{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Kickstarta 2020 med en oförglömlig termin i Australien

läs en termin i australien 2020

Kickstarta 2020 med en oförglömlig termin i Australien

Osäker på vad du ska göra nästa år? Eller drömmer du om ett äventyr innan skolan kickar igång hösten 2020? Ta då chansen att läsa valfria kurser under en eller två terminer på universitet i Australien. Det är fortfarande möjligt att söka utlandsstudier med start i februari 2020 – så vad väntar du på? Äventyret är så nära!

5 anledningar till att skicka in en ansökan för studier i Australien

  1. Du väljer själv vad du ska läsa under en alternativt två terminer. Alltså perfekt för dig som vill resa och samtidigt göra nytta!
  2. I Australien hittar du några av världens bästa universitet!
  3. Både Melbourne och Sydney blir gång på gång rankade som några av världens bästa studentstäder.
  4. Terminen avslutas i slutet av juni vilket innebär att du har galet mycket tid att uppleva Australien på innan höstterminen drar igång i Sverige i augusti/september. Åk på en roadtrip längs östkusten, bege dig på en rundresa i Asien eller ta dig ut mot paradisöarna i Oceanien för tentafirande!
  5. Har du inte lust att åka hem redan efter en termin? Stanna då kvar och läs ännu en termin i Australien, eller om du vill slå på stort, ansök till att läsa en hel utbildning (du kan då dessutom inkludera de kurser du redan avslutat).

Vad kan jag studera i Australien?

Dina möjligheter till att hitta ämnen och kurser som du verkligen brinner för är stora. Fördjupa dig i ett ämne du redan har kunskap inom eller prova på något helt nytt. Nedan listar vi några av våra populäraste universitet och några av deras spännande kurser. Vilken ämnen lockar dig mest?

Säkra din plats - ansök redan idag!

Ta då chansen och plugga Down Under! Se till att skicka in din ansökan innan sista november för att säkra din plats till vårterminen. Osäker på hur du ska gå tillväga? No worries, våra studievägledare hjälper dig!

Kontakta oss

University of the Sunshine Coast

UniSC ligger en timme norr om Brisbane och är ett relativt litet universitet med många internationella studenter. Universitetets största campus ligger i ett naturreservat, så att se kängurus och andra djur på området är inte ovanligt. Området Sunshine Coast passar dig som gillar att vara aktiv och med endast 20 minuter till stranden är den perfekta platsen för dig som drömmer om att kunna surfa dagligen! Klimatet är varmt och fuktigt under sommaren och vintern är torr och mild. Drömmigt, eller hur?

Det finns riktigt många spännande kurser att läsa på UniSC och vi kan hjälpa dig att hitta ämnet perfekt för dig. Här är några intressanta kurser du kan läsa på universitetet:

La Trobe University, Melbourne

La Trobe ligger norr om Melbourne - Australiens kulturella huvudstad. Melbourne har under fler år i sträck toppat listorna av världens bästa studentstäder och det är därför högst troligt att du kommer att trivas här! Staden har det mesta, förutom storstadspulsen i centrum hittar du endast en bit utanför staden både stränder, vackra nationalparker och vingårdar. Dessutom kan du på endast 5-10 minuter ta dig ut från centrum för att upptäcka lugnare mysiga områden med restauranger, takbarer, spännande butiker och parker. Vädret i Melbourne bjuder på varma somrar och kyliga vintrar.

Universitetet erbjuder många populära och spännande kurser. Några exempel på vad du kan läsa under en termin är nedan:

University of Sydney

University of Sydney är Australiens äldsta universitet och ett av de universiteten vi samarbetar med som har högst ranking. Universitetets största campus är stort och inkluderar flertalet sportanläggningar, mysiga parker, caféer, barer och mycket mer.

Liksom Melbourne blir Sydney gång på gång valt som en av de bästa studentstäderna i världen. Varför? Vi skulle gissa på att det perfekta klimatet är en av anledningarna. Under somrarna ligger temperaturen på härliga 18-26 grader och under vintern blir det sällan kallare än 8-17 grader.

USYD ligger inte bara i en av världen bästa städer för studenter – skolan har dessutom några riktigt intressanta kursen som du kan läsa under en termin, exempelvis:

Vad kostar det att läsa en termin i Australien?

Studieavgifterna varierar något mellan universiteten i Australien, men som regel ligger det på omkring 65000 kr/termin (Glöm inte att du kan söka stipendium för finansiering). Utöver det tillkommer boende- och levnadskostnader och vad detta kostar beror på vilken du stad du bor i. Det är till exempel dyrare att bo i Sydney än i en mindre stad på Sunshine Coast. Räkna även med att det går åt pengar på resor, shopping, utflykter, fester med mera. Ju mer du har sparat ihop innan du åker iväg desto mer flexibel kan du vara som student i Australien. Vi hjälper dig att lägga upp en realistisk budget.

Genom CSN kan du söka studiemedel för dina studier i Australien och på CSNs hemsida hittar du all information om hur du går tillväga för att få ut studiemedel. Om du har några frågor gällande finansiering av dina utlandsstudier hör då av dig till oss så hjälper vi dig.

Jag är på! Hur gör jag nu?

Kontakta oss genom att skriva ett meddelande eller boka in en kostnadsfri studierådgivning (möte i en av våra butiker eller över telefon). Tillsammans sätter sig du och en av våra kunniga studievägledare ner för att gå igenom dina drömmar och mål för att tillslut ta fram de möjligheter som passar dig bäst. Studievägledare kommer vara med dig under hela ansökningsprocessen och ser till att allt praktiskt är i sin ordning. Och vet du vad? Det är helt gratis!

För att söka måste du uppnå generella studiekompetenser, du som har högre utbildning har möjligheten att söka till fler universitet och krav på snittbetyg varierar mellan universiteten. Men oroa dig inte, vi hjälper dig att hitta universitetet som matchar dig perfekt!

Boka in en studierådgivning - det är helt gratis!

 

Psst... Om det är något mer du undrar över när det kommer till utlandsstudier, spana då in vår studiegudie där du hittar svar på de vanligaste frågorna om att studera utomlands. 

Ta mig till studieguiden

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...