{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Daniela blev kvar i LA efter utlandsstudierna

Studera i LA

När Daniela först tog kontakt med KILROY var planen att hon endast skulle plugga en termin på Santa Monica College och sedan flytta hem till Sverige igen, det var hon säker på. Men det blir inte alltid som man tänkt sig. Nu, två och ett halvt år senare bor hon i en lägenhet i Los Angeles med sin nyblivna make och har hunnit skaffa sig både en utbildning och ett jobb! 

Studera vid Santa Monica College
Läs en termin eller två i solen eller påbörja dina framtida studier vid ett community college. Populära Santa Monica College (SMC) i Kalifornien erbjuder många spännande kurser till konkurrenskraftiga priser och med goda transfermöjligheter vidare till amerikanska universitet!
Läs mer om Santa Monica College här
VI HJÄLPER DIG SOM VILL STUDERA I USA
Vill du veta mer om utbildningar och hur det är att studera i USA? Vi berättar gärna mer om hur det är att leva i USA, har koll på hela ansökningsprocessen och tar hand om alla praktiska detaljer åt dig. Helt kostnadsfritt och utan förpliktelser!
Boka kostnadsfri rådgivning idag!

Kolla upp dina studiemöjligheter

Det var ett år sen jag pluggade på Santa Monica College nu men jag tror jag skulle rekommendera andra som vill läsa är att tidigt kolla upp vad man har för möjligheter. Jag kunde redan efter ett år ta ett certifikat och ansöka om OPT, bara för att jag hade läst mycket på nätet och pratat med studievägledare mm. De brukar vara rätt sjyssta och chefen på business programmet lät mig ta kurser som egentligen inte ingick i mitt certifikat, men som inte heller fanns tillgängliga på vårterminen. Jag fick tillgodoräkna min management klass istället för att läsa Human Resources till exempel. 

Strandliv och storstadspuls

Har man aldrig varit i LA innan så fundera vad du vill göra på din fritid. Jag flyttade till Marina del Rey och trodde jag skulle vara på stranden varje dag. Det visade sig efter första terminen att jag hade varit på stranden 3 gånger under en termin och i Hollywood 3-5ggr i veckan. Så jag flyttade upp närmare Hollywood där jag fortfarande bor och trivs jättebra. Det är det som är så fantastiskt med LA, det finns områden för alla. Stranden och lugnet i Santa Monica, nattliv och puls i Hollywood, storstadskänsla i downtown LA mm. 

”Jag var helt övertygad om att jag bara skulle läsa en termin och sen flytta tillbaka, så jag skrattade lite för mig själv och tänkte att visst, han kan söka CSN och skola för ett år men jag kommer tillbaka till Sverige i januari. Skrattar bäst som skrattar sist.”

Vill stanna i LA

Sen skulle jag vilja förvarna alla som kommer hit att ingenting är smidigt, inget är lätt och inget är billigt. Det är en tuff stad att anpassa sig efter med en helt annan mentalitet än i Sverige. Man tror att USA ska vara rätt moderna men det är de inte. Många föredrar att man betalar med checkar och kontanter, vilket knappt finns kvar i Sverige. Det tar ett tag att anpassa sig men när man väl gjort det så vill man aldrig flytta hem igen. Haha! Här är jag nu, snart två år senare, i Los Angeles, East Hollywood närmare bestämt. (Jag som absolut ville bo i Santa Monica) Assistant store manager på Sockerbit och bor i en egen lägenhet med min man (!!!) Ja, jag gifte mig i Las Vegas för två helger sedan!


 SMC är det varken långt till strand eller nöjen

Är du också sugen på att studera i Los Angeles? Läs mer om Santa Monica College här eller om våra andra universitet i USA.

Vill Du studera i USA, Snacka med oss

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...