Boka flyg

Type

Resenärer

Vuxna (12 år+)

+
{{ adultsValue }}
-

Barn (0-11 år)

+
{{ childrenValue }}
-

Spädbarn under 2 år (inget säte)

+
{{ infantsValue }}
-

{{ validationErrorMessage }}

Flexibility

Cabin Class

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

9 Endast valda datum Economy

Type

Resenärer

Vuxna (12 år+)

+
{{ adultsValue }}
-

Barn (0-11 år)

+
{{ childrenValue }}
-

Spädbarn under 2 år (inget säte)

+
{{ infantsValue }}
-

{{ validationErrorMessage }}

Flexibility

ClassOptionsDetta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Sök flyg

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Sök flyg

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Sök flyg

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Vänligen fyll i alla fält

Stäng
Kontakta oss
Skriv till oss

Drömmer du om ett nytt äventyr? Du kanske har ett hum om vad du vill göra och vart du vill resa men behöver bolla med någon som har gjort något liknande. Eller du kanske bara inte vet var du ska börja. Hör av dig till oss med dina drömmar, så hjälper vi dig att uppfylla dem.

Detta fält behöver fyllas i
Detta fält behöver fyllas i

Tack för ditt mejl!

Vad kul att du hör av dig! Vi återkommer till dig inom kort. Vill du nå oss innan dess kan du kontakta oss via chatt eller telefon på nummer 0771 – 545 769. Se våra öppettider här

Det har hänt att våra mejl har hamnat i spamfiltret – så ta gärna en titt där om du saknar mejl från oss.

Vi hörs snart!

OBS. Behöver du avboka din flygresa utanför våra öppettider behöver du även meddela och avboka din flygresa direkt hos flygbolaget, för att du ska ha möjlighet till återbetalning.

KILROY

Du kommer att få en mailbekräftelse på din förfrågan inom kort. {{email}}

Boka ett möte

Vill du snacka resor med oss? Boka in ett möte med våra resespecialister för att få skräddarsydd rådgivning inför din nästa resa. Du kan välja att ta mötet i en av våra butiker, via telefon eller som videosamtal. Våra öppettider är kl. 12:00-16:00, måndag till fredag, , och mötena kan ske mellan kl. 10:00-18:00.

Detta fält behöver fyllas i

Vad kul att du hör av dig!

Vad kul att du vill snacka resor med oss! Vi återkommer till dig och bekräftar tid och plats inom kort.

Vi har för tillfället problem med att våra e-mail ibland fastnar i spamfiltret hos våra kunder. Kolla därför i ditt spamfilter om du saknar svar från oss! 

Vi finns på plats:
Måndag-Fredag 09:00-16:30 (telefon & chatt)


Vi ser fram emot att vara en del av planeringen av dina drömupplevelser utomlands. Hoppas att inspirationen är på topp - för nu kör vi!

OBS. Behöver du avboka din flygresa utanför våra öppettider behöver du även meddela och avboka din flygresa direkt hos flygbolaget, för att du ska ha möjlighet till återbetalning.

En kopia av ditt meddelande har skickats till din mail.

Du kommer att få en mailbekräftelse på din förfrågan inom kort. {{email}}

Chatt Kontakta oss
Kontakta oss Chatt

15 tips inför en roadtrip i USA

15 tips inför en roadtrip i USA

Våra bästa tips inför din roadtrip i USA

Friheten med en roadtrip är underbar! Att själv kunna bestämma vart, när och hur du vill resa höjer upp din roadtrip en extra dimension. Vad bör du tänka på inför en roadtrip i USA? Se våra bästa tips här!

Roadtrip-rutter
Vi har samlat våra bästa förslag på roadtrips i USA, Kanada, Australien, Nya Zeeland och Sydafrika.
Hitta inspiration till ditt äventyr

1. Planeringen av en roadtrip

Har du funderat på hur många mil du kan köra per dag? Den gyllene regeln är ca 18 mil per dag. Om du planerar för en 17 dagars roadtrip i Kalifornien, bör hela resan inte vara mer än 17x18=306 mil. Då kan du även ha nån dag med ingen körning alls. Det fungerar! 

2. Supersize-Me

Vår statistik visar att de flesta kunder hyr en mindre bil men uppgraderar sedan bilen vid ankomst. Under 2014 bokade 10% ekonomistorlek på sina bilar men bara 2% plockade ut den aktuella bilen. Att uppgradera på plats är upp till fem gånger dyrare än att välja rätt från början, så välj en stor bil på en gång!

3. Boka bilen innan du reser

Vissa väljer att boka sin hyrbil på plats men det brukar inte löna sig! Tvärtom blir priserna lätt dyrare på plats och de viktigaste försäkringarna ingår inte alltid. Bokar du din hyrbil hos oss innan du reser ingår dessa försäkringar till ett bättre pris pga. våra grymma avtal med hyrbilsföretag i USA!

4. Bensin

Bensin är inte så billigt i USA som det brukade vara. En gallon (3,75 liter) kommer att kosta dig ca USD 2,50-3,50, så när du budgeterar, planera för USD 0,7-1 per liter. De flesta fordon drar 1 liter/10-12 km.

5. Parkering

Parkering för bilen under natten kommer att kosta dig mellan USD 20-50 per natt på centrala hotell i städer som San Francisco, LA, New York och Washington.

Yellowstone nationalpark - Friheten på en roadtrip i USA, kör dit du vill!
Campervan till din roadtrip i USA
Men en campervan har du alla förnödenheter med dig på vägarna, både din transport och boende i ett! Spana in våra olika campervan och kör din grej på en roadtrip i USA #vanlife
Hitta campervans i USA & Kanada

6. Upphämtning av bilen

Om du vill hämta upp din hyrbil från ett kontor centralt i en stad så blir det oftast lite krångligare t.ex. med att köra efter mörkrets inbrott, att vänja sig vid bilen och att vänja sig vid automatväxel är inte heller så roligt när man samtidigt är jetlaggad. Du behöver heller knappast en bil i exempelvis SFO, och du spar pengar på parkering. Så, om du vill hämta ut bilen på ett centralt kontor - hämta den istället dag 2 eller 3.

7. Roadtrip kust-till-kust

Är du sugen på att resa från kust till kust kan du spara massor av pengar om du kör från väst till öst (Kalifornien till New York). Anledningen är att det är billigare att starta i Kalifornien än att starta i New York (med undantag för vissa bilar som hämtas ut på Newark flygplats/EWR). Om man jämför sex veckors resa:

 • 17 sep - 28 okt (biltyp standard) från Los Angeles: ca USD 2320
 • 17 sep - 28 okt (biltyp standard) från Manhattan: ca USD 3020 (observera att bränsle inte ingår vid upphämtning i Manhattan)

Skillnad: USD 700!! Skillnaden täcker in envägsavgiften på USD 500 plus en hel del bensin. 

8. Highway 101 på roadtrip i USA

De flesta som gör en roadtrip i Kalifornien vill köra längs den kustnära Highway 101. Om man kör från Los Angeles till San Francisco kör man på bergssidan av vägen, och inte på havssidan. Vill man ha de pittoreska vyerna och lätt kunna stanna på utsiktsplatser (och det vill man!) så är det bättre att köra från San Francisco till Los Angeles.

9. Roadtrip i USA i en Cabriolet?

Det är den amerikanska drömmen, och ja, det är ganska coolt! Men det är inte så bra för en roadtrip i USA. De främsta orsakerna till detta är att bagageutrymmet på t.ex. en Chrysler 200 är väldigt litet och ännu mindre om taket är uppe. Att sitta på lädersäten i 30 grader är inte heller särskilt skönt, och sist men inte minst är bränsleförbrukningen med taket nere, omkring 8-9km/liter. 

10. Boende under en roadtrip i USA

Det kan vara skönt att ha boende bokat i anslutning till ankomsten och avresan samt i de städer där priset kan springa iväg lite som t.ex. i Grand Canyon eller Las Vegas. Annars finns ofta gott om "motels" längs vägen. Vill man snåla kan man ta med eget tält, och övernatta på campingplatser. 

15 tips inför en roadtrip i USA

11. Korsa gränsen?

Vad är tillåtet: USA till Kanada omvänt: JA, inga problem (inget godkännande från hyrbilsföretaget behövs) USA/Kanada till Mexiko: NEJ! 

12. Avgiftsbelagda vägar

De flesta stater har avgiftsbelagda vägar. Avgiftsbelagda vägar är ofta mycket snabbare än vanliga vägar, särskilt runt storstäderna, men kostar dig några dollar. Kom ihåg att spara lite mynt för detta. 

13. GPS - 3 sätt att ordna med en GPS

GPS kan vara en ovärderlig hjälp när du ska göra en roadtrip.

 • Ta med din egen GPS och köp de kartor du behöver på plats.
 • Hyr en GPS från biluthyrningsfirman.
 • Köp en GPS vid ankomsten - Walmart erbjuder Garmin GPS från USD 110.

Alternativ 3 kan vara en bra och billig idé, om du planerar att köra i mer än 4 veckor. Förutom en GPS, är en "Rand McNally Roadmap" ett utmärkt och bra komplement på din roadtrip. GPS:n hjälper dig att hitta men "Rand McNally Roadmap" ser till att du får tips på saker som går att göra och se i områden som du passerar. 

14. Kylbox

Lägg ner USD 5-10 på att köpa en kylbox i första bästa affär. Kylboxen håller din dricka, snacks/lunch kallt i baksätet under hela dagen, och det är extra bra under sommarmånaderna. 

15. Musik på roadtrip i USA

En del av resan består ju såklart den musik du lyssnar på under resan... Alla bilar har såklart radio och på senare modeller kan du ansluta mobilen. Spara ner dina favoritspellistor och poddar så du kan variera dig på ditt äventyr! 

Kommande events

See more events ({{ allEventCardsTotal }})

Få hjälp med att smidigt komma iväg på en roadtrip i USA

Blir du sugen på att göra en roadtrip, vill du veta mer eller få ett reseförslag? Vi finns här för dig! 

Spara tid och pengar - snacka med en reseexpert!

1/3: Vart vill du åka?

Skriv in de platser du vill besöka och hur länge du vill stanna på varje plats.

2/3: Vilken typ av resenär är du?

Vill du surfa, dyka, vandra, träna, yoga, åka på safari eller göra något annat kul under din resa? Berätta det för oss så tar vi fram förslag! Ju mer vi vet vad du vill göra desto bättre förslag kan vi ge dig!

3/3: Kontaktinformation och resebudget

Vänligen ange din kontakinformation så att vi kan nå dig. Ju mer information du ger oss, desto bättre hjälp, tips och råd kan vi ge dig.

Då var det klart!

 • {{ autoCompletedDeparture.Name }}{{ autoCompletedDeparture.ParentName? ', ' + autoCompletedDeparture.ParentName : '' }}. {{ autoCompletedDeparture.TypeName }}

Vänligen ange datum

Ta bort destination
60+
1
 • {{ autoCompletedDestination.Name }} {{ autoCompletedDestination.ParentName? ', ' + autoCompletedDestination.ParentName : '' }}. {{ autoCompletedDestination.TypeName }}

Sorry, vi kan inte gå till nästa steg om du inte uppger vart du reser från och har minst en destination

 • {{ destination.Name }}{{ destination.ParentName? ', ' + destination.ParentName : '' }}. {{ destination.TypeName }}

Sorry, vi kan inte gå till nästa steg om du inte uppger vart du reser från och har minst en destination

usa-travel-inspiration-road-skatergirl

Jag planerar min första stora resa

travel-inspiration-asia-yoga-morning-solo-girl

Jag vill volontärarbeta utomlands under min resa

VTG-thumbnail-2

Jag vill ha förslag på roliga saker att göra på min resa

tours-group-travel-campfire-cover

Jag vill åka på gruppresa med andra backpackers

jucy-trailblazer-usa-canada-scenic-image-13

Jag vill åka på en roadtrip

travel-inspiration-green-lush-zebras

Jag vill boka en gratis reserådgivning hos KILROY

Vi behöver veta vad du heter :)

Vänligen ange ditt födelsedatum - vi behöver detta för att kunna hitta de bästa priserna för dig!

Vänligen ange din email så att vi kan komma i kontakt med dig

+
-
100.000+
{{absoluteMinBudget}}
Designa din resa

Resan börjar i:

{{departure}}

Platser du vill besöka:

{{destinationsListFullNamesWithDuration.slice(0, destinationsListFullNamesWithDuration.length - 1).join(" - ")}}

Slutdestination:

{{destinationsListFullNamesWithDuration[destinationsListFullNamesWithDuration.length - 1]}}

Vilka ska med?

{{numberOfTravellers}}

Resenärstyp:

{{chosenInterests.join(" - ")}}

Du har nu designat din egen drömresa!
Detta händer nu: 1. Vi kollar igenom din förfrågan och kontaktar dig via telefon eller mejl för att stämma av dina önskemål. Det numret som visas i displayen är 0771 – 545 769. Får vi inte tag på dig via telefon försöker vi med mejl eller sms. 2. Tillsammans med dig sätter igång med att titta på priser och alternativ för din drömresa. Du kan alltid nå oss på 0771 – 545 769. Hörs snart! OBS: Om du saknar svar från oss kolla ditt spamfilter.

Designa din resa

Resan börjar i:

{{departure}}

Platser du vill besöka:

{{destinationsListFullNamesWithDuration.slice(0, destinationsListFullNamesWithDuration.length - 1).join(" - ")}}

Slutdestination:

{{destinationsListFullNamesWithDuration[destinationsListFullNamesWithDuration.length - 1]}}

Vilka ska med?

{{numberOfTravellers}}

Resenärstyp:

{{chosenInterests.join(" - ")}}

alt

Designa din egen drömresa!

Vi älskar att göra grovjobbet för dig. Låt oss ta fram ett reseupplägg helt efter dina drömmar! Gör såhär:

 1. Berätta för oss när och hur du vill resa samt vad du vill se! 
 2. Våra reseexperter hittar de bästa priserna och alternativ för aktiviteter
 3. Du får ett reseförslag och personlig feedback av en av våra reseexperter 

Vi hjälper dig så att du får ut det mesta av din budget och vi delar med oss av våra egna resetips. Oroa dig inte - vi tar inte en krona för besväret och du förbinder dig inte till något!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...