{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Praktisk information för dig som vill eller ska studera i Kanada

Studera i Kanada

Praktisk information för dig som vill eller ska studera i Kanada

Kanada har på senare år blivit ett mer och mer populärt studieland för svenska ungdomar. Universiteten håller en jämn och hög kvalitet och undervisningen är mycket prisvärd. Inför dina studier i Kanada finns det en del praktiska saker som behöver förberedas.

Taggad på en utbytestermin eller en hel utbildning utomlands men osäker på hur det går till? Vi vet, det är lite komplicerat. Det finns tusen val och är en hel del trist pappersarbete. Därför finns vi här! Vi hjälper dig att hitta dina drömstudier utomlands och tar hand om alla praktiska detaljer, helt kostnadsfritt.
Kontakta oss för gratis studierådgivning

Visum

Om du ska studera i Kanada och endast vill vara borta en termin behöver du inget studentvisum. Vid längre studier måste du söka ett studentvisum via High Commission i London, England.

Kontakta oss för ytterligare information eller för gratis rådgivning

Utlandsstudieförsäkring

Som student i Kanada måste du teckna en utlandsstudieförsäkring som ger dig ett komplett försäkringsskydd under hela din studietid. Vi rekommenderar ERV-reseförsäkring speciellt anpassad för dig som studerar utomlands, som vi också kan hjälpa dig att teckna.

Resa

Det som är så bra med oss är att vi inte bara jobbar med studier utan också med resor – biljetten bokar vi såklart åt dig. Antingen bokar din studierådgivare in denna med dig på en gång eller så får du din personliga reserådgivares kontaktuppgifter vid ditt första möte som kan ta fram en passande resplan åt dig. Du kan låna pengar av CSN för flygresan. Kontakta oss med dina frågor, för information om olika flygpriser eller att boka din flygresa.

Boende

Många svenska studenter hittar ett privat boende på plats antingen tillsammans med andra studenter eller på egen hand. Det är i allmänhet relativt enkelt att hyra ett hus eller en lägenhet utanför campus i Kanada. Vi rekommenderar däremot att du bokar ett tillfälligt boende så att du har någonstans att sova de första nätterna.

Tillfälligt boende kan du boka genom våra reseexperter

Du kan också välja att bo hos en värdfamilj eller på universitetsområdet/campus i studentkorridor, hus eller lägenhet. Boende i värdfamilj och i studentkorridor inkluderar ofta frukost och middag. Att bo på campus under den första terminen kan vara ett bra alternativ om du kommer direkt från gymnasiet och inte är van vid att bo på egen hand. På så sätt kommer du också i kontakt med många andra studenter. Boendet bokas efter att du blivit antagen till en utbildning och du får mer information om de olika boendealternativen tillsammans med ditt antagningsbesked

Levnadskostnader

Kostnader för boende och mat behöver också räknas med i din planering. Tänk även på att kostnader för kurslitteratur, transporter, fickpengar samt resa, försäkring och visum tillkommer. 

Terminsavgifter

Du betalar en terminsavgift vid alla skolor som vi representerar. Avgiften beror dels på vilken skola och dels på vilken kurs du väljer. Se varje skolas katalog eller hemsidan för aktuella priser.

CSN Studiemedel

Samtliga universitet och college som vi representerar i Kanada är ackrediterade och godkända av Centrala Studiestödsnämnden (CSN). Det kan dock förekomma vissa kortare kurser och certifikatsutbildningar som inte berättigar till studiemedel. Stäm av med oss om du är osäker.

Läs mer om studiemedel från CSN vid utlandsstudier.

Stipendier

För dig som är beredd att lägga ned tid och engagemang finns det gott om stipendier att söka för din utlandsvistelse. Både specifikt anpassade stipendier och mer generellt hållna.

Arbetstillstånd

I Kanada har du rätt att arbeta på campusområdet under din studietid. Om du går en hel utbildning i Kanada kan du ansöka om ett 1-2 årigt arbetstillstånd, dock med vissa restriktioner.

Utbildningsnivåer

Du kan studera både på Undergraduate- och Postgraduatenivå vid universiteten i Kanada. Du kan också läsa valbara kurser under en eller två terminer som sk Study Abroad-student. Läs mer om de olika nivåerna under Studienivåer. En Bachelor's degree är i Kanada fyra år. De första två åren kallas Lower Division och de sista två åren kallas Upper Division. Du kan också påbörja din akademiska examen genom att studera vid ett sk Community College. Du kan där läsa en tvåårig Associate degree för att sedan fortsätta till ett universitet på din väg till en Bachelor's degree. Ett Community College har ofta lägre terminsavgifter än ett universitet.

Det akademiska läsåret

Det akademiska läsåret börjar i augusti/september och slutar i maj påföljande år med ett terminsuppehåll under julen. Vissa skolor tillämpar ett terminssystem på tre terminer vilket innebär att du också kan studera under sommaren för att läsa in kurser och förkorta utbildningstiden. Vanligtvis läser du fyra parallella kurser under en termin för att vara heltidsstuderande. De flesta utbildningarna börjar både i augusti/september och i januari/februari. Om du är intresserad av att läsa Study Abroad kan du påbörja utbildningen vid valfri termin.

Språkkrav

Vi har utformat specialavtal för sökande från Sverige med de flesta av våra samarbetspartners. Om du har betyg A, B eller C i engelska 5 och 6 från gymnasiet räcker det oftast som bevis på tillräckliga kunskaper i engelska. För masterstudier krävs däremot oftast att man skriver ett internationellt språktest, undantaget är en del Undergraduate- och Postgraduateutbildningar där ett officiellt språktest krävs. Våra skolor gör dock alltid en individuell bedömning av din ansökan. Om du har ett lägre betyg men praktisk erfarenhet av språket kan det i vissa fall räcka.

Behöver du skriva ett språktest kan du antingen skriva ett IELTS-test eller TOEFL-test.  IELTS skriver du genom Folkuniversitetet på ett antal orter i Sverige och det ges ett flertal gånger per termin. TOEFL bokar du online via TOEFLs hemsida och testet ges endast ett fåtal gånger per termin på ett par orter i Sverige. Observera att inte all skolor i USA accepterar IELTS, utan föredrar TOEFL. För dig som vill fräscha upp dina språkkunskaper före kursstarten finns det möjlighet att läsa en förberedande språkkurs. Kontakta oss för ytterligare information om språkkurser.

Kontakta en studierådgivare för gratis vägledning

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...