{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Mitt sabbatsår i Australien

oliver och en vän vid uluru i i australien

"Australien är ett så avslappnat land"

Efter studenten bestämde jag mig för att ta ett sabbatsår. För att spetsa till året bestämde jag mig dessutom för att göra något annorlunda, som kunde hjälpa mig att komma in på den kandidatutbildning jag nu planerar att ansöka till här hemma. Jag valde därför att dra till Australien för att läsa fyra kurser inom ekonomi, då företagande är ett av mina stora intressen.

Namn: Oliver
Ålder: 20
Jag studerade vid: University of the Sunshine Coast (UniSC) på Sunshine Coast i Queensland, Australien
Jag studerade: en termin utomlands under mitt sabbatsår
Kurser jag läste:

  • Introduction to Marketing
  • Introduction to Business
  • Introduction to Management
  • Principles of International Business

Att läsa ovan kurser lät mig prova på olika ekonomiinriktningar och komma fram till vilket ämne som intresserade mig mest. På så vis har det nu blivit lättare för mig att välja vilket huvudämne jag ska vidareutbilda mig inom. Dessutom kan ECTS-poängen från UniSC användas till min framtida kandidatexamen, vilket innebar att jag redan under sabbatsåret bockade av några av de kurserna som potentiellt inkluderas i framtida utbildning.

Oliver är på ett sabbatsår i australien på sunshine coast

Varför jag valde University of the Sunshine Coast

Jag hade många universitet i åtanke när jag skulle välja en universitet att skicka min ansökan till, men det slutade med att jag ansökte till University of the Sunshine Coast (UniSC).

Skälen till att jag valde UniSC var helt enkelt att universitetet är nytt med modern teknologi, det är ett "litet" universitet med cirka 16 000 studenter, och campus ligger i ett naturreservat och har nära stränder. Skolan har dessutom ett stort urval av kurser och har ett bra campus som säkerställer att du har allt du behöver som student.

Förutom ovan har universitetet ett stort fokus på internationella studenter och säkerställer att alla känner sig välkomna genom bästa möjliga studiestart. De har orienteringsdagar som endast är till för internationella studenter och därefter är det en veckas nollning där alla studenter är med. Det här gör det enklare att träffa andra studenter och skaffa nya vänner.

Och slutligen, vem gillar inte det faktum att känguruer hoppar runt på campus? De har inte har några problem med att komma nära om du sitter och pluggar på en av gräsmattorna, vilket är rätt underhållande.

kängurus på campus vid USC i Australien

Hur KILROY hjälpte mig

KILROY hjälpte mig med allt och terminen i Australien skulle aldrig ha hänt utan deras hjälp.

Jag mailade KILROY och berättade om min dröm om att bo utomlands under en termin. En av KILROYs studierådgivare berättade därefter om skillnaderna mellan de länder och städer jag hade i åtanke. Han hjälpte mig även att gallra bland alla universitet jag övervägde baserat på mina önskemål och intressen.

KILROY hjälpte mig med hela ansökningsprocessen och att välja kurser. De gjorde dessutom majoriteten av allt pappersarbete, så det var något jag slapp oroa mig över. Det enda jag behövde göra var att fokusera på det "roliga" (att välja kurser, hitta kul evenemang, boende osv.). KILROY såg även till så att alla nödvändiga försäkringar och flygbiljetter var i sin ordning.

Skapa ditt unika äventyr - vi hjälper dig!

Mitt boende i Australien

Jag bodde på Unicentral, som är ett studentboende 2 minuters promenad från UniSC. Där levde jag ihop med tre australiensare, två tjejer och en kille. Vi hade alla våra egna sovrum och badrum, men vi delade kök, vardagsrum och tvättstuga.

På Unicentral finns det flera aktiviteter att sysselsätta sig med, där finns exempelvis pool, tennisbana, basketplan, paviljong med biljardbord, tennisbord och TV-rum, och det anordnas även fler sociala evenemang.

Förutom den fantastiska miljön på Unicentral finns det säkerhetsvakter där dygnet runt som ser till att alla känner sig säkra och en reception som svara på alla typer av frågor. Om du väntar på paket levereras de dessutom dit.

Det bästa med att studera utomlands

Det finns många bra saker med att studera utomlands och om jag skulle lyfta fram några av dem skulle det vara att få uppleva en annan kultur och miljö, träffa människor från hela världen och fantastiska vänner, och också att få utmana sina gränser och vidga vyerna.

Att bo i Australien och bli en del av kulturen har förändrat mig på så många plan och gett mig mängder av värdefulla erfarenheter. Australiensare är så utåtriktade och avslappnad, vilket är något jag älskar. Att träffa människor från hela världen som jag kan åka och hälsa på i framtiden är ovärderligt. Kanske kan jag till och med få nytta av nätverket för min framtida karriär.

Jag har dessutom vidgat mina vyer och utmanat mig själv. Det här har gjort att jag omvärderat det jag uppskattar här i livet och jag känner mig själv bättre än någonsin tidigare.

Som student utomlands har du dessutom chansen att resa och uppleva andra delar av landet du befinner dig i, i mitt fall Australien. Under plugget såg jag till att alltid ligga i fas och på så vis fick jag tid att utforska Australien. Att resa med människor från andra delar av världen är så annorlunda men jag gillade det starkt.

oliver med vänner på en strand vid the sunshine coast, australien

Mitt råd till framtida internationella studenter

Mitt råd till en framtida student är att fundera över vad som är viktigast för dig när det kommer till studier: Föredrar du bo i en storstad med puls? Eller tycker du mer om ett avslappnat område med djur och natur runt hörnet, kanske till och med med semesterkänsla?

Fundera även över vad du förväntar dig från universitetet och vilken grad av stöttning du behöver från dem. Detta variera mycket från skola till skola.

Jag är otroligt tacksam över min tid i Australien, för alla människor jag har träffade, de vänner jag fick, och upplevelserna jag samlade på mig när jag utforskade kontinenten.

UniSC var det rätta valet för mig, jag gillade allt med Sunshine Coast och UniSCs ansträngning för alla internationella studenter uppskattades verkligen. Jag rekommenderar UniSC till alla er som vill uppleva sann sommarkänsla under studierna.

Cheers, Oliver

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...