{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Niinas sabbatsår i Kanada

niina åker skidor under sitt sabbatsår i kanada

"Hej, mitt namn är Niina och jag pluggar Adventures Studies i Kanada"

Jag växte upp med skogen omkring mig och har alltid älskat att vara ute i naturen. En dag kände jag att det vilda kallade på mig från mitt skrivbord på kontoret och det var därför en självklarhet att pausa vardagen för ett sabbatsår. Jag ville lära mig mer om min vildmarkspassion utifrån ett kommersiellt perspektiv, och detta ville jag göra i kombination med livs resa.

Under längre tid funderade jag på vart jag ville resa. Jag drömde främst om Nya Zeeland och Kanada, vilka båda är länder kända för sin natur och sitt breda utbud av äventyrliga sporter. I slutändan var det KILROY som hjälpte mig att koka ner mina drömmar och förväntningar till en görbar plan som inkluderade den perfekta skolan på den perfekta platsen. Jag tog mitt pick och pack till Thompson Rivers University (TRU) i Kanada och där skulle jag studera på avdelningen för Adventure Studies.

Vill du plugga i Kanada? Skriv till oss!

Det bästa av mitt sabbatsår

Thompson Rivers University ligger i Kamloops, British Columbia, och har ett idealt läge mittemellan Rocky Mountains och Stilla havet. Med andra ord innebär det att både ha nära till berg och hav. Institutionen för Adventure Studies på TRU är riktigt häftig då alla lärare proffs inom sina respektive fält, till exempel bergsbestigning, kajakpaddling, vattenskidåkning, bergsklättring och expeditioner till avlägsna platser.

Undervisningen ägde rum i den spektakulära kanadensiska vildmarken och gav en chansen att bli certifierad guide inom mängder inriktningar. Höjdpunkterna under min egen resa var bergsklättring och glaciärräddning i Athabasca Glacier, bergsklättring i Skaha, samt längdskidåkning i Wells Grey National Park. Det var dock kajakpaddlingen på Clearwater river som är den jag kommer minnas som bäst. Det var både den mest fruktansvärda och mest spännande upplevelsen jag varit med om. Jag har fortfarande inte smält den om jag ska vara ärlig.

vancouver island and sunset

"Jag växte upp med skogen omkring mig och har alltid älskat att vara ute i naturen."

De lediga dagarna var galet bra

När vi inte var på fältet eller i klassrummet (vilket bara är under två månader av ett program som pågår i 8 månader), åkte vi skidor i Sunpeaks, vandrade i Revelstoke eller drack te på det bästa caféet i Kamloops, The Art We. Något som jag dessutom älskade under tiden i Kamloops var våra legendariska äventyrsfester som vi höll i vårt hus, Eagle's Nest, vilka bland annat inkludera mästerskap i beer pong.

Då jag var en av de få ”turisterna” i gänget valde jag att resa en hel del genom British Columbia, till bland annat Vancouver Island och andra öar i närheten. Totalt spenderade jag en månad i Invermere i södra British Columbia och dessutom avslutade jag hela resan i Kanada med en roadtrip för att hälsa på de många vännerna jag fått under min tid vid TRU.

Hur KILROY hjälpte mig inför och under studierna

Mitt enda tips till dig som funderar på att studera utomlands är: bara gör det! Det är det absolut bästa sättet att lära känna ett land och dess kultur på, och du får dessutom en riktigt bra utbildning.

Det jag gillade med KILROYs inblandning i min resa var hur de på ett bra sätt kunde ta fram perfekta studiealternativ baserade på mina drömmar och förväntningar. Dessutom hjälpte dem mig med min ansökan och tog hand om allt pappersarbete som bara måste bli gjort på rätt vis. Jag behövde aldrig oroa mig över de dokument som krävdes då jag visste att min studierådgivare hade koll på hela processen. Priset för deras hjälp är i stort sett noll kronor, och för mig som arbetade under ansökningsprocessen var det guld värt att låta andra sköta det praktiska pappersarbetet. Så, slutligen...

So, dream it, plan it and do it! You won’t regret it.

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...