{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Varför du bör överväga att spendera ditt sabbatsår med en Working Holiday i Kanada

Kanada Sabbatsår Working Holiday - Banff Nationalpark | KILROY

Skaka om i vardagen och kasta dig ut på nya äventyr

Har du fastnat i ekorrhjulet och verkligen vill komma bort från dina dagliga rutiner, men inte har budgeten för att resa runt i flera månader? Eller känner du att du vill uppleva att arbeta i ett annat land med kollegor från hela världen? Då kan Working Holiday vara något som passar dig perfekt! Stora äventyr väntar i Kanada om du tror att du är redo för det! Låt oss guida dig igenom varför Working Holiday i Kanada är en fantastisk upplevelse som du kommer att minnas för resten av ditt liv.

Fördelar med en working holiday

Du kanske tänker, vad exakt ÄR en Working Holiday? Ja, namnet avslöjar en del, men det handlar om att arbeta utomlands, allt från några månader upp till ett helt år. På en Working Holiday får du fortfarande njuta av Kanada under en längre tid, med den grymma fördelen att kunna finansiera ditt äventyr under tiden du är där. Det betyder att behöver en relativt liten startbudget, eftersom du kommer tjäna pengar för att ha råd med uppehälle. Working Holiday kan innebär att du jobbar en säsong, upp till ett helt år. Det är ett utmärkt sätt att uppleva alla årstider och högtider i Kanada och verkligen lära känna människorna och kulturen. Skippa turistfällorna och upplev den lokala kulturen på riktigt. Trots att du kommer jobba mestadels av tiden, har du ändå gott om ledig tid att njuta av Kanada. Eftersom du kommer att träffa många nya människor är det lätt att få nya vänner som du kan åka iväg på äventyr tillsammans med.

Att åka på en Working Holiday är också ett bra sätt att lära sig interagera med människor med olika bakgrunder. Även om det kan ta lite tid att vänja sig att navigera bland kulturella skillnaderna, finns det mycket tid för att hitta på roliga saker tillsammans. Letar du efter fler spännande upplevelser utomlands, är det också ett bra sätt att bygga upp ditt nätverk genom att du får möjligheten att lära känna så många olika människor från hela världen.

Saker att tänka på

Som alltid finns det också några nackdelar att ha i åtanke. Även om vi är övertygade om att du kommer ha superkul, bör du fundera en extra vända på om Kanada rätt destination. Eftersom du kommer spendera ganska många månader här. Om du har ett försök att få till ditt perfekta sabbatsår att bli av, vill man ju gärna vara helt säker på att det känns rätt? När du reser kan du alltid hoppa på ett nytt flyg till ett annat land, men om du väljer att göra en Working Holiday så kommer du troligen att stanna på ett och samma ställe ett bra tag. Därför rekommenderar vi att du gör research när du planerar din Working Holiday. Om du tycker det låter jobbigt, vill vi inte göra det ännu värre genom att nämna allt pappersarbetet som du också kommer behöver att ordna med för att få ditt visum, bankkonto och skattenummer. Om du hr av dig till oss på KILROY kommer vi naturligtvis att hjälpa dig med allt det praktiska, för att göra dte hela så smidigt som möjligt för dig.

Som alltid när man reser till en ny destination helt själv, kan man bli överväldigad av alla nya intryck. Då detta redan kan vara en mental påfrestning för vissa av oss, ökar den kanske en del av att också börja ett nytt jobb i ett nytt land. Detta kan kännas jobbigt i början, men det kommer vara enormt givande längre fram och vi lovar att du kommer att lära känna dig själv mycket bättre under loppets gång. Vi skulle säga att fördelarna överväger nackdelarna, men fundera på om det är rätt äventyr för dig! 

Varför Kanada är perfekt för äventyrslystna resenärer

Vilka tankar snurrar i huvudet när man överväger att åka på en Working Holiday? Kanske vilken typ av jobb du kommer att få, var du kommer att bo och vilket språk du kommer att tala till vardags? Men vi slår vad om att fråga #1 är om själva destinationen. Det finns många möjliga Working Holiday upplevelser att välja mellan, men har du funderat på Kanada? Detta fantastiska land har så mycket att erbjuda. Naturmässigt är Kanada "the gift that keeps on giving", och det är ett av de länder där alla årstider skiljer sig tydligt från varandra. 

På vintern är du ständigt omgiven av snötäckta toppar och resenärer från hela världen flockas till Kanada för att njuta av vintersporter som skidåkning, snowboard och till och med isklättring. Det sistnämnda är inte för alla direkt, men det är ändå ett sjukt coolt sätt att uppleva de frusna vattenfallen och gigantiska isformationerna på nära håll. Det finns även fler andra coola vinteraktiviteter, både inom sport och fritid. Kanadensarna tar sina ishockeymatcher på allvar, så försök hinna med en match eller två och joina sen festen efteråt. Prova även på sporten själv detta på en av de många frusna sjöarna, det kommer alltid att finnas människor som vill spela! Inte din grej? Prova på isfiske istället. Även om du inte äter fisk så är hela processen med att borra ett ishål, hålla värmen och säjlva spänningen av vad du får på kroken ändå väldigt häftig.

På sommaren är naturen helt annorlunda. Temperaturerna kan lätt stiga över 25 grader, alla blommor slår ut, landskapet vaknar till liv och de roliga utomhusaktiviteterna fortsätter. Vandring, mountainbike, klättring och kajakpaddling är några av de många aktiviteterna under de varmare månaderna. Du kanske inte tror oss, men det finns till och med många stränder och även en surfkultur, särskilt runt Vancouver Island. Visste du att Kanada faktiskt har den längsta kuststräckan i världen, totalt hela 243.000 kilometer?! Camping vid en sjö är en klassisk upplevelse som du inte heller vill missa. Det är helt enkelt något magiskt med att tillbringa en natt i naturen efter att ha badat, grillat och tittat på stjärnorna innan du stänger igen tältet inför natten.

Festliga säsonger

Kanadensare är duktiga på att arrangera evenemang året runt, eftersom de försöker få ut det mesta av varje säsong. Under vintern finns det flera stora festivaler som 'är centrerade kring ljus. Över tre miljoner ljusinstallationer lyser upp Niagara Falls och många andra platser runtomkring, vilket är helt magiskt. Om du älskar mysiga vinterevenemang så finns också den såkallade Winterlude i Ottawa, en festival som fokuserar på att fira alla typer av vinteraktiviteter och kulturer. Vi snackar isskulpturer, skridskoåkning och pulkaåkning nerför de snöiga backarna. Det arrangeras även flera föreställningar med massor god mat och dryck också!

På våren är Calgary "the place to be", eftersom här äger den årliga Calgary International Beerfest rum den första helgen i maj. Det är den största ölfestivalen i Kanada, med över 700 öl från mer än 200 bryggerier samlade på ett ställe. Det finns också seminarier, provningar och workshops, så här kommer den riktiga ölälskaren leva livet!

När sommaren kommer så ser hela Kanada fram emot 1 juli: Canada Day! Den här dagen är vad den 4 juli är för USA. Livemusik, parader och spralliga, glada människor överallt. Under sommaren finns det också gott om musikfestivaler runt omkring, så att du och dina nya Working Holiday vänner kan släppa loss och festa tillsammans. Vår rekommendation: Osheaga i Montreal, en tredagarsfestival med något för alla. Det är ett bra ställe att upptäcka nya artister men också lyssna några av de stora namnen inom dagens musik.

Bästa platserna för en Working Holiday

Att jobba i Kanada är inte bara ett jobb, det är KUL! Det finns gott om möjligheter, men är några bra förslag på platser för din Working Holiday:

  • Whistler: Staden Whistler ligger strax norr om Vancouver och är hem till en av de största skidorterna i Nordamerika som rymmer mändger av turister varje vintersäsong. Whistler var en av arenorna för vinter-OS i Vancouver, vilket i stort sett garanterar en av de bästa möjliga vintersportupplevelserna du kan få. Staden är också väldigt vacker, med snötäckta toppar så långt ögat kan se och vyer "to die for". Det finns även massor av platser för den som vill testa uppleva naturen till fots, som Whistler Interpretive Forest, vilket kan vara en kul och trevlig omväxling från skidåkning och snowboard. 

 

  • Banff NP: Denna nationalpark är hem till många av de pittoreska platserna du hittar när du googlar efter kanadensisk natur, med den berömda Lake Louise som en av de största sevärdigheterna. Men det här är långt ifrån slutet på Kanadas många vackra sjöar. Prova sjön Minnewanka: Det är vackert, men det finns också en gömd del att utforska. Enda tillbaka på 1800-talet brukade det finnas en populär semesterort här som drog till sig massor av turister. År 1941 byggdes en ny damm som höjde vattennivån och staden hamnade helt under vatten. Det coola är att du nu kan dyka ner till den fortfarande ganska välbevarade spökstaden och utforska dess byggnader. Inte så mycket för dykning? Kanske är Banff Upper Hot Springs mer din grej. Denna geotermiskt uppvärmda källa innehåller rent naturligt mineralvatten och är varm och skön året om. Låt oss gå vidare från alla sjöar nu, eftersom det finns mer i Banff än bara vatten. Det finns gott om vandringar att göra i Banff, men om dina fötter värker efteralla äventyr, föreslår vi att du tar linbanan upp till toppen av svavelberget för en av de bästa utsikterna över hela nationalparken. När du känner dig redo att åka vidare från Banff, kör då den 230 km långa Icefields Parkway, en av de bästa körsträckorna i världen och något du inte vill missa, till nästa destination på vår lista: Jasper National Park.

 

  • Jasper NP: En av Kanadas mest kända nationalparker, tillsammans med Banff. Landskapet är helt enkelt fantastiskt här, och du kan vandra och klättra i veckor. Det är också ett bra ställe att spana efter wapiti deer, (förvirrande nog kallad elk (älg) på amerikansk engelska), eftersom Jasper är hem till en stor population av dessa majestätiska djur. Det finns även mer vilda djur att upptäcka. Du kan få syn på svarta björnar runt Medicine Lake och det finns älgar, vargar och prärievargar i dalarna. Var dock alltid försiktig och följ nationalparkens riktlinjer, eftersom det är vilda djur vi pratar om. Även om du inte ser några djur så finns det mycket mer att älska med landskapet här. Våra favoritvandringar inkluderar vandringen till Whistlers topp och vandringen genom Maligne Canyon. I närheten av Maligne canyon hittar du också Maligne Lake, en av de vackraste sjöarna i the Rockies och den perfekta platsen för kanotpaddling. Har du alltid velat gå på en glaciär? Då har du tur, eftersom Athabasca-glaciären i Jasper nationalpark är en av de mest tillgängliga glaciärerna i hela världen. Du kan joina organiserade "isvandringar" eller ta en tur med Ice Explorers "all-terrain bus", där du kommer få hoppa av bussen under turen och gå en trevlig promenad på glaciären. 

 

  • Lake Louise: Även om sjön är en del av Banff nationalpark så förtjänar den att nämnas själv. Lake Louise är den absoluta toppen av vackra blå sjöar, med en bakgrund av majestätiska berg och Victoria Glacier, förstår vi varför. Det ser ut som den perfekta platsen för att ta ett dopp, vattnet stiger dock sällan över 4 grader, så även Wim Hof skulle inte rekommendera att stanna i vattnet länge. Här finns även gott om kajak- och kanotmöjligheter, så du kan flyta runt långsamt på sjön och njuta av utsikten runt omkring. På vintern kan du även isklättra i närheten av sjön eller njuta av lite skridskoåkning på den då frusna sjön.

Så vem borde överväga en working holiday i Kanada?

Genom det här inlägget har vi försökt ge dig många idéer om hur ett fantastiskt Working Holiday äventyr i Kanada skulle kunna se ut, men om du fortfarande är osäker, låt oss då sammanfatta det så här: om du brinner för äventyr, toppat med massor av nya upplevelser och vänner, är Working Holiday perfekt för dig! Det handlar om att testa ett nytt sätt att leva på och samtidigt uppleva en ny plats världen. Älskar naturen, aktiva resor, utforskning och vinterklimat, vet vi att du kommer förälska dig i Kanada!

Under sommaren finns det något för alla. Du kan paddla kanot eller kajak på de många sjöarna och gå på fantastiska vandringar i den storslagna naturen. Om du inte är höjdrädd bör du definitivt prova klättring eller canyoning. Passa på att ta ett sceniskt dopp i en av sjöarna vi nämde ovan, även om vattnet fortfarande kommer att vara kallt, är det mycket uppfriskande efter en lång, tuff vandring. På vintern är Kanada en total snöpokalyps, så alla som har erfarenhet av vintersport eller vill lära sig grunderna kommer att ha en fantastisk tid här. Att vandra på vintern är också en speciell upplevelse, vissa spår blir fantastiskt vackra när snön börjar falla och förvandlar landskapet till ett riktigt "winter wonderland".

Efter att ha läst allt detta så vet du förmodligen om en Working Holiday i Kanada lockar dig. Om det gör det, är allt du behöver göra nu att påbörja processen!

Såhär kan en vanlig dag se ut

Vakna tidigt, ät stekta ägg och rostat bröd till frukost och ge dig direkt ut i backarna för att hinna med lite skidåkning innan ditt arbetspass börjar. Eftersom du är ute tidigt kommer ingen att vara i vägen för dig och de nyplogade backarna är nästan orörda. Kör ett sista åk innan det sen är dags att bege dig mot butiken, där du hjälper vintersportentusiaster och nykomlingar med att hitta rätt utrustning. Efter ditt skift, går du till baren för att spela biljard och dricka lite öl med dina nya Working Holiday vänner. På dina lediga dagar kommer ni att resa runt och utforska frusna sjöar, berg eller isgrottor tillsammans. Eller så kan du välja att finslipa dina skidtekniker i backarna. På måndag börjar allt om igen och en ny vecka med massor av kul väntar dig!

Taggad? We got ya! Kolla in vår sida för Working Holiday i Kanada för att ta reda på mer praktisk information och hur du kommer igång. Vi har också skrivit upp lite information om Working Holiday i allmänhet med en lista över alla spännande möjligheter för dig att överväga. 

Redo att åka?

Vill du ha hjälp med att planera din perfekta Working Holiday, eller behöver du lite extra hjälp för att ta reda på om detta är rätt äventyr för dig? Kontakta våra reseexperter. De kommer att svara på alla dina frågor och hjälpa dig på vägen!

Kontakta oss

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...