{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Studier och snowboardåkning i bästa kombination

skidbacke i british columbia i kanada

Jesper läser utbildningen Bachelor of Tourism Management i Kanada

Jesper läser en kandidatexamen i de vackra miljöerna på campus vid Thompson Rivers University (TRU) i Kanada. Det bästa med att plugga just där är den perfekta balansen mellan studier och fritid enligt honom. Förutom att hinna med plugget har han dessutom ett studentjobb och när tiden finns drar han ut i backarna vid den närliggande skidorten. Läs vidare för att veta hur hans vägar ledde till just Kanada.

Få gratis studierådgivning

Varför valde du att studera vid Thompson Rivers University?

Efter att under flera års tid ha bläddrat mig igenom kataloger och hemsidor med diverse universitetsutbildningar tog jag äntligen tag i att faktiskt påbörja min ansökan, allt med hjälp utav KILROY. Jag hade hört talas om KILROY av en bekant och fick veta att de hjälper blivande studenter att ta sig ut i världen för utlandsstudier. Efter att ha sommarjobbat flera somrar i Kanada på ett sommarläger och även skaffat en kanadensisk flickvän var valet givet att det var dit mina vägar ledde.

Under ansökningsprocessen var jag, och är än idag, så tacksam över att KILROY kunde hjälpa mig att göra den här drömmen till verklighet, för både mig såväl som min tjej. Då jag älskar friluftslivet valde jag att plugga i Kamloops i British Columbia (BC), istället för i exempelvis Ottawa eller Peterborough i Ontario. Vintrarna i inlandet av BC har otroligt mycket mer att erbjuda än Ontario. Idag är jag så glad över att valde Thompson Rivers University. Balansen mellan studier och fritid är perfekt och miljön är helt otrolig.

jesper åker snowboard och pluggar i kanada

Hur ser ditt liv ut i Kamloops och British Columbia?

Min flickvän och jag lämnade den australiska sommaren för den kanadensiska vintern och landade i Kamloops bara ett par dagar före nyårsafton 2018.

Vi kände oss snabbt som hemma i vår nya lägenhet, mest tack vare de vänliga kanadensarna i Kamloops. Något som vi upplevde som märkligt i början var emellertid den något döda stadskärnan. Vad vi dock snart fick reda på var att man som universitetsstudent under vintertid främst umgås i skolan och hemma. I Kamloops är det inte centrum som är själva shoppinghubben, utan snarare stadens shoppingcenter. Ännu en sak som förklarar den folktomma stadskärnan är att de flesta tillbringar sin fritid på en av de närliggande skidorterna, alternativt på en av sjöarna där ishockey spelas. Nu efter lite tid i Kamloops känns detta som en självklarhet och att anamma den här livsstilen har jag gjort med glädje.

Kamloops är en vacker och inte alltför stor stad. Var du än tittar möts du utav vackra vyer över bergen som omger staden. Klimatet är härligt och varmt på sommaren och mycket kallt, men ändå uthärdligt på vintern. För första gången på många år ser jag faktiskt fram emot vintern just för de många vinteraktiviteter som finns i och runt Kamloops.

jesper och hans flickvän i kanada

Vad är det bästa med att studera utomlands?

Jag började plugga i januari och väl på plats kunde jag knappt fatta att efter åratal av prokrastinering satt jag äntligen vid skolbänken igen. På en helt annan kontinent dessutom.

Jag har alltid satt högra krav på mig själv och mina åstadkommande. Att börja plugga på universitet var inget undantag. Efter ett par dagar märkte jag att jag lade ner mycket mer tid och energi på studierna än majoriteten av mina klasskamrater. Var och en gör sin egen grej liksom. Med rätt inställning från start och genom att komma förberedd till alla föreläsningar skapade jag en positiv spiral av händelser. Jag förstod vad som sades under föreläsningarna och kunde engagera mig under seminarier och diskussioner. Detta gav mitt självförtroende en boost och fick mig att njuta av plugget ännu mer. Mitt främsta tips, oavsett vem du är och i vilken situation det gäller, är att just hitta det där som motiverar, engagerar och hjälper dig att förbereda dig själv - och sedan bara gör det! De positiva effekterna är enorma.

jesper pluggar i kanada på univeritetet TRU

Vad gör du vid sidan av plugget i Kanada?

Jag fick ett helgjobb direkt som hissoperatör på Sun Peaks. Det var på många sätt en bra deal, inte bara för att jag fick ett gratis liftkort utan även för att jag fick en anledning att ta en paus från plugget för att njuta av den vackra vintern i BC. Min flickvän och jag har i dagsläget hunnit besök några av de närliggande städerna här i BC, inklusive Kelowna, Salmon Arm, Vancouver och Vancouver Island. Att få bo på en sån här vacker plats i världen får oss att känna oss lyckligt lottade och vi gör allt för att njuta av det varje dag.

Kanadensarna i Kamloops är otroligt vänliga och är alltid villiga till att hjälpa. Jag har lärt känna några som kommit att bli mina nära vänner och dessutom har jag även skaffat mig flera internationella vänner från campus. Allt detta summerat har definitivt hjälp mig att hitta min plats i Kamloops och fått mig att skapa en trivsam vardag både i och utanför skolan.

vy över british columbia i kamloops

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...