackingresan - Plan it like a PRO!

theme-travelling-alone-mountain

Första backpackingresan - Plan it like a PRO!

Wiie, är det äntligen dags för din första backpackingresa? Vi erkänner att vi är aningens avundsjuka. Det är något särskilt första gången en drar iväg och backpackar. Vi har samlat restips, -trix och travel hacks om hur du på ett smart och bästa sätt förbereder din resa och kan undvika vanliga ”rookie mistakes”.

Äventyr på resan
Om du är i tankarna att börja planera din första backpackresa vill du inte missa att boka in häftiga aktiviteter längs vägen. Kolla in vårt utbud och låt dig inspireras.
Till alla aktiviteter

1. Vart vill du resa?

Planera din backpackresa

Det är vanligt att vilja klämma in så många destinationer som möjligt på sin resa när en är sjukt taggad i planeringsfasen. Av egen erfarenhet rekommenderar vi kvalitet före kvantitet. Ju fler platser du besöker under en kortare period, desto mindre kommer du faktiskt att uppleva. Att resa tar tid och det blir lätt väldigt ytliga upplevelser och mer kostsamt när du har bråttom.

 • Dela upp din lista på destinationer i prio-ett och prio-två.
 • Planera in tillräckligt med tid på varje destination så att du kan lära känna dem mer, få bättre lokalkännedom och hitta gömda pärlor.
 • Planera även resan efter destinationernas säsonger och skippa att flyga samma sträckor fram och tillbaka. Planera smart så spar du både tid och pengar.

2. Din tid är guld värd!

Planera ditt backpackäventyr

När du nu har valt ut dina destinationer är nästa steg att få till att du har lagom mycket tid att njuta av dem. Gör en uppskattning på vad du vill uppleva på varje plats och hur mycket tid du kommer att behöva. Se till att ha lite extra tid också för frihet att vara spontan. Det de flesta vill ha under en resa är frihetskänsla, och den gyllene regeln är att planera för frihet. Att köpa en enkelbiljett och tro att det ger den ultimata friheten kommer i regel inte att ge dig de bästa upplevelserna eller den frihet som många tror. Som sagt, det krävs planering.

Vi vet att det inte är kul att komma hem från sin resa och känna en har spenderat hela sin resebudget, stressat igenom sin resa för att hinna med så mycket som möjligt, utan frihetskänsla. Därför säger vi: planera för att kunna vara spontan på din resa - du vill kunna säga ja till att följa med nyfunna backpackerkamrater till ett Full Moon Party i Koh Pangang eller att ta en spontantrip till Fiji för att ta dykcertifikat.

 • Den gyllene regeln: Planera för frihet
 • Kvalitet istället för kvantitet för att kunna njuta till max på resan
 • Säkra din flexibilitet och välj en ombokningsbar flygbiljett. Att vara spontan är grymt men att vara förberedd är magiskt!

3. MONEY MONEY MONEY – Smart-hack!

Planera din första backpackresa

Även om pengar inte är den roligaste delen i samband med en backpackingresa underlättar det mycket att göra upp en budget inför resan. Vi har lärt oss av våra misstag… och rekommenderar verkligen att dela upp den för: mat & boende, upplevelser, transport, för spontana stunder, oförutsedda händelser och flyg. Gör sedan en plan för hur mycket du kan spendera på varje område – och håll dig till det. Det är ett sätt att ha mer kontroll och att slippa känna stress över ekonomin under resan. Det är även väldigt bra att ha en buffert på ett separat konto för oförutsedda händelser/utgifter.

Gör research på vilken budget som behövs på de destinationer du ska till. Utgifter i olika länder kan variera kraftigt, till exempel kommer du inte behöva samma budget i Sydostasien som i Australien.

 • Gör en budget och dela upp hur mycket du kommer kunna spendera i varje land
 • Skapa ett konto för oförutsedda händelser/utgifter
 • Basera din budget på vart du ska, vilken standard du vill ha och vad du vill göra.

4. Ha koll på det praktiska

 Planera smart inför din första backpackresa

Detta tar tid, är inte särskilt kul men det måste göras. Tar det emot och känns svårt kan du faktiskt vända dig till oss så hjälper vi dig med att få koll på praktiska saker. Men vem som gör det är sak samma, huvudsaken är att det blir gjort.

 • Behöver du visum och vaccinationer på några av platserna du ska till?
 • Vad gäller när du reser från ett land och in i ett annat? Olika länder har olika regler och detta är bra att ha koll på när du bokar dina biljetter. I värsta fall blir du stoppad på flygplatsen och riskerar att få ta en onödig och kostsam omväg till din nästa destination.
 • Kolla klimatet, när passar det bäst att åka till dina önskade destinationer?
 • Se till att ditt pass sista giltighetsdag minst har 6 månader kvar vid inresorna. Om det har kortare giltighetstid kan du nekas att komma in många länder.
 • Ha en digital kopia av ditt pass och andra resedokument, på till exempel din mail, Google Drive eller Dropbox, om du skulle bli av med någon av dessa under resan.
 • Se UD:s reseinformation, bedömning av säkerhetsläge och eventuella avrådan från att resa till någon av dina planerade länder.
 • Och sist men inte minst, investera i en bra reseförsäkring. Vi vet att det är en bra trygghet på resan och kan rekommendera att använda ERV:s reseförsäkring.

5. Book smart or cry trying

Boka flygbiljetter backpack

Det finns många anledningar att boka dina biljetter så snart du vet vad du ska boka. Du spar både mycket tid och pengar att vara ute i god tid, men också försäkrar du dig att kunna göra de saker du har på din bucketlist. Det gäller oavsett om det handlar om flygbiljetter, boende, upplevelser etc. Om du inte är helt hundra på exakta datum för flyget kan du med en ombokningsbar biljett, för en liten avgift, ändra datum. Billigare än att köpa en helt ny biljett.

Nu har du några extra travel-hacks som är bra att ha koll på för att kunna planera din resa som ett proffs! Vill du ha ännu mer kan du spana och börja planera din packning. Är det något du undrar, tveka inte att kontakta oss så löser vi det tillsammans!

Jag är redo för äventyr!

alt

Designa din egen drömresa!

Vi älskar att göra grovjobbet för dig. Låt oss ta fram ett reseupplägg helt efter dina drömmar! Gör såhär:

 1. Berätta för oss när och hur du vill resa samt vad du vill se! 
 2. Våra reseexperter hittar de bästa priserna och alternativ för aktiviteter
 3. Du får ett reseförslag och personlig feedback av en av våra reseexperter 

Vi hjälper dig så att du får ut det mesta av din budget och vi delar med oss av våra egna resetips. Oroa dig inte - vi tar inte en krona för besväret och du förbinder dig inte till något!

Börja designa!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...