{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Mitt liv i härliga Australien

Plugga i Sunshine Coast i Australien och kombinera studier och idrott

Malin om att kombinera studier och idrott

"Beslutet jag tog för tre år sedan om att plugga i Australien är verkligen mitt livs bästa val. Jag har fått vänner för livet som kommer från alla hörn av världen, fått uppleva en helt ny kultur och lärt mig så mycket om mig själv."

Vill du studera på University of the Sunshine Coast precis som Malin?
University of the Sunshine Coast (UniSC) är ett modernt och ganska litet universitet som ligger vackert till i mysiga omgivningar på Australiens Sunshine Coast, bara 90 km från Queenslands huvudstad Brisbane. Dröm va?
Snacka med oss för studieråd och tips

Hej,

Jag heter Malin och läser just nu en kandidatexamen i Criminology and Justice på University of the Sunshine Coast i Australien. Parallellt med mina studier har jag engagerat mig i det jag verkligen älskar, det vill säga sport och friidrottsgrenen stavhopp. Det här är min historia om hur en utbytestermin i Australien plötsligt blev en hel kandidatexamen.

USA versus Australien – vart ska jag plugga?

Jag var väldigt osäkert på vart jag ville plugga men USA var från start mitt förstahandsval då det finns många fördelar med att syssla med idrott som student där. Dessutom hörde jag många historier från andra studenter och hur bra upplevelser de haft under sina studier där. Jag valde att ta kontakt med KILROY och höra mig för då jag var osäker på hur det faktiskt fungerade att söka studier utomlands och vilka möjligheter det fanns för att få stipendium och liknande. Det var Elisabeth på KILROY som blev min kontaktperson och det var faktiskt hon som föreslog Australien som ett alternativ till USA. Elisabeth gav mig en lista med universitet i Australien som hon trodde skulle passa mig och jag föll direkt för University of the Sunshine Coast UniSC. Jag lyckades därefter få kontakt med min nuvarande tränare i stavhopp, Ray Boyd, och han rekommenderade mig att skicka in en ansökan till University of the Sunshine Coast då universitetets stavhoppsteam är väldigt aktivt. Elisabeth hjälpte mig med min ansökan, mitt visum and till sist även med stipendier. Kort därefter fick jag beskedet att jag blivit antagen till UniSC och planeringen inför mitt framtida liv och utbytestermin i Sunshine Coast kunde äntligen dra igång.

Från en utbytestermin till en hel kandidatexamen

Min ansökan till UniSC gällde en utbytestermin på 6 månader där jag helt fritt kunde välja bland alla universitetets introduktionskurser vilka sedan hade kunnat överföras som högskolepoäng till mitt hemuniversitet. Men min planering vände ganska tvärt då jag verkligen älskade mitt nya liv i Australien. Beslutet om vart jag skulle plugga min kandidatexamen blev därför ganska lätt. UniSC är ett topprankat universitet och idag kan jag inte föreställa mig att plugga på något annat universitet i kombination med min idrottsträning. Efter tre månader på UniSC var jag helt säker på att det var här jag skulle stanna och samtidigt började jag undersöka vilka kandidatprogram som kunde passa mig. Jag har alltid dröm om att jobba med brottsutredning eller som polis och därför kändes det treåriga programmet Bachelor in Criminology and Justice helt rätt. Ansökan gick snabbt och de kurser jag redan läs under utbytesterminen kunde smidigt tillgodoräknas i programmet och korta ner det till 2,5 år. Att ansökan till UniSC gick så enkelt och smärtfritt är jag så glad över och nu idag är jag inne på mitt tredje år här och under nästa år tar jag examen.

Studera en utbytestermin i Australien

Mitt livs bästa beslut

Beslutet jag tog för tre år sedan om att plugga i Australien är verkligen mitt livs bästa val. Jag har fått vänner för livet som kommer från alla hörn av världen, fått uppleva en helt ny kultur och lärt mig så mycket om mig själv. Du utvecklas så mycket som person när du flyttar utomlands och lär dig att både vara självständig och utåtriktad. Att australiensarna dessutom är så vänliga och välkomnande underlättar verkligen!

Livsstilen i Australien kan sammanfattas med två ord, avslappnad och äventyrlig, och att vara en del av den känns så kul. Naturen här i Sunshine Coast är verkligen helt otrolig och svår att beskriva i ord. Det är exotiskt och har ett helt galet djurliv. Ibland behöver jag nästan nypa mig i armen för att vara omgiven av kängurus när man hänger på campus och att ha möjligheten att leva och resa över hela Australien är helt fantastiskt och nästan overkligt. Att dessutom kombinera det här med studier gör det minst sagt inte värre.

Studera idrott i Australien

Att jobba deltid som Social Media Manager

Utöver att plugga på UniSC så är jag del av det så kallade High-Performance Student Athlete program (HPSA). Ett program som låter mig kombinera studierna med idrott på hög nivå. Programmet här på UniSC har definitivt hjälpt mig att få en bra balans mellan träning och studier. Dessutom har det låtit mig ta ett deltidsjobb på UniSCs international office som projektassistent samt som social media manager för HPSA-programmet. Här stöttar jag andra internationella studenter med allt från hur de kan engagera sig i de olika idrottsföreningarna till att informera om hur de kan få deltidsjobb.

Plugga i Sunshine Coast

Att plugga på UUniSC har, än så länge, varit mitt livs bästa beslut och jag är så otroligt glad att jag valde att studera utomlands och få uppleva detta häftiga land. 

Läs mer om UniSC här

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...