{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Praktikberättelse | Niclas termin i Sydney

Niclas praktiserar i Sydney

Niclas praktiserar i Sydney

Niclas Bovall valde att göra praktik i Sydney, Australien, under en hel termin. Vi har pratat med honom om hans upplevelser och erfarenheter från landet Down Under, häng med! 

Hej Niclas Bovall, varför valde du att göra praktik i Australien?

Till vardags studerar jag systemvetenskap med inriktning på IT- och projektledning på Linköpings Universitet. Sedan länge har ett av mina störta intressen vara att resa och uppleva så mycket som möjligt. Innan jag började min femte termin så stod jag i valet och kvalet mellan att välja en utbytestermin eller att ha praktik i en hel termin. Det föll på det senare då jag ville ha de erfarenheter och kunskaper som kommer med en praktik. När några av mina fick kursare fick sina antagningsbrev till utlandsstudier runt om i världen kändes det otroligt tråkigt att spendera hösten och vintern i Sverige. Jag bestämde mig för att undersöka möjligheterna till att lägga min praktik utomlands då jag på så sett skulle få både utlandsvistelsen samt de fördelarna som följer med praktiken. Valet föll rätt naturligt på Australien då jag föredrar sol och värme framför mörker och kyla. Tack vare Kilroy fick jag kontakt med ett företag som var stationerade i norra delarna av Sydney. Företaget sysslade med att tillverka elektriska soltak som används både i privata och kommersiella sammanhang. Under en videointervju på skype förklarade Dave som är general manager vilka arbetsuppgifter deras internship innebar. Arbetsuppgifterna gick helt i linje med min utbildning och kändes roligt och utvecklande. Vi var båda överens om att det kändes bra vilket ledde till att jag spenderade hela min femte termin i en helt otrolig stad.

Var det svårt att hitta boende?

Nej inte direkt, jag påbörjade mitt äventyr i mitten av augusti då jag tillsammans med två andra studenter flög till Sydney. Vi hade tre nätter förbokade på ett hostel, så vårt första uppdrag var att försöka skaffa oss en lägenhet där vi kunde bo under hela vår vistelse. Det finns ganska gott om boende i Sydney, framförallt under lågsäsong. En rekommendation är att inte ta första bästa lägenhet utan gå på ett par visningar innan man bestämmer sig för den som är bäst lämpad för ens egen situation. Det finns en mängd olika aktörer som förmedlar lägenheter så använd det alternativ som passar dig bäst.

Vi hittade till slut en lägenhet som låg mitt i centrala Sydney med balkong med utsikt över Darling Harbour. Då vi alla praktiserar i olika delar av Sydney ville vi ha ett boende som var så centralt som möjligt så att alla lätt skulle kunna ta sig till sina praktikplatser via kollektivtrafiken. Fördelen med att bo inne i stadskärnan är att du har citylivet precis utanför dörren med allt vad det innebär.

Berätta lite om hur din vardag respektive helg kunde se ut i Sydney?

En typisk måndag på jobbet startade jag med att köpa en 1$ cappucino på vägen till bussen. Eftersom jag bodde i de centrala delarna av Sydney innebar det att jag varje morgon fick se solen gå upp över operahuset från bussen vilket var lite surrealistiskt till en början.  Väl på praktikplatsen så börjades dagen med att prata lite med de olika anställda och de andra som praktiserade om helgen över en kaffe innan arbetsdagen startade. Arbetsuppgifterna varierade från dag till dag men innefattande bland annat uppdateringar och förändringar av företagets hemsida samt sökoptimering av denna.

Eftersom helgerna var fria gav det stora möjligheter att uppleva Sydney och de olika sevärdheterna runt omkring. Redan den andra helgen i Sydney åkte jag och de två svenskarna jag bodde med på ett surfcamp för att lära oss grunderna inom surfing, något jag verkligen rekommenderar. Vi beslutade oss för att köpa våra egna surfbrädor och har sedan dess surfat minst en gång i veckan under hela vår vistelse i Sydney.

Det finns en mängd saker att hitta på och det är svårt att lista upp samtliga, men här är några av mina favoriter.

 Niclas Sydney-tips:

  • Åka bräda genom Botanic Garden längs med vattnet fram till operahuset
  • Vandra i Blue Mountains
  • Träffa en känguru och en koala (Känns som ett måste när man ändå är här)
  • Testa på Sydneys fantastiska uteliv som har något för alla
  • Strandhäng på någon av alla stränder som finns runt om Sydney
  • Surf, surf och surf
  • Besök en festival

Vilka fördelar finns det med att göra praktik i Australien?  

Det bästa med att göra praktik i Australien och framför allt Sydney är kombinationen mellan de erfarenheter och meriter man förvärvar genom praktiken samtidigt som du kan uppleva och utforska Australien. Något som förvånade mig var hur jag bara efter några veckor började känna mig som hemma i Sydney. Även om det är en stor stad som skiljer sig på många sett från städerna i Sverige är staden och dess invånare väldigt välkomnande. 

Eftersom vår praktik slutade i december och vi inte var det minsta sugna på att skynda hem till vintern valde vi att resa runt 3 veckor längs med östkusten. Även om julen hemma har sina fördelar tyckte vi att spendera tre dygn på en segelbåt över jul och fira nyår på en strand lät mer lockande än det Sverige har att erbjuda.

Jag kan verkligen rekommendera att göra din praktik utomlands då det är en upplevelse för livet som samtidigt stärker ditt CV. Även om det kan tyckas som en stor utmaning så finns det stöd som kan tänkas behöva hos Kilroy och även organisationen som hjälpte till nere i Australien.

Cheers!    

Sugen på att göra praktik utomlands - snacka med oss!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...