{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Malin studerar journalistik & kommunikation i Sydney

internationell student vid uts i sydney

Hej där...

... jag heter Malin och pluggar vid University of Technology Sydney (UTS) i Australien. Läs vidare för att veta mer om hur jag tog mig hela vägen hit.

university-of-technology-sydney-building
Vill du veta mer om UTS?
University of Technology Sydney (UTS) i Sydney är särskilt känt för sina utbildningar inom ekonomi, kommunikation, teknik, IT, juridik och naturvetenskap.
Läs mer om UTS här!

Från backpacker till student i Sydney

Min resa till Australien drog igång efter att jag hade tagit studenten. Det hela började med en vanlig resa dit, men efter att ha lärt känna Sydney kändes det naturligt att även börja studera här, trots att jag var medveten om studieavgifterna för att läsa en kandidatexamen utomlands. Jag valde UTS just för skolans läge, men även på grund av skolan rykte om att ha bra utbildningar inom kommunikation och journalistik.

Jag är lika optimistiskt för framtiden nu som innan jag drog igång utbildningen. Nu är jag halvväg till examen och fram tills nu har lärt mig så mycket om allt från journalistik till saker jag tidigare inte visste om mig själv. Mina förhoppningar är att den här utbildningen ska ta mig vidare ut i världen som journalist, med målet att sprida människors berättelser och livsöden.

malin with friends at university of technology in sydney, Australia

Det härliga strandlivet i Australien

En dag vid UTS består vanligtvis av en föreläsning och under en standardvecka har man även två tutorials, vilka kan liknas vid seminarier. Det finns flera byggnader på campus där studenter kan hålla till. Två av mina favoritplatser är biblioteket och vårt så kallade journalism editorial room, men så länge det finns ett café i närheten är jag nöjd och som tur är finns det mängder av caféer att välja mellan.

Något som jag observerat under tiden i Sydney är att livsstilarna och livsåskådning i Sydney versus Stockholm skiljer sig enormt. Här är inte ålder något som begränsar en. Det är vardag att se män och kvinnor som är 60+ surfa och simma i havet och springa längs löpspåren. Även om det givetvis är viktigt att ha en karriär här också så känns det som att fritid prioriteras högre av australiensare. Det är det jag älskar med Australien.

malin at uts in Sydney feeding kangaroos

Hur KILROY hjälpte mig

När jag bestämde mig för att bli student var jag redan bekant med Sydney som stad och hade både jobb och lägenhet. Så det KILROY hjälpte mig med var att ordna med studentvisum och allt annat pappersarbete som måste göras under ansökningsprocessen. Jag hade ingen tidigare erfarenhet av att ta ut CSN och var totalt vilsen när det kom till studielån för utlandsstudier. Jag är därför extram tacksam för KILROYs studierådgivning och realistiska approach mot mina studiemål.

Boka in en gratis studierådgivning du med

malin with a friend at uts

Jag har inte ångrat en sekund av den här resa

Innan jag skickade in min ansökan gjorde jag mycket research och sökte inspiration från andra både online och offline. Det jag insåg var att majoriteten av alla som studerat utomlands rekommenderade det och de flesta som valt bort utlandsstudier ångrade det i efterhand.

Jag älska att möjligheten till att just plugga utomlands finns och jag vet att det är en upplevelse som utvecklar alla. Min utbildning är grym men den är även utmanande och läskig till och från just för att det inte är på svenska. Hur som helst, så var just detta syftet med den här resan då jag både förbättrar min akademiska engelska och får uppleva världen. Jag tror att det kan vara lätt att gräva ner sig i anledningar till varför man inte bör åka, men i slutändan vet du att du alltid kan åka hem till Sverige om det inte blir som du tänkt dig.

Om du har några frågor om studier i Australien, hör gärna av dig till mig!

Du hittar mig på Instagram under användarnamnet Princess_Butter94 (namnet... fråga in varför...).

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...