{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

University of Technology Sydney (UTS)

en grupp av studenter vid University of Technology Sydney i australien
en koala en glad kvinnlig student vid University of Technology Sydney

Om att studera vid University of Technology Sydney (UTS)

Studera i soliga Sydney vid ett av världens bästa universitet, University of Technology Sydney (UTS). UTS är ligger mitt i centrala Sydney, nära shoppingområden, caféer, restauranger, nattklubbar och berömda sevärdheter. Efter skolan kan du hänga på de ikoniska stränderna Bondi och Coogee Beach, besöka Sydney Opera House, Sydney Harbour Bridge och Royal Botanic Garden. 

Sydney är en av de mest populära studiedestinationerna, och vi förstår verkligen varför!

Nyfiken? Snacka med oss!

Studera vid UTS – så här hjälper vi dig

Vi erbjuder kostnadsfri studierådgivning till dig som är intresserad av studier vid University of Technology Sydney. Vi hjälper vi dig med allt det praktiska, som t ex studiemedel, stipendier, boende och med själva ansökan till universitetet, oavsett om du vill söka:

 • Fristående kurser, 1-2 terminer (Study Abroad)
 • Kandidatexamen (Bachelors Degree)
 • Masterexamen (Masters Degree)


7 goda anledningar till att studera vid University of Technology Sydney

 1. Läget! Du kommer att studera i hjärtat av härliga Sydney!
 2. Prisvärda studieavgifter, UTS har några av de lägsta studieavgifterna i Sydney. UTS erbjuder även ett av de mest generösa stipendieprogrammen i Australien och delar ut upp till 12 miljoner AUD i stipendier till internationella studenter varje år.
 3. Universitetets samarbete med näringslivet och anpassar sina utbildningar till arbetsmarknaders behov
 4. Studierna inkluderar projektarbeten, fallstudier och praktiskt lärande.
 5. Den höga andelen internationella studenter bidrar medens spännande mångfald på universitetet
 6. Du kommer ha nära till av Sydneys bohemiska kvarter, färggranna marknader och härliga vita stränder
 7. Sökande som uppfyller alla antagningskrav erbjuds stipendier som täcker hela 40% av terminsavgifterna Läs mer här. 


Vad kan jag studera på University of Technology Sydney?

Vi finns här för att hjälpa dig att söka din drömutbildning. Du kan studera nästan allt på UTS och dessa är bara några exempel:

 • Datavetenskap och dataanalys
 • Business, t ex entreprenörskap, MBA, redovisning, finans, ledarskap, marknadsföring
 • Kommunikationsvetenskap, t ex. digitala och sociala medier, media, strategisk kommunikation, sportmedia, digital information, journalistik, mediekonst och produktion, politisk och offentlig kommunikation, samhällsvetenskap och politik, musik- och ljuddesign, kreativt skrivande.
 • Design, arkitektur och byggnadskonstruktion, t ex innovativ design, bebyggelsemiljö, mode och textilier, visuell kommunikation, projektledning.
 • Pedagogik, t ex lärarutbildning
 • Ingenjörsvetenskap, t ex biomedicin, miljöteknik, datavetenskap och mjukvaruutveckling, maskin, mekatronik och cybersäkerhet.
 • Hälsovetenskaper/vård, t ex sjuksköterskeutbildning, sport och träningslära, folkhälsa, hälsovetenskap, palliativ vård, vårdadministration
 • Hälsovetenskap/vård (masternivå), t ex farmakologi, genetisk rådgivning, logopedi, ortoptik, fysioterapi, klinisk psykologi.
 • Informationsteknik, t ex. datavetenskap, dataanalys och datautvinning, grafik och multimedia, IT management och ledarskap, nätverk och säkerhet, mjukvaruutveckling och programmering, systemdesign och analys.
 • Juridik, t ex Juris Doctor, rättsvetenskap, immaterialrätt, migrationsrätt
 • Naturvetenskap och matematik, t ex Life Sciences, matematik och fysik


Vem kan studera på University of Technology Sydney?

Om du har avslutat gymnasiet med tillräckligt goda resultat kan du ansöka om studier på UTS. Studiealternativ finns för dig som:

 • vill ta ett sabbatsår och testa hur det är att leva och bo i Sydney. Läs en eller två terminer på universitetet och välj kurser som intresserar dig.
 • redan går på universitetet i Sverige och vill läsa en utbytestermin (eller två) i Sydney och sedan överföra poängen till ditt hemuniversitet.
 • drömmer om att läsa en hel utbildning på UTS, exempelvis din kandidat- eller masterexamen.


Studentboende för internationella studenter i Sydney

Som internationell student vid University of Technology Sydney har du en mängd olika boendealternativ att välja mellan runt om i staden. De flesta internationella studenter vid UTS i Sydney väljer att hitta privat boende som innebär att du delar en lägenhet eller ett hus med andra studenter.

Du kan även välja att bo på campus och vi berättar gärna mer om anläggningarna mm. Fråga oss! 

UTS Housing erbjuder bekväma, prisvärda och bekväma boendealternativ. UTS prioriterar dessutom study internationella studenter och utbytesstudenter som alltså erbjuds plats först.

Campuslivet på University of Technology Sydney

UTS ligger bara 5-minuters promenad från centralstationen. Det finns ett stort utbud av service på campusområdet så som restauranger, kaféer, gym och butiker bara för att nämna några exempel. Du kommer fördmodligen även att hänga en del på UTS egen studentpub ”The Loft”. 

UTS har dessutom 180 klubbar och föreningar där studenter träffas för att umgås och lära känna nya människor. Studenter på University of Technology Sydney har tillgång till ett stort utbud av stödtjänster, från hjälp med engelska språket till yrkesvägledning, sjukvård och kuratorer. 

Ansök till University of Technology Sydney

University of Technology Sydney har löpande antagning, men det är alltid en bra idé att söka så tidigt som möjligt. 

Termin 1 (Semester 1) (startar i februari/mars): ansök senast i november året före kursstart.
Termin 2 (Semester 2) (startar i juli): ansök senast i april.

Antagningskraven för University of Technology Sydney baseras på dina akademiska prestationer. Din ansökan kommer att utvärderas utifrån dina tidigare och nuvarande studier samt dina betyg. Det finns även krav på goda språkkunskaper i engelska för alla kurser. Du kan också genomföra engelska språktest som IELTS eller TOEFL för att uppnå detta. Du kan också ta ett språktest som t ex TOEFL or IELTS för att bevisa att du har de språkkunskaper som krävs.

University of Technology Sydney's utmärkelser

UTS fick fem stjärnor i en av de senaste rankningarna av QS Stars™ och är internationellt erkända för goda resultat inom forskning, anställningsbarhet efter examen, undervisning och infrastruktur.

UTS är toppar listan i Australien enligt QS Top 50 Under 50 (universitet som är yngre än 50 år) och the Times Higher Educations Young University rankings. UTS rankas även som nummer 11 (QS) och nummer 1 (THES) globalt sett – inte illa för ett universitet som bara har 30 år på nacken.

Boka in en gratis studierådgivning

Varför studera vid UTS med KILROY?

Kostnadsfri studierådgivning
Få svar på dina frågor kring utlandsstudier och praktik utomlands - helt kostnadsfritt och utan dolda avgifter!
Dina drömmar i fokus
Dina drömmar och mål är prio ett. Tillsammans med din personliga studierådgivare skapar ni en upplevelse som du kommer att minnas för livet.
Vi finns där hela vägen
Vi har koll på allt kring ansökningsprocessen, visum, boende, finansiering och stipendier, så att du inte behöver oroa dig.

Utbildningar & studiealternativ

På UTS kan du studera:

 • En eller två fristående terminer (Study Abroad)
 • Bachelors Degree
 • Masters Degree

Frågor? Skriv till oss!

Finansiering & antagningskrav

Den exakta studieavgiften för dina studier vid UTS varierar beroende på din studienivå och val av utbildningsprogram. För mer detaljerad information om kostnader och budgetering, vänligen kontakta oss. Vi berättar gärna mer om dina studieavgifter vid UTS och kan ta fram en uppskattad budget för att bo och leva i Sydney.

Stipendier vid UTS

UTS stöttar internationella studenter genom att erbjuda ett av Australiens mest generösa stipendieprogram för internationella studenter. Fråga oss så berättar vi gärna mer om hur du kan sänka din terminsavgift! 

Internationella studenter kommer även automatiskt att övervägas för Study Abroad Excellence Scholarship.

Studierådgivning

Alltid gratis!

Antal studenter

45 000+

Var?

Sydney, Australien

Studieavgift?

Ja - snacka med oss!

Vill du veta mer om studier i Australien?

Personlig studierådgivning

Oavsett vilka frågor du har hjälper våra studierådgivare dig att besvara dom. De har själva studerat utomlands och hjälper dig även med hela ansökningsprocessen!
Gratis studierådgivning

Finansiering

Hur finansierar du dina studier? Är utbildningen berättigad för CSN? Kan du jobba vid sidan av studierna? Få alla svar här.
Mer om finansiering

Språktest

Vissa elever kan behöva göra ett engelskatest. Läs mer!
Läs mer om antagningstester

Studenter berättar

Fler studentberättelser

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...