{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Studera i USA

Studera i USA med hjälp av KILROY
Studera i USA med hjälp av KILROY

Om att studera i USA

Unga människor från hela världen har i hundratals tagit sitt pick och pack och flyttat till USA med stora förhoppningar och drömmar. USA är ett stort land, med olika kulturer och höjdpunkter beroende på var du befinner dig. Är du taggad på att studera i USA? Vi hjälper dig dit! 

Boka gratis studierådgivning

Vi hjälper dig med allt praktiskt, så som finansiering, boende, stipendier och ansökan, om du önskar studera:

  • En termin i USA (Study Abroad)
  • En Bachelor’s Degree i USA
  • En Master’s Degree i USA
  • En Associate Degree i USA (College)
  • Program under en kortare tid (1-8 veckor)
  • Certifikatutbildningar
  • Sommarskola och sommarkurser
  • Du kan dessutom även praktisera i USA!(Vi kan endast hjälpa dig att ansöka om J1-visum för praktik i USA)

Vi guidar dig genom ansökan till våra olika universitet i USA. Se listan på universitet längre ner på den här sidan. Vill du ha hjälp med att undersöka olika alternativ? Hör av dig så hjälper vi dig helt kostnadsfritt!

Vart vill du studera i USA?

Med oss på KILROY kan du ansöka om att plugga i: 

Varför studera i USA?

USA är för många drömmarnas land och det är många internationella studenter som söker sig hit för att uppfylla sina drömmar. Universitet i USA håller en mycket hög standard och förutom att vara student kan du också lägga tid på din favoritsport eller någon annan hobby på någon av alla klubbar som universiteten erbjuder!

Leva och studera i USA

Oavsett vad du vill göra när du inte studerar, kommer du att hitta någonting att göra under din tid i USA. Beroende på var i USA du väljer att studera finns olika aktiviteter att hitta på efter skolan. USA kryllar av nationalparker, stränder och nöjesparker. Vill du leva storstadslivet i New York, bli ett surfproffs i San Diego eller leva det geuina collegelivet i Santa Barbara? Vi berättar gärna mer om skolorna och hjälper dig att ta reda på vad som passar dig! 

Utbildningar i USA

Utbildning i USA är uppdelat i tre nivåer: College, Bachelor/Undergraduate och Master/Graduate studies. Avklarade studier i USA på undergraduate-nivå ger dig normalvis en Bachelor’s Degree. Denna utbildning avklaras under fyra år i regel och det första året kallas ”freshman year”.

På graduate-nivå kan du examineras med en Master’s Degree, vilket tar ett till två år.

Om du vill studera till läkare, veterinär eller jurist är det ett krav att du sedan innan avklarat antingen en Bachelor’s Degree kallad pre-med, pre-vet eller pre-law. Du har då grundkunskaperna som uppfyller kraven för att du ska kunna bli antagen till den faktiskt utbildningen.

Språkkunskaper för att kunna studera i USA

För att du ska kunna bli antagen till ett college eller universitet i USA måste du kunna visa belägg för dina engelskkunskaper. Majoriteten av alla universitet i USA accepterar provresultat från TOEFL och IELTS som bevis för dina kunskaper i engelska språket. Läs mer om engelsktesterna som kan krävas här.

Finansiering om du vill studera i USA

Privat finansiering
Dina studier i USA kan finansieras på flera sätt. Du kan om möjligt exempelvis få stöd från dina föräldrar. Det är också bra om du kollar upp möjligheterna att ansöka om stipendier som kan täcka en del av terminsavgiften. Om du drömmer om att studera i USA kan du även ansöka om studiestöd via CSN. Vi berättar mer om hur det fungerar!

Arbeta när du ska studera i USA
I enlighet med USAs myndigheter är det inte tillåtet att arbeta vid sidan av studierna som internationell student under de första nio månaderna. Undantag gäller om arbetet inte sker på universitetets campus. Efter nio månader har du tillåtelse att arbeta max 20 timmar i veckan vid sidan av studierna. Ett heltidsjobb är tillåter under helgdagar och ledigheter.

Mer om pengarna

Praktisk info till dig som vill studera i USA

Visum för att studera i USA
Du måste ha ett studentvisum för att kunna studera i USA. Universitetet kommer att ge dig alla nödvändiga papper och dokument. Du kommer även att bli kallad till en intervju hos den amerikanska ambassaden. Innan du reser till USA måste ditt studentvisum vara fullt beviljat.

Boende när du ska studera i USA
De flesta universitet i USA har studentkorridorer på campus. Mat ingår ofta i denna boendeform. Detta gäller inte för studentlägenheter som har eget kök. Priserna för boende varierar stort beroende på standard och studieort. Ett tips är att se över möjligheterna för boende utanför campus – ofta kan detta i slutändan bli billigare. Tänk på att inte betala för boende i förhand innan du åker för att studera i USA! 

Vill du veta mer om att studera i USA?

Vi vet vad som krävs för att studera i USA och kan guida dig genom djungeln av möjligheter. Boka in en studierådgivning. Videmöte, telefon eller kom till vår butik, du bestämmer! Det är alltid gratis! 

Snacka med oss

När?

Antagning året runt

Var?

20 skolor i 5 stater

Vilka stater?

NY, Hawaii, California, Florida, Washington

Studieavgift?

Ja! Snacka med oss!

USA

Studenter berättar

Läs fler studentberättelser

Varför studera i USA med KILROY?

Kostnadsfri studierådgivning
Har du funderingar kring att studera i USA? Det finns inga dumma frågor. Vi hjälper dig hela vägen, helt kostnadsfritt!
Dina drömmar i fokus
Utifrån dina visioner och mål ihop med vår expertis, skräddarsyr vi tillsammans ditt äventyr.
Vi hjälper dig att nå dina mål
Från första frågan till att du är hemma igen. Allt kring ansökningsprocessen - visum, boende, finansiering och stipendier. Vi ordnar med det praktiska så du inte behöver oroa dig!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...