Boka flyg

Type

Resenärer

Vuxna (12 år+)

+
{{ adultsValue }}
-

Barn (0-11 år)

+
{{ childrenValue }}
-

Spädbarn under 2 år (inget säte)

+
{{ infantsValue }}
-

{{ validationErrorMessage }}

Cabin Class

Detta fält behöver vara ifyllt

9 Endast valda datum Economy

Type

Resenärer

Vuxna (12 år+)

+
{{ adultsValue }}
-

Barn (0-11 år)

+
{{ childrenValue }}
-

Spädbarn under 2 år (inget säte)

+
{{ infantsValue }}
-

{{ validationErrorMessage }}

Flexibility

ClassOptionsDetta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Sök flyg

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Sök flyg

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Sök flyg
{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

15 tips inför en roadtrip i USA

15 tips inför en roadtrip i USA

Våra bästa tips inför din roadtrip i USA

Friheten med en roadtrip är underbar! Att själv kunna bestämma vart, när och hur du vill resa höjer upp din roadtrip en extra dimension. Vad bör du tänka på inför en roadtrip i USA? Se våra bästa tips här!

Roadtrip-rutter
Vi har samlat våra bästa förslag på roadtrips i USA, Kanada, Australien, Nya Zeeland och Sydafrika.
Hitta inspiration till ditt äventyr

1. Planeringen av en roadtrip

Har du funderat på hur många mil du kan köra per dag? Den gyllene regeln är ca 18 mil per dag. Om du planerar för en 17 dagars roadtrip i Kalifornien, bör hela resan inte vara mer än 17x18=306 mil. Då kan du även ha nån dag med ingen körning alls. Det fungerar! 

2. Supersize-Me

Vår statistik visar att de flesta kunder hyr en mindre bil men uppgraderar sedan bilen vid ankomst. Under 2014 bokade 10% ekonomistorlek på sina bilar men bara 2% plockade ut den aktuella bilen. Att uppgradera på plats är upp till fem gånger dyrare än att välja rätt från början, så välj en stor bil på en gång!

3. Boka bilen innan du reser

Vissa väljer att boka sin hyrbil på plats men det brukar inte löna sig! Tvärtom blir priserna lätt dyrare på plats och de viktigaste försäkringarna ingår inte alltid. Bokar du din hyrbil hos oss innan du reser ingår dessa försäkringar till ett bättre pris pga. våra grymma avtal med hyrbilsföretag i USA!

4. Bensin

Bensin är inte så billigt i USA som det brukade vara. En gallon (3,75 liter) kommer att kosta dig ca USD 2,50-3,50, så när du budgeterar, planera för USD 0,7-1 per liter. De flesta fordon drar 1 liter/10-12 km.

5. Parkering

Parkering för bilen under natten kommer att kosta dig mellan USD 20-50 per natt på centrala hotell i städer som San Francisco, LA, New York och Washington.

Yellowstone nationalpark - Friheten på en roadtrip i USA, kör dit du vill!
Campervan till din roadtrip i USA
Men en campervan har du alla förnödenheter med dig på vägarna, både din transport och boende i ett! Spana in våra olika campervan och kör din grej på en roadtrip i USA #vanlife
Hitta campervans i USA & Kanada

6. Upphämtning av bilen

Om du vill hämta upp din hyrbil från ett kontor centralt i en stad så blir det oftast lite krångligare t.ex. med att köra efter mörkrets inbrott, att vänja sig vid bilen och att vänja sig vid automatväxel är inte heller så roligt när man samtidigt är jetlaggad. Du behöver heller knappast en bil i exempelvis SFO, och du spar pengar på parkering. Så, om du vill hämta ut bilen på ett centralt kontor - hämta den istället dag 2 eller 3.

7. Roadtrip kust-till-kust

Är du sugen på att resa från kust till kust kan du spara massor av pengar om du kör från väst till öst (Kalifornien till New York). Anledningen är att det är billigare att starta i Kalifornien än att starta i New York (med undantag för vissa bilar som hämtas ut på Newark flygplats/EWR). Om man jämför sex veckors resa:

 • 17 sep - 28 okt (biltyp standard) från Los Angeles: ca USD 2320
 • 17 sep - 28 okt (biltyp standard) från Manhattan: ca USD 3020 (observera att bränsle inte ingår vid upphämtning i Manhattan)

Skillnad: USD 700!! Skillnaden täcker in envägsavgiften på USD 500 plus en hel del bensin. 

8. Highway 101 på roadtrip i USA

De flesta som gör en roadtrip i Kalifornien vill köra längs den kustnära Highway 101. Om man kör från Los Angeles till San Francisco kör man på bergssidan av vägen, och inte på havssidan. Vill man ha de pittoreska vyerna och lätt kunna stanna på utsiktsplatser (och det vill man!) så är det bättre att köra från San Francisco till Los Angeles.

9. Roadtrip i USA i en Cabriolet?

Det är den amerikanska drömmen, och ja, det är ganska coolt! Men det är inte så bra för en roadtrip i USA. De främsta orsakerna till detta är att bagageutrymmet på t.ex. en Chrysler 200 är väldigt litet och ännu mindre om taket är uppe. Att sitta på lädersäten i 30 grader är inte heller särskilt skönt, och sist men inte minst är bränsleförbrukningen med taket nere, omkring 8-9km/liter. 

10. Boende under en roadtrip i USA

Det kan vara skönt att ha boende bokat i anslutning till ankomsten och avresan samt i de städer där priset kan springa iväg lite som t.ex. i Grand Canyon eller Las Vegas. Annars finns ofta gott om "motels" längs vägen. Vill man snåla kan man ta med eget tält, och övernatta på campingplatser. 

15 tips inför en roadtrip i USA

11. Korsa gränsen?

Vad är tillåtet: USA till Kanada omvänt: JA, inga problem (inget godkännande från hyrbilsföretaget behövs) USA/Kanada till Mexiko: NEJ! 

12. Avgiftsbelagda vägar

De flesta stater har avgiftsbelagda vägar. Avgiftsbelagda vägar är ofta mycket snabbare än vanliga vägar, särskilt runt storstäderna, men kostar dig några dollar. Kom ihåg att spara lite mynt för detta. 

13. GPS - 3 sätt att ordna med en GPS

GPS kan vara en ovärderlig hjälp när du ska göra en roadtrip.

 • Ta med din egen GPS och köp de kartor du behöver på plats.
 • Hyr en GPS från biluthyrningsfirman.
 • Köp en GPS vid ankomsten - Walmart erbjuder Garmin GPS från USD 110.

Alternativ 3 kan vara en bra och billig idé, om du planerar att köra i mer än 4 veckor. Förutom en GPS, är en "Rand McNally Roadmap" ett utmärkt och bra komplement på din roadtrip. GPS:n hjälper dig att hitta men "Rand McNally Roadmap" ser till att du får tips på saker som går att göra och se i områden som du passerar. 

14. Kylbox

Lägg ner USD 5-10 på att köpa en kylbox i första bästa affär. Kylboxen håller din dricka, snacks/lunch kallt i baksätet under hela dagen, och det är extra bra under sommarmånaderna. 

15. Musik på roadtrip i USA

En del av resan består ju såklart den musik du lyssnar på under resan... Alla bilar har såklart radio och på senare modeller kan du ansluta mobilen. Spara ner dina favoritspellistor och poddar så du kan variera dig på ditt äventyr! 

Kommande events

1/3: Vart vill du åka?

Skriv in de platser du vill besöka och hur länge du vill stanna på varje plats. För tillfället rekommenderar vi att du endast väljer 1 eller 2 destinationer för att din resa faktiskt ska bli av.

2/3: Vilken typ av resenär är du?

Vill du surfa, dyka, vandra, träna, yoga, åka på safari eller göra något annat kul under din resa? Berätta det för oss så tar vi fram förslag! Ju mer vi vet vad du vill göra desto bättre förslag kan vi ge dig!

3/3: Kontaktinformation och resebudget

Vänligen ange din kontakinformation så att vi kan nå dig. Ju mer information du ger oss, desto bättre hjälp, tips och råd kan vi ge dig.

Då var allt klart!

 • {{ autoCompletedDeparture.Name }}{{ autoCompletedDeparture.ParentName? ', ' + autoCompletedDeparture.ParentName : '' }}. {{ autoCompletedDeparture.TypeName }}

Vänligen ange datum

Ta bort destination
60+
1
 • {{ autoCompletedDestination.Name }} {{ autoCompletedDestination.ParentName? ', ' + autoCompletedDestination.ParentName : '' }}. {{ autoCompletedDestination.TypeName }}

Sorry, vi kan inte gå till nästa steg om du inte uppger vart du reser från och har minst en destination

 • {{ destination.Name }}{{ destination.ParentName? ', ' + destination.ParentName : '' }}. {{ destination.TypeName }}

Sorry, vi kan inte gå till nästa steg om du inte uppger vart du reser från och har minst en destination

usa-travel-inspiration-road-skatergirl

Jag planerar min första stora resa

travel-inspiration-asia-yoga-morning-solo-girl

Jag vill volontärarbeta utomlands under min resa

VTG-thumbnail-2

Jag vill ha förslag på roliga saker att göra på min resa

tours-group-travel-campfire-cover

Jag vill åka på gruppresa med andra backpackers

jucy-trailblazer-usa-canada-scenic-image-13

Jag vill åka på en roadtrip

travel-inspiration-green-lush-zebras

Jag vill boka en gratis reserådgivning hos KILROY

Vi vill gärna veta vad du heter :)

Vänligen ange ditt födelsedatum - vi behöver detta för att kunna hitta de bästa priserna för dig!

Ange din e-postadress så att vi kan komma i kontakt med dig!

+
-
100.000+
{{absoluteMinBudget}}
Designa din resa

Resan börjar i:

{{departure}}

Platser du vill besöka:

{{destinationsListFullNamesWithDuration.slice(0, destinationsListFullNamesWithDuration.length - 1).join(" - ")}}

Slutdestination:

{{destinationsListFullNamesWithDuration[destinationsListFullNamesWithDuration.length - 1]}}

Vilka ska med?

{{numberOfTravellers}}

Resenärstyp:

{{chosenInterests.join(" - ")}}

Du har nu designat din egen drömresa!
Detta händer nu: 1. Vi kollar igenom din förfrågan och kontaktar dig via telefon eller mejl för att stämma av dina önskemål. Det numret som visas i displayen är 0771 – 545 769. Får vi inte tag på dig via telefon försöker vi med via mejl. 2. Tillsammans med dig sätter igång med att titta på priser och olika alternativ för din drömresa. Du kan alltid nå oss på 0771 – 545 769. Hörs snart! OBS: Har du inte fått något svar från oss? Kolla om mejlet kan ha hamnar i skräpposten!

Designa din resa

Resan börjar i:

{{departure}}

Platser du vill besöka:

{{destinationsListFullNamesWithDuration.slice(0, destinationsListFullNamesWithDuration.length - 1).join(" - ")}}

Slutdestination:

{{destinationsListFullNamesWithDuration[destinationsListFullNamesWithDuration.length - 1]}}

Vilka ska med?

{{numberOfTravellers}}

Resenärstyp:

{{chosenInterests.join(" - ")}}

alt

Designa din egen drömresa!

Vi älskar att göra grovjobbet för dig. Låt oss ta fram ett reseupplägg helt efter dina drömmar! Gör såhär:

 1. Berätta för oss när och hur du vill resa samt vad du vill se! 
 2. Våra reseexperter hittar de bästa priserna och alternativ för aktiviteter
 3. Du får ett reseförslag och personlig feedback av en av våra reseexperter 

Vi hjälper dig så att du får ut det mesta av din budget och vi delar med oss av våra egna resetips. Oroa dig inte - vi tar inte en krona för besväret och du förbinder dig inte till något!

Börja designa!

Vänligen fyll i alla fält

Stäng
Kontakta oss
Skriv till oss

Får du huvudvärk av tanken att hitta den bästa flygrutten, surfcampet, dykkursen eller hostlet? Låt oss göra grovjobbet åt dig! Du vet, det är lite som när en proffskock smakar på maten innan den serveras. Mejla oss och berätta vart du vill resa och vad du vill uppleva, så tar vi det därifrån. Vi sätter ihop ett personligt reseförslag åt dig - helt kostnadsfritt!

Detta fält behöver fyllas i
Detta fält behöver fyllas i

Äventyret börjar nu!

Vi hör av oss till dig inom kort för att börja planera din drömresa. Du kommer först att få ett e-postmeddelande med informationen du skickade till oss. Vad sägs om lite reseinspiration medan du väntar?

Spana in våra reseförslag som vi har satt ihop för att ge dig inspiration inför din resa. Precis som det låter, är det bara förslag på hur du kan kombinera olika destinationer och upplevelser. Vi hjälper dig alltid att sätta ihop ditt äventyr precis så som du vill ha det. Oavsett om du drömmer om paradisöar, safari eller att bestiga berg!

Följ oss också gärna på Instagram och TikTok för mer inspiration!

Det kan hända att våra mejl hamnar i spamfiltret – så kika där om du saknar svar från oss inom kort! 

OBS. Behöver du avboka din flygresa utanför våra öppettider behöver du även meddela och avboka din flygresa direkt hos flygbolaget, för att du ska ha möjlighet till återbetalning.

Vi hörs snart!

Teamet på KILROY

 

 

Du kommer att få en bekräftelse på mejl inom kort. {{email}}

Boka ett möte

Vill du snacka resor med oss? Boka in ett kostnadsfritt möte med en av våra reseexperter för att få hjälp att sätta ihop ett förslag för din nästa resa. Vi kan höras via videosamtal, telefon eller i vår butik i Stockholm. Vi kan ses måndag-fredag mellan kl. 10:00-18:00. Glöm inte att det är gratis att få ett personligt reseförslag av oss – du förbinder dig inte till något!

 • {{ officeOption }}
Detta fält behöver fyllas i

Äventyret börjar nu!

Vad kul att du vill snacka resor med oss! Vi återkommer till dig och bekräftar tid och plats inom kort.

Under tiden kan du spana in våra reseförslag som vi har satt ihop för att ge dig inspiration inför din resa. Precis som det låter, är detta bara förslag på hur du kan kombinera olika destinationer och upplevelser. Vi hjälper dig alltid att designa ditt äventyr precis så som du vill ha det. Oavsett om du drömmer om surfing, safari eller att bestiga berg!

Följ oss också gärna på Instagram och TikTok för mer inspiration!

Det kan hända att våra mejl hamnar i spamfiltret – så ta en titt där om du saknar svar från oss! 

OBS. Behöver du avboka din flygresa utanför våra öppettider behöver du även meddela och avboka din flygresa direkt hos flygbolaget, för att du ska ha möjlighet till återbetalning.

Vi hörs snart!

Teamet på KILROY

 

Du kommer att få en bekräftelse på mejl inom kort. {{email}}

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...