{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Thompson Rivers University (TRU)

tre atletiska studenter vid campus på Thompson Rivers University
En kvinna på ett snöigt campus i Kamloops

Om att studera vid Thompson Rivers University (TRU)

Vi ger dig gratis studierådgivning inom allt från utbildningsmöjligheter och ansökningsprocess, till boende och vart du hittar det bästa studentlivet, om du önskar studera:

 • En eller två terminer (Study Abroad) under ett sabbatsår eller som utbyte under din utbildning på ditt hemuniversitet.
 • Bachelor Degree 
 • Master Degree (begränsat utbud)
 • Diploma/Certificate

Boka in ett möte

... vid Thompson Rivers University som är ett modernt och innovativt universitet i staden Kamloops i den kanadensiska provinsen British Columbia. Universitet omges av spektakulära landskap och är den perfekta platsen för utomlandsstudier om du gillar äventyr och friluftsliv!

Många utbildningar har så kallade co-op options vilket innebär att du kan kombinera studierna med arbete. Den genomsnittligt månadslönen ligger på mellan $2-4,000 (CDN).

Vid Thompson Rivers University kan du studera i princip allt, från äventyrliga program inom turism och sport (vad sägs om bergsklättring eller skidinstruktör?), till mer traditionella examinas inom ekonomi, teknik, sjukvård och IT.

Varför studera vid Thompson Rivers University?

TRU erbjuder en rad olika utbildningsalternativ – från spännande program inom turism och sport (vad sägs om bergs- eller skidguide?) till en mer traditionell kandidatexamen inom exempelvis business, naturvetenskap och teknik. Totalt erbjuder universitet nästan 200 program! För att hålla hög kvalitet på utbildningen hålls föreläsningar och dylikt för mindre grupper på i genomsnitt 24 studenter.

10 skäl till att studera vid Thompson Rivers University

 • TRU är ett internationellt erkänt universitet
 • Den levande och inkluderande campus-viben med extra mycket support för internationella studenter
 • Alla härliga friluftsaktiviteter som vandring, cykling, ridning, golf, fiske, tennis och ishockey som kan utövas i närområdet
 • Raden av olika student- och idrottsföreningar samt det stora aktivitetsutbudet på campus
 • Alla universitetslag som finns för dig som är intresserad av idrott!
 • Det perfekta läget i utkanten av centrala Kamloops
 • Den härligt internationella atmosfären med studenter från mer än 85 olika länder
 • De riktigt bra boendealternativen både på och utanför campus
 • Att Vancouver bara ligger en 45 minuters flygresa bort!
 • Att du på under en timma kan köra till några av Kanadas allra bästa skidorter!

Fakta om Thompson Rivers University

 • Namnet Thompson Rivers University kommer från en sammanslagning av North Thompson och South Thompson Rivers, vilka möts i Kamloops
 • TRU har 6 idrottslag inom: baseball, löpning, simning, curling, och cheerleading.
 • Skollag: 7 WolfPack teams – lag för kvinnor och män inom volleyboll, basket och fotboll
 • Det finns 12 restauranger på campus

Utbildningar vid Thompson Rivers University

Du kan antingen välja att läsa en Study Abroad, dvs. 1-2 terminer där du själv plockar ihop de ämnen du är intresserad av, eller läsa en hel kandidat- eller masterexamen. Du måste dock ha läst på svensk högskola minst ett år för att söka Study Abroad på Thompson Rivers University. På universitetet kan du bland annat studera:

 • Omvårdnad
 • Journalistik
 • Turism
 • Konst

Co-op - arbeta samtidigt som du studerar i Kanada

Co-op-programmen vid Thompson Rivers University låter dig kombinera studier på universitetet med betalt arbete i Kanada. Arbetet ger dig även studiepoäng som inkluderas i examen. Dessa arbeten startar i januari, maj och september och pågår under 4, 8 eller 2 månader. Lönerna ligger på $11-30/h. Dessa program är utmärkta för att skaffa sig arbetslivserfarenhet under utlandsstudierna vilket ger ditt CV en extra internationell boost.

Programmen finns tillgängliga för studenter som vill studera följande program:

Bachelor of Arts – Exempel på jobb: Festival Production Assistant, Gallery Coordinator, ECOsmart Team Member

Bachelor of Business Administration - Exempel på jobb: Account Manager Trainee, HR Assistant, PR coordinator, Research Assistant

Bachelor of Computing Science - Exempel på jobb: Applications Developer, Agile Developer, System Analyst, Web Developer

Bachelor of Science - Exempel på jobb: Software Engineer, Field Biologist, Laboratory Analyst

Bachelor of Natural Resource Science - Exempel på jobb: Air Quality Program Specialist, Environmental Scientist, Pollution Control Specialist, Water Quality Specialist

Bachelor of Tourism Management- Exempel på jobb: Event & Marketing co-op, Guest Services Agent, Multi-media Journalist, Social Media Content Creator, Tour Guide

Engineering Transfer Program- Exempel på jobb: Agile Developer, Project Coordinator, QA Tester

Livet på campus

Du kommer definitivt inte att ha tråkigt på TRUs campus! Här finns ett stort utbud av föreningar och aktiviteter. Du kan till exempel gå med i International Student Activity Program (ISAP), speciellt utformat för internationella studenter med fokus på att träffa nya människor, prova på nya aktiviteter och så klart uppleva den kanadensiska kulturen och staden Kamloops.

Om du är aktiv och gillar träning, sport och idrott så har du kommit rätt! TRU ligger vägg i vägg med Kamloops största rekreationsanläggning Tournament Capital Centre. Här finns en olympisk pool, en löparbana och ett modernt, välutrustat träningscenter. På TRU finns också universitetslag inom flera olika idrotter.

Studentboende

Om du studerar vid TRU står valet mellan att bo på eller utanför campus. Om du tycker om att ha nära till allt och promenadavstånd till dina föreläsningar passar nog ett boende på campus dig bäst. Thompson Rivers University har då två alternativ; korridorsboende på TRU Residence eller studentlägenheter.

Om du föredrar att bo utanför campus kommer du med största sannolik inte ha problem med att hitta boende i närheten av TRU. Upper College Heights Student Housing är ett studentboende utanför campus men som ändå låter dig ha nära till föreläsningar på campus.

Det finns också möjlighet att bo i så kallat Homestay. Som student får du då bo tillsammans med en kanadensisk familj - en verkligt genuin upplevelse av den kanadensiska livsstilen och kulturen. Även om du föredrar att bo utanför campus bör det inte vara några problem att hitta boende i närheten av TRU!

Ansökan till Thompson Rivers University

Skolåret vid TRO är uppdelat på tre terminer. Vissa kurser och program startar varje termin, medan andra endast en gång om året. Deadline för inskickad ansökan är:

 • Hösttermin (september – december): maj
 • Vintertermin (januari – april): oktober
 • Sommartermin (maj – augusti): februari

TRU kräver genomsnittliga betyg för antagning och din ansökan utvärderas utifrån både tidigare och nuvarande studier, dina betyg, samt de kurser som du just nu är antagen till. Antagningskraven varierar mellan både kurser och program.

Vi rekommenderar att du ansöker så snart som möjligt när du bestämt dig. Prata med våra studierådgivare för att få svar på dina frågor, hjälp med ansökan och praktisk information.

Några grundläggande fakta inför din ansökan:

 • För behörighet till en kandidatexamen måste du ha avslutat gymnasiestudier.
 • För behörighet till en masterexamen ska du ha avslutat en kandidatexamen. 
 • Som internationell student måste du i vissa fall ta ett engelsktest. De tester du kan göra är TOEFL eller IELTS.

Vill du veta mer om att plugga vid Thompson Rivers University i Kamloops?

Vi vet det mesta om att studera i Kanada och kan guida dig genom djungeln av möjligheter som ges på TRU. Boka in en studierådgivning, som vi kan ta äver telefon eller i en av våra butiker, så tar vi fram en plan utifrån dina drömmar och mål.

Få kostnadsfri studierådgivning

Varför studera utomlands med KILROY?

Kostnadsfri studierådgivning
Få svar på dina frågor kring utlandsstudier och praktik utomlands - helt kostnadsfritt och utan dolda kostnader.
Dina drömmar i fokus
Dina drömmar och mål är prio ett. Tillsammans med din personliga studierådgivare skapar ni en upplevelse som du kommer att minnas för livet.
Vi guidar dig genom djungeln
Vi har koll på allt kring ansökningsprocessen, visum, boende, finansiering och stipendier, så att du inte behöver oroa dig!

Utbildningar & studiealternativ

Thompson Rivers University erbjuder många bra utbildningar inom bland annat omvårdnad, konst och journalistik. Skolan erbjuder följande utbildningsnivåer:

 • En eller två terminer (Study Abroad) under ett sabbatsår eller som utbytestermin.
 • Bachelor Degree 
 • Master Degree (begränsat utbud)
 • Diploma/Certificate

Kontakta oss för mer information om studiemöjligheterna och ansökningsprocessen på Thompson Rivers University. Våra studierådgivare hjälper dig gärna hitta dina drömstudier!

Good to know

Hur finansierar jag mina studier vid Thompson Rivers University?

Det är möjligt kan få hela eller delar av din utbildning finansierad av CSN i form av lån, bidrag och merkostnadslån. Du kan även låna för flyg och försäkring varje termin. Om du vill läsa mer om CSN, stipendier etc. hittar du information under avsnittet om finansiering.

Läs mer om finansiering

Antagningskrav och studieavgift varierar

Antagningskrav och studieavgifter kan variera mycket beroende på land, universitet, ämnen och om du väljer att plugga en termin eller en hel examen. Vi hjälper dig gärna att ta fram avgifterna på just den utbildningen du vill läsa!

Kontakta våra studierådgivare för mer information om exakta studiekostnader, en uppskattning av levnadskostnader i Kamloops och alla andra frågor.

Läsåret

Utbildningar vid Thompson Rivers University börjar två gånger per år, i januari och september. 

Studierådgivning

Helt gratis!

Studienivåer

Alla typer

Var?

350 km nordöst om Vancouver

Stipendier?

Ja - snacka med oss!

Läs mer om...

Personlig studierådgivning

Oavsett vilka frågor du har hjälper våra studierådgivare dig att besvara dom. De har själva studerat utomlands och hjälper dig även med hela ansökningsprocessen!
Studievägledning

Finansiering

Hur finansierar du dina studier? Är utbildningen berättigad för CSN? Kan du jobba vid sidan av studierna? Få alla svar här.
Finansiering

Utbildningar utomlands

Oavsett om du vill läsa ett helt program eller bara en eller två terminer utomlands finns det något för dig. Läs mer om vilka ämnesområden du kan studera utomlands inom.
Utbildningar

Studenter berättar

Se fler studentberättelser

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...