Boka flyg

Type

Resenärer

Vuxna (12 år+)

+
{{ adultsValue }}
-

Barn (0-11 år)

+
{{ childrenValue }}
-

Spädbarn under 2 år (inget säte)

+
{{ infantsValue }}
-

{{ validationErrorMessage }}

Cabin Class

Detta fält behöver vara ifyllt

9 Endast valda datum Economy

Type

Resenärer

Vuxna (12 år+)

+
{{ adultsValue }}
-

Barn (0-11 år)

+
{{ childrenValue }}
-

Spädbarn under 2 år (inget säte)

+
{{ infantsValue }}
-

{{ validationErrorMessage }}

Flexibility

ClassOptionsDetta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Sök flyg

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Sök flyg

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Sök flyg
{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Studera i USA

Om att studera i USA

Äventyrliga människor från hela världen har i hundratals år besökt USA med förhoppningar och drömmar i bagaget. USA är Hollywood, McDonald's och folklig kultur, men USA är så mycket, mycket mer! Taggad på att studera i USA? Boka då in en:

Gratis studierådgivning

Vi hjälper dig med allt praktiskt, så som finansiering, boende, stipendier och ansökan, om du önskar studera:

  • En termin i USA (Study Abroad)
  • En Bachelor’s Degree i USA
  • En Master’s Degree i USA
  • En Associate Degree i USA (College)
  • Program under en kortare tid (1-8 veckor)
  • Certifikatutbildningar
  • Sommarskola och sommarkurser
  • Du kan dessutom även praktisera i USA!

Vi guidar dig genom ansökan till våra universitet i USA. Se listan på universitet längre ner på den här sidan. Nyfiken på vad utbilningsnivåerna innebär? Läs mer här!

Vart vill du studera i USA?

Du har möjligheten att studera i USA i nedan städer genom oss:

Varför studera i USA?

USA är som många säger drömmarnas land och många tar sig just dit för att förverkliga deras innersta drömmar. Universitet i USA har en mycket hög standard och förutom att vara student här ges du även chansen till att dedikera dig till din favoritsport eller någon annan hobby på någon av alla intresseklubbar som universiteten huserar.

Genom att studera i USA kommer du att få fler möjligheter och val än någon annanstans i världen.

Leva och plugga i USA

Som student i USA kommer du att bo i ett land som erbjuder en vild, orörd och helt olik karaktär än den vi är vana vid från Europa. Amerikanska lärosäten håller en mycket hög standard och ger dig stora möjligheter att på din fritid utöva din favoritsport eller hobby. Genom studier i USA ges du ofta större valfrihet och fler alternativ än någon annanstans i världen.

Oavsett hur du vill spendera din fritid, kommer du att hitta möjligheter i USA. Du kan spela golf eller cykla, surfa eller paddla kajak, dyka eller klättra i berg, prova forsränning eller spela tennis, det är bara en bråkdel av möjligheterna. USA erbjuder också köpcentrum och nöjesparker av enorma proportioner. Amerikansk populärkultur har starkt präglat hela världen särskilt genom musik och filmer.

Utbildningar i USA

Utbildning i USA är uppdelat i tre nivåer: College, Bachelor/Undergraduate och Master/Graduate studies. Avklarade studier i USA på undergraduate-nivå ger dig normalvis en Bachelor’s Degree. Denna utbildning avklaras under fyra år i regel och det första året kallas ”freshman year”.

På graduate-nivå kan du examineras med en Master’s Degree. Detta tar mellan ett till två år.

Om du vill studera till läkare, veterinär eller jurist är det ett krav att du sedan innan avklarat antingen en Bachelor’s Degree kallad pre-med, pre-vet eller pre-law. Du har då grundkunskaperna som uppfyller kraven för att du ska kunna bli antagen till den faktiskt utbildningen.

Språkkunskaper inför utlandsstudier i USA

För att du ska kunna bli antagen till ett college eller universitet i USA måste du kunna visa belägg för dina engelskkunskaper. Majoriteten av alla universitet i USA accepterar provresultat från TOEFL och IELTS som bevis för dina kunskaper i engelska språket. Läs mer om engelsktesterna som kan krävas här.

Finansiering av studierna i USA

Privat finansiering
Dina studier i USA kan finansieras på flera sätt. Du kan om möjlig exempelvis få stöd från dina föräldrar, även banklån och stipendier kan ge dig stöd. Du kan även ansöka till universitetet du vill studera på i USA för att vidare söka de stipendier som universitetet förvaltar.

Arbeta under studierna i USA
I enlighet med USAs myndigheter är det inte tillåtet att arbeta vid sidan av studierna som internationell student under de första nio månaderna. Undantag gäller om arbetet inte sker på universitetets campus. Efter nio månader har du tillåtelse att arbeta max 20 timmar i veckan vid sidan av studierna. Ett heltidsjobb är tillåter under helgdagar och ledigheter.

Mer om finansiering

Praktisk information till dig som vill studera i USA

Visum inför studier i USA
Du måste ha ett studentvisum för att kunna studera i USA. Universitetet kommer att ge dig alla nödvändiga papper och dokument. Du kommer även att bli kallad till en intervju hos den amerikanska ambassaden. Innan du reser till USA måste ditt studentvisum vara fullt beviljat.

Boende i USA
De flesta universitet i USA har studentkorridorer på campus. Mat ingår ofta i denna boendeform. Detta gäller inte för studentlägenheter som har eget kök. Priserna för boende varierar stort beroende på standard och i många fall kan de vara relativt höga. Ett tips är att se över möjligheterna för boende utanför campus – ofta kan detta i slutändan bli billigare!

Få mer information!
Vi har tagit fram den viktigaste informationen för dig som vet om att du ska plugga i USA och för dig som är nyfiken på att studera i USA. Klicka dig in på artikeln nedan för att ta del av våra grundläggande tips och råd inför utlandsstudierna.

Praktisk info om utlandsstudier i USA

Vill du veta mer om att studera i USA?

Vi vet det mesta om att studera i USA och kan guida dig genom djungeln av möjligheter. Boka in en studierådgivning, som vi kan ta äver telefon eller i en av våra butiker, så tar vi fram en plan utifrån dina drömmar och mål.

Snacka med oss!

När?

Antagning året runt

Var?

20 skolor i 5 stater

Vilka stater?

NY, Hawaii, California, Florida, Washington

Studieavgift?

Ja! Snacka med oss!

USA

Studenter berättar

Varför studera i USA med KILROY?

Kostnadsfri studierådgivning
Har du funderingar kring att studera i USA? Det finns inga dumma frågor. Vi hjälper dig hela vägen till utlandsstudier i USA, helt kostnadsfritt!
Dina drömmar i fokus
Utifrån dina visioner och mål ihop med vår expertis, skräddarsyr vi tillsammans din utlandsvistelse.
Vi hjälper dig att nå dina mål
Från första frågan till att du är hemma igen. Allt kring ansökningsprocessen - visum, boende, finansiering och stipendier. Vi ordnar med det praktiska där emellan så du inte behöver oroa dig!

Kommande events

Vänligen fyll i alla fält

Stäng
Kontakta oss
Skriv till oss

Drömmer du om att studera eller att göra en praktik utomlands? Du kanske har ett hum om vad du vill göra och vart du vill resa men behöver bolla med någon som har gjort något liknande. Eller du kanske bara inte vet var du ska börja. Hör av dig till oss med dina drömmar, så hjälper vi dig att uppfylla dem.

Detta fält behöver fyllas i
Detta fält behöver fyllas i

Tack för ditt mejl!

Vad roligt att du vill utomlands! Vi återkommer till dig så snart vi kan. 

Vi har för tillfället problem med att våra e-mail ibland fastnar i spamfiltret hos våra kunder. Kolla därför i ditt spamfilter om du saknar svar från oss.

Vi hörs snart!

KILROY

Du kommer att få en bekräftelse på mejl inom kort. {{email}}

Boka ett möte

Vill du snacka utlandsstudier med oss? Boka in ett möte med våra studierådgivare för att få hjälp med att hitta dina drömstudier. Du kan välja att ta mötet i en av våra butiker, via telefon eller som videosamtal. Våra öppettider är kl. 12:00-16:00, måndag till fredag, och mötena kan ske mellan 10:00-18:00.

  • {{ officeOption }}
Detta fält behöver fyllas i

Vad kul att du hör av dig!

Vad roligt att du vill du vill utomlands! Vi återkommer till dig och bekräftar tid och plats för din kostnadsfria studierådgivning så snart vi kan.

Vi har för tillfället problem med att våra e-mail ibland fastnar i spamfiltret hos våra kunder. Kolla därför i ditt spamfilter om du saknar svar från oss! 

En kopia av ditt meddelande har skickats till din mail.

Vi hörs snart!

KILROY

Du kommer att få en bekräftelse på mejl inom kort. {{email}}

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...