{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Från drömmen om New York till studentlivet i Sydney

sydney-opera-tourists-cover

SANDRAS STORY: Efter studenten började jag jobba direkt. Min plan var att jobba några månader för att samla pengar och sedan åka utomlands. Det blev så klart inte som jag hade tänkt och jag jobbade kvar i två år. En förändring skulle ske och jag bestämde mig då för att flytta till London, men sen kom jag in på en utbildning i Stockholm och blev kvar i Sverige. Efter examen skulle jag söka jobb utomlands men fick ett toppjobb inom modebranschen och blev således kvar i Sverige även denna gång. Jag var 24 år och hade fortfarande inte gjort det som var min dröm.

sydney-harbour-bridge-cover
PLUGGA I SYDNEY? VI HJÄLPER DIG!
Vill du veta mer om utbildningar och studentlivet i Nya Zeeland? Vi berättar gärna mer om hur det är att leva i Nya Zeeland, har koll på hela ansökningsprocessen och tar hand om alla praktiska detaljer åt dig. Helt kostnadsfritt och utan förpliktelser!
Kontakta oss idag för kostnadsfri rådgivning!

Därför bestämde jag mig för att lämna trygghet, jobb och pojkvän hemma i Sverige och flytta till New York. Men efter ett möte med Kilroy insåg jag att en termin i NYC inte skulle kunna ge mig något studielån. Jag var rökt. Vad skulle jag nu göra? Då frågar min Study Advisor om jag någonsin har funderat på Sydney. Sydney? Neeej, det är alldeles för långt bort. Men o andra sidan är vädret toppen. Jag fick med mig lite kataloger hem att bläddra i.

Studera i Sydney

"Det visade sig att i Australien kunde jag ta 3 kurser istället för 4 och fortfarande få fullt CSN. Jag kunde också jobba 20 h i veckan och min pojkvän fick komma ner, på mitt visum!"

Fast det är ju så himla långt bort ändå. Men solen skiner ju hela tiden. Beslutsångesten var stor men jag kom tillslut fram till att jag skulle köra. Jag bestämde mig för att flytta till Sydney, hjälp!

Skolan

Paniken var total samtidigt som jag hade den största frihetskänslan i bröstet. Jag tittade runt på lite olika skolor men valet föll på UTS då skolan låg mitt i city. Det är ett ungt universitet och de satsar verkligen på eleverna med mycket fokus på karriär. Jag började läsa Supply Chain Management och Industrial Design.

Mina ämnen är uppdelade i föreläsningar och seminarium tre dagar i veckan. Resten av tiden ägnas åt egna studier eller strand-häng. Och för mig är tempot i kurserna perfekt, jag hinner både plugga och utforska staden. Åldern på studenterna är mellan 17-19 år eftersom att jag går med förstaårselever, vilket gör mig till den äldsta i klassen.

Boende

Jag ville göra det lätt för mig så jag valde att bo på campus. Det är snor-dyrt att bo i Sydney men då jag bor nära skolan kan jag dra ner på kollektivtrafikresorna. UTS erbjuder fyra olika studentboenden och jag bor på det nyaste boendet, Yura Mudang. Här delar jag en lägenhet med fem andra tjejer. Vi har egna sovrum men delar på övriga rum.

"Jag är verkligen så himla glad att jag valde att bo på campus för jag har aldrig känt mig ensam. Från dag 1 har jag haft mina fina tjejer att umgås med"

Även här är jag äldst men det gör mig inte så mycket, jag är ju iaf inte ensam. Vilket var en av mina största rädslor innan jag kom hit.

"Det är så himla lätt att träffa nytt folk här då det ständigt finns aktiviteter att gå på, eller så kan en bara gå upp till takterrassen där det är konstant fest"

Sydney

Jag åkte hit med inställningen att hatar jag det så kan jag alltid åka hem. Men jag blev förälskad i staden, i människorna och i vädret. Förutom att Sydney är en jätte fin stad så ligger de hyfsat nära både Melbourne och Brisbane om en behagar att åka dit. Själv flög jag över till Nya Zeeland och gjorde en roadtrip vilket var en dröm. Ett definitivt måste om du ändå har åkt så långt. 

Men bara att promenera runt i Newtown bland second hand-butiker, åka till Bondi Beach och dricka ekologiska smoothies eller ta en löprunda förbi Opera Huset gör mig alldeles varm i kroppen. För mig var denna resa mer som ett avbrott från vardagen och när jag kommer hem ska jag fortsätta jobba. Hur jag nu någonsin ska kunna göra det känns som en gåta. Men att dokumentera min resa på sandrafridajosefin.devote.se gör att jag alltid kommer kunna gå tillbaka och minnas min tid med glädje.

"Jag rekommenderar alla att ta steget och dra på sitt livs äventyr!"

//Sandra

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...