{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Bra att veta om praktik i Australien

Fågelperspektiv över när havet möter stranden.

FAQ om att praktisera i Australien

Här kan du få svar på frågor vi ofta får om praktik i Australien. Om du har fler frågor hjälper vi dig gärna besvara dem, hör av dig om du vill snacka utlandspraktik med våra rådgivare!

Snacka med oss!

När ska jag söka min praktik?

Ju förr desto bättre. Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan med CV och ansökningsbrev senast 3-4 månader före din tänkta praktikstart.  

Hur gammal måste man vara för att söka praktikplats i Australien?

Sökande måste vara 18-30 år gamla. 

Vilka typer av praktikplatser finns?

Det finns många möjligheter. Några exempel är: 

 • Marknadsföring 
 • Digital marknadsföring 
 • Turism och hotell 
 • IT och dataanalys 
 • Event management 
 • Kommunikation och media 
 • Finans 
 • Socialt arbete 
 • Administration 
 • Miljö 
 • Mode 
 • Sport 
 • HR 
 • Logistik 

Hur mycket kostar det att praktisera i Australien?

När du söker en praktikplats med vår hjälp får du garanterat en plats där ditt arbete värdesätts och du uppskattas så att du får en lärorik och givade erfarenhet. Praktiken handlar inte om att koka kaffe eller torka bord. För ca 1245 AUD ordnar vi en praktikplats som passar din bakgrund och erfarenhet och du har chans att utforma dina arbetsuppgifter i samarbete med arbetsplatsen som tar emot dig. Du får stöd under praktikens gång. Om du väljer att göra din praktik i Sydney kommer du bli inbjuden till nätverkstrffar och sociala event tillsammans med andra praktikanter som är där samtidigt som du.   

Vi erbjuder kostnadsfri rådgivning och betalar ingentin förrän du bestämt dig för att starta en ansökan om praktikplats i Australien. Kontakta oss för att veta mer om vilka möjligheter som finns, vår rådgivning är icke-bindande. Priset ovan är vägledande och kan komma att ändras. 

Kan jag ansöka om ett stipendium för min praktik i Australien?

Det kan finnas stipendier för dig som söker praktikplats i Australien. Vi rekommenderar att du googlar och letar efter stipendium i Sverige. Våra studierådgivare kan ge dig detaljer om vad som gäller.

Är praktikplatser betalda?

Nej, lön utgår inte. I vissa fall kan man få mindre ersättning som t ex bidrag till lunch eller bussbiljetter. 

Kan jag få studiemedel för praktiken i Australien?

Om praktiken är en del av en svensk utbildning och ger dig akademsika poäng, kommer du kunna söka studiemedel från CSN för att finansiera din vistelse. 

Vilka krav finns för att få praktik i Australien?

Det krävs att du är 18-30 år gammal, har goda engelskkunskaper och inte tidigare använt ditt Working Holiday-visum för Australien. Du ska gå en eftergymnasial utbildning eller ha andra kunskaper och erfarenheter (t ex arbetslivserfarenhet) som du vill utveckla under din praktikperiod. Det går alltså inte att söka praktik inom t ex media om du varken har tidigare studier eller arbetslivserfarenhet inom media. 

Vilket visum krävs för att praktisera i Australien?

Deltagare i vårt praktikprogram till Australien behöver söka ett Working Holiday-visum. Det kan du göra om du är 18-30 år gammal och inte redan förbrukat ditt WH-visum. Om du redan använt ditt Working Holiday-visum kan du tyvärr inte söka vårt praktikprogram i Australien. 

Är det speciella startdatum för praktiken?

Nej. Startdatumet är flexibelt. Däremot kan det vara svårt med praktik som sträcker sig över jul och nyår eftersom många arbetsplatser stänger då. 

Hur lång är en praktikperiod i Australien?

Minimilängd är ca 10 veckor och längsta möjliga period är 26 veckor. I vissa fall kan även kosrtare praktikperioder ordnas. 

Hur hittar jag boende i Australien?

Vi kan hjälpa dig att ordna boende i värdfamilj eller i möblerad lägenher i Sydney, Melbourne och Gold Coast. Du kan också ordna boende på egen hand.

Hur träffar jag andra praktikanter i Australien?

Om du väljer Sydney för ditt internship, kommer du bli inbjuden till nätverksträffar och sociala aktiviteter med andra som praktiserar i Down Under samtidigt som du. Det är en mäjlighet att dela erfarenheter, få nya kontakter och skaffa dig vänner från olika delar av världen.  

Har du fler frågor om att praktisera i Australien?

Boka in en gratis praktikrådgivning

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...