{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Praktikvisumet J-1 i USA

philadelphia-skyline-schuylkill-river-cover

Visum för praktik i USA

Du behöver ett J1-visum för att kunna praktisera i USA. Detta visum ger dig rätt att arbeta (med eller utan lön) i USA i upp till 12 månader (i speciella fall upp till 18 månader). Din praktik, din bakgrund och din praktikplats behöver godkännas av en godkänd visumsponsor innan du kan få tillståndet som krävs för att söka J1-visum. Vi är officiell representant för visumsponsorn CIEE. Ta kontakt med oss, så hjälper vi dig med processen att söka visumtillstånd och J1-visum.   

Oavsett om du redan har hittat en praktikplats genom oss eller på egen hand kan vi hjälpa dig med visumet! Vi guidar dig genom varje steg på vägen, så din ansökan blir korrekt och kan behandlas så fort som möjligt.

Krav på dig som vill praktisera i USA med J1

 • Du måste vara heltidsstuderande på eftergymnasial nivå eller nyligen tagit din examen (max 12 månader sedan)  
 • Du ska gå en utbildning som är minst två år lång och som ger dig en examen. 
 • För den som inte längre studerar men som har en utbildning och arbetslivserfarenhet finns möjlighet att söka J1-visum inom en annan kategori som kallas Practical Career Training (PCT) 

För dig som redan tagit examen

Om du tagit examen för mer än 12 månader sen och har relevant arbetslivserfarenhet, kan du söka J1-visum i kategorin Practical Career Training.

 

Kriterier för practical career training: 

 • Praktiken ska ligga i linje med tidigare arbetslivserfarenhet 
 • Du ska ha examen från en utbildning som är minst två år lång och ha minst ett års arbetslivserfarenhet inom den bransch du utbildats till, eller ha fem års kvalificerad arbetslivserfarenhet.  

Begränsningar med ett J1-visum för praktik

Ett J1-visum kräver att man får arbetsuppgifter som kräver tidigare kunskaper och kompetens. Okvalificerade tjänster som t ex receptionist, butiksbiträde eller bartender godkänns i de flesta fall inte.  

Följande arbeten godkänns normalt inte heller: 

 • Au pair eller barnpassning 
 • Socialt arbete som innebär rådgivning eller terapi 
 • Undervisning 
 • Vårdrelaterade arbetsuppgifter 
 • Apotek 
 • Veterinär eller djurvård 
 • Konsultarbete 

 

Priset för visumtillstånd och J1-visum beror på längden på din vistelse. Ta kontakt med oss så hjälper vi dig genom hela processen.   

Hur mycket kostar visumtillstånd och J1-visum till USA?

Programavgiften varierar beroende på hur länge du ska vistas i USA, från 1250 USD. Tillkommer gör migrationsmyndighetens kostnad (SEVIS fee) och ambassadens kostnad (MRV fee) liksom kostnader för flyg, boende och andra levnadsomkostnader. En medicinsk försäkring ingår i programavgiften. 

Har du frågor om J1-visum och ansökan?

Vi sitter inne på de flesta svaren på just frågor om praktik i USA och J-1. Boka in dig på en gratis praktikrådgivning, eller skriv ett meddelande till oss så hjälper vi dig.

Boka kostnadsfri praktikrådgivning

Skriv ett meddelande

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...