{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Fyra anledningar till varför du ska resa solo som tjej

Flicka på en stenig klippa vid havet, med vinden i håret

Boosta dig själv och res solo

Att resa solo som tjej är sjukt spännande och det känns som du kan klara vad som helst när du ger dig ut på ditt äventyr! Du får en otrolig frihetskänsla och det ger dig massvis med nya perspektiv eftersom du kommer träffa massor med nya människor, upptäcka nya kulturer och uppleva andra sätt att leva på. Självklart är det också viktigt att tänka på säkerheten men det betyder inte att du inte ska resa solo. Boosta dig själv och testa på, du kommer defintivt att tacka dig när du kommer hem igen. Blev du lite taggad? Häng med så berättar vi varför vi älskar att resa just solo. 

planning-guide-book-home-cover
Dags att börja planera ditt första soloäventyr?
Vi hjälper dig! Börja med att läsa vår guide för att resa solo som nybörjare. Vi lovar det kommer hjälpa dig att få svar på de flesta av dina frågor.
Hur du reser solo för första gången: vår guide till framgång!

1. Bli så självständig som det bara går

Det bästa med att resa solo som tjej är att det ger en möjlighet att vara helt självständig och du känner verkligen att du kan klara vad som helst. När du reser solo så är det just du som ser till att du är säker, mår bra och har kul. Du bestämmer helt själv var du vill åka, hur långsamt du ska resa, och gör helt enkelt saker som just du vill göra. Du behöver inte tänka på vad någon annan vill eller vänta på att någon annan kan åka ut och resa med dig. Du kör helt enkelt ditt eget race! 

Det kanske känns läskigt i början, med att allt ansvar ligger på dig själv utan att ha någon att luta dig tillbaka mot. Men när du börjar ditt äventyr, kommer inget kunna stoppa dig! 

Woman with a scooter in Asia with hills in the background

2. Gör det i din takt och var närvarande

En annan fördel med att resa solo som tjej är att det gör dig mer medveten om din omgivning. När du reser solo måste du helt enkelt ha mer koll på läget. Det kan vara ett superbra tillfälle att faktiskt öva på att vara mer närvarande och ''ta in'' sin omgivning. 

På KILROY älskar vi att resa långsamt och att verkligen ta in kulturen och alla omgivningar runt omkring en. Det handlar helt enklet om att se mindre men att uppleva mer. Istället för att bara pricka av en lista med saker du vill se och göra så lever du mer i nuet. Sitt på ett café eller restaurang och kolla på människor, vem vet tillslut kanske du sitter där med någon du träffat på din resa.

Det finns massor med andra saker som du kan göra om du vill resa med ett mindset att leva i nuet. Läs vår blogg om mindfulness i Thailand för att få lite inspiration.

Girl in hammock on a tropical beach with the ocean in the background
Woman Alone In Bangkok On A Busy Street
Res solo och säkert som tjej
Det är ju ett ämne som man ofta snackar om. Om man reser solo som tjej så ska man hela tiden försöka ha koll på läget och vara medveten om ens omgivning för att vara säker. Det betyder ju absolut inte att något kommer hända men det är bättre att vara på sin vakt och vara förberedd. Du skulle ju inte vilja att din resa blir förstörd av något som händer flera tusentals kilometer hemifrån. Att resa säkert kanske låter som världens största projekt, men det är det verkligen inte. Det kan vara så enkelt som att boka rätt och säkra hostel, hålla koll på dina saker, undvika farliga områden, speciellt på kvällen. Men kom ihåg, det är inte svårt att hitta kompisar på olika hostel som du lätt kan göra planer med. Du behöver verkligen inte gömma dig och stanna inne!

3. Utvecklas genom att resa

Självklart kommer du stöta på olika utmaningar när du reser solo men det kommer helt klart vara värt det! Du kommer upptäcka sidor hos dig själv du kanske inte visste fanns, få nya perspektiv och utvecklas som person. Här har du en chans att komma ur din komfortzon och bestämma helt själv vad du ska göra. 

När du reser solo har du friheten att ta dina egna beslut och bestämma vad ditt nästa äventyr är. Det hjälper dig att utvecklas och bli mer självständig. Du har också chansen att träffa nya människor och lära dig om andra kulturer som kommer få dig att reflektera och se världen på ett annat sätt. 

Att resa solo som tjej ger dig också tid att reflektera över dig själv, vad dina mål och intressen är. Så ja med rätt mindset kan en soloresa absolut vara en resa som förändrar en och ger en större förståelse för sig själv och världen. 

rome-italy-vatican-museum-statues-woman

4. Möt fantastiska människor

Något som många är rädda för när man reser solo, är att vara ensam. Att resa solo, som tjej eller kille, kan vara hur spännande som helst men du måste kanske gå på den där pubrundan med hostlet, eller vara beredd på att göra någon typ ansträning för att inte vara helt ensam. Att hitta sätt att träffa andra personer är ''the key to success'', men vi lovar det brukar inte vara något större problem. Åk på en grupptur, här kan du träffa massor med andra som är ute och reser, börja snacka med någon på hostlet eller på ett café. ja det finns massvis med sätt att hitta andra globetrotters där ute. 

Ett av våra absolut bästa tips är att bo på ett hostel. Vi vet att hostel ibland har fått ett dåligt rykte, men vi lovar det har ändrats! Nu är massvis med hostel mer lyxiga än billiga hotell och du får oftast mer på ett hostel för samma peng. Det kanske finns en pool, roofttop bar och restauranger, som är riktigt bra ställen att hänga på. Och om du inte känner dig bekväm med att bo i samma rum med människor du inte känner (det finns alltid rum för bara tjejer), så har de flesta hostel privata rum också. 

Group of travellers partying in colourful clothing

Taggad på att resa iväg solo?

Behöver du hjälp med reseinspiration, planera ditt livs äventyr eller kanske bara vill få tryggheten med att boka med en resebyrå - vi finns här för att hjälpa dig! Våra reseexperter vet exakt vad som behövs för att du ska få din drömresa. Hör av dig till oss nedan så ska vi se till att hjälpa dig. 

Skriv till oss

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...