{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Tanzania - Kilimanjaro, safari och dykning

tanzania-savannah-zebras-airballoons-cover

Tanzania - Kilimanjaro, safari och dykning

Oavsett om du drömmer om att bestiga Kilimanjaro, åka på safari i Serengeti eller koppla av under en palm på en tropisk strand - Tanzania har allt och du kommer att älska det! Tanzania är världsberömt för sina nationalparker, legendariska Serengeti, Ngorongoro Crater och framför Kilimanjaro: Afrikas högsta berg. Även paradisön Zanzibar blivit ett populärt resmål för backpackers tack vare de unika dykmöjligheterna och fantastiska förhållanden för kitesurfing.

Nedan är tre av våra favoritäventyr i Tanzania. Vill du ha fler förslag kan du alltid snacka med våra erfarna reseexperter!

Se mer av Tanzania
Vi har massor av aktiviteter och äventyr att erbjuda i Tanzania. Se till att du inte missar landets highlights!
Mer inspiration hittar du här

1. Trekking på Kilimanjaro

Trekking på Kilimanjaro är verkligen en upplevelse utöver det vanliga, men det kräver sitt för att nå toppen av Uhuru Peak, 5895 meter över havet. Turen varar ca 5-6 dagar och du övernattar i små camps längs vägen. Ditt resesällskap kommer att bestå av en liten grupp av backpackers som åtföljs av egna guider, kock och bärare.

Du bör avvara minst 7 dagar för att acklimatisera dig till höjden och klimatet - för att undvika höjdsjuka. De som lyckas nå toppen belönas med en fantastisk soluppgång och en oslagbar utsikt över det vackra landskapet. Detta är en livserfarenhet som bör finnas på varje backpackers bucket list!

Det finns ett antal olika vägar att ta till toppen av Kilimanjaro, men vår mest populära tur följer Machame-rutten, också känd som Coca-Cola rutten på grund av sin popularitet. 

Du hittar den här!

Kilimanjaro i Tanzania

2. Safari i Tanzania

Tanzania erbjuder också ett brett utbud av safari. Gör en safari som tar dig tll både Serengeti National Park och Ngorongoro Crater, med stor chans att se "The Big 5". Att se dessa vackra djur i deras naturliga miljö är en oslagbar upplevelse som du kommer att minnas!

Du kan läsa mer om safari i Tanzania här!

Serengeti National Park Tanzania

3. Avkoppling på Zanzibar

En getaway till Zanzibar är den perfekta avslutningen på en resa i Tanzania, eller bara som en resa i sig! Det döljer sig flera spännande äventyr, oavsett om du vill koppla av på de kritvita sandstränderna, simma med delfiner, prova kitesurfing eller köpa saffran på kryddmarknaden i Stone Town.

Om du inte redan har gjort det kan vi rekommendera att ta ditt dykcertifikat här. Du kan välja att antingen bo i delat rum tillsammans med andra backpackers eller checka in på ett av de privata rummen som ett lyxigt avslut på din resa!

Läs mer om paketet här!

Tanzania strand

alt

Designa din egen drömresa!

Vi älskar att göra grovjobbet för dig. Låt oss ta fram ett reseupplägg helt efter dina drömmar! Gör såhär:

  1. Berätta för oss när och hur du vill resa samt vad du vill se! 
  2. Våra reseexperter hittar de bästa priserna och alternativ för aktiviteter
  3. Du får ett reseförslag och personlig feedback av en av våra reseexperter 

Vi hjälper dig så att du får ut det mesta av din budget och vi delar med oss av våra egna resetips. Oroa dig inte - vi tar inte en krona för besväret och du förbinder dig inte till något!

Börja designa!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...