Boka flyg

Type

Resenärer

Vuxna (12 år+)

+
{{ adultsValue }}
-

Barn (0-11 år)

+
{{ childrenValue }}
-

Spädbarn under 2 år (inget säte)

+
{{ infantsValue }}
-

{{ validationErrorMessage }}

Flexibility

Cabin Class

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

9 Endast valda datum Economy

Type

Resenärer

Vuxna (12 år+)

+
{{ adultsValue }}
-

Barn (0-11 år)

+
{{ childrenValue }}
-

Spädbarn under 2 år (inget säte)

+
{{ infantsValue }}
-

{{ validationErrorMessage }}

Flexibility

ClassOptions

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Sök flyg

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Sök flyg

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Sök flyg

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ cardLists.others.label }}

Se fler sökträffar [{{ count.others.count - cardLists.others.searchItems.length }}]
Se fler sökträffar [{{ count.help.count - helpResultsData.length }}]

{{ cardSlider.label }}

Se fler sökträffar [{{ cardSlider.total - cardSlider.searchItems.length }}]
Se fler sökträffar [{{ count.help.count - helpResultsData.length }}]

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Vänligen fyll i alla fält

Stäng
Kontakta oss
Skriv till oss

Drömmer du om att studera eller att göra en praktik utomlands? Du kanske har ett hum om vad du vill göra och vart du vill resa men behöver bolla med någon som har gjort något liknande. Eller du kanske bara inte vet var du ska börja. Hör av dig till oss med dina drömmar, så hjälper vi dig att uppfylla dem.

Detta fält behöver fyllas i
Detta fält behöver fyllas i

Tack för ditt mejl!

Vad roligt att du vill utomlands! Vi återkommer till dig så snart vi kan. 

Vi har för tillfället problem med att våra e-mail ibland fastnar i spamfiltret hos våra kunder. Kolla därför i ditt spamfilter om du saknar svar från oss.

Vi hörs snart!

KILROY

Du kommer att få en mailbekräftelse på din förfrågan inom kort. {{email}}

Boka ett möte

Just nu genomförs möten endast över telefon. Våra öppettider är kl. 11.00-15.00 måndag till fredag.

Detta fält behöver fyllas i

Vad kul att du hör av dig!

Vad roligt att du vill du vill utomlands! Vi återkommer till dig och bekräftar tid och plats för din kostnadsfria studierådgivning så snart vi kan.

Vi har för tillfället problem med att våra e-mail ibland fastnar i spamfiltret hos våra kunder. Kolla därför i ditt spamfilter om du saknar svar från oss! 

En kopia av ditt meddelande har skickats till din mail.

Vi hörs snart!

KILROY

Du kommer att få en mailbekräftelse på din förfrågan inom kort. {{email}}

Chatt Kontakta oss
Kontakta oss Chatt
Frågor och svar om att plugga utomlands
Frågor och svar om att plugga utomlands

Svaren på de vanligaste frågorna om att plugga utomlands

Här kan du läsa svaren på några av de mest ställda frågorna från studenter som vill plugga utomlands. Om du inte hittar svaren på just din fråga är du alltid välkommen att skicka ett mail till oss eller boka in ett möte med våra studierådgivare. Alla frågor är välkomna och vår studiehanledning är gratis.

Vem kan plugga utomlands?

Alla som är är kvalificerade för en högre utbildning vid universitet i Europa kan plugga utomlands, ta en fullständig kandidatexamen, masterexamen eller studera 1-2 terminer utomlands. Du kan också plugga utomlands efter gymnasiet även om du inte är ansluten till en svensk utbildning för tillfället.

Till exempel kan du läsa en termin i USA eller i Australien för att se om vissa ämnen och områden är intressanta samtidigt som du upplever ditt vildaste utländska äventyr. Du kan också plugga ett år på College i USA eller läsa Academic English som bland annat gör det möjligt för dig att undervisa engelska både hemma och i utlandet.  

Hur kan KILROY hjälpa mig?

Vi guidar dig till val av ämnen, utbildning, visum, boende, reseförsäkring, finansiering och din ansökan. Vi ser till att du är väl förberedd innan du fattar beslut om vart och vad du vill läsa. Vi har skickat många studenter ut på äventyr och ser fram emot att ge dig upplevelsen av ditt liv. Det är gratis att ta emot våra instuktioner från våra studierådgivare. 

Ska jag teckna reseförsäkring när jag plugga utomlands?

Våra studievägledare kan vägleda dig till vilken typ av reseförsäkring du behöver teckna när du pluggar utomlands. Det kan vara en djungel att ta reda på, vi har erbjudit reseförsäkringar till studenter i många år och vet därför vilken typ av reseförsäkring som är lämplig för just det land du vill plugga i. Glöm inte och teckna en reseförsäkring, annars kan de kosta dig mycket pengar.

Fungerar din sjukförsäkring när du pluggar utomlands?

Eftersom reglerna kan förändras inom detta område rekommenderar vi att du kollar med ditt försäkringbolag eller kontaktar oss för mer information.  

Vilka regler gäller för mitt pass och visum när jag pluggar utomlands?

Vi rekommenderar att läsa på om pass och visumregler innan du reser utomlands för att plugga. Det är svårt att vägleda ditt pass och visum i allmänhet eftersom reglerna varierar beroende på destination, nationalitet och typ av visum du ansöker om.

De flesta länder kräver att ditt pass är giltigt minst 6 månader efter ditt planerade resedatumet. Undersök de regler som gäller för dig vid antingen UD eller på den lokala ambassaden för det landet du ska plugga i.

Ska jag byta adress när du ska plugga utomlands?

Det beror på hur länge du ska plugga utomlands. Den nuvarande regeln är att om du ska plugga utomands i minst ett år måste du registrera dig hos skatteverket. Läs mer om villkoren här.

Vilka vaccinationer behöver jag när jag pluggar utomlands?

Du kan behöver en del vaccinationer innan du åker utomlands för att plugga. Antalet och typen av nödvändiga vaccinationer beror på vart i världen du åker, hur länge du ska vara där samt vilka vaccinationer du tidigare fått.

Kanske drömmer du om att att resa till andra länder efter din utbildning? Vi rekommenderar att du läser mer om vaccinationer eller kontaktar din läkare för rekommendationer. Vissa vaccinationer behövs ge mer än en gång, därför kan det vara en bra idé att vara ute i god tid för vaccinationer.

Ska jag skapa ett bankkonto medan jag pluggar utomlands?

Det kan vara en bra idé att skapa ett lokalt bankkonto när du pluggar utomlands. I vissa länder kan det gå fort att skapa ett konto medan i andra länder är det en längre process. Du måsta ha en premanent adress och kom ihåg alla dina viktiga papper innan du tar dig ner till banken för att prata mer med dem.

Under tiden kan du betala kontant eller ta ut pengar från ditt svenska bankkonto. Se till att du har tillräckligt med pengar för att klara dig under tiden. Vissa svenska banker samarbetar med banker utomlands. Kontrollera med din bank hemma om samarbetsavtal med banker i ditt nyta land. Det kan förenkla processen att skapa ett bankkonto utomlands.

Var kan jag bo när jag pluggar utomlands?

Det här är en av studenternas största problem, och är mycket sällan ett problem. Alla elever som vi skickat utomlands har hittat en bra plats att bo. Våra studierådgivare kan berätta allt om möjligheterna på det enskilda universitet eller land du vill plugga i. Vid vissa universitet och högskolor är det viktigt att ansöka om att stanna på skolans campus och vid andra universitet rekommenderar vi att du hittar ditt eget rum i ett hus eller lägenhet tillsammans med andra lokala eller internationella studenter.

Många universitet erbjuder hjälp och vägledning för internationella studenter och vi kan hjälpa dig att hitta ett bra och centralt vandrarhem eller hotell för de första 14 dagarna eller mer, så kan du kommer dit med lugn och ro och börja leta efter en plats att bo på vid ankomst. Det är ofast lättare att hitta bostäder på plats än att göra det hemifrån.

Var noga med att tänka på vad du letar efter innan du börjar. Om du skulle vilja bo nära många andra studenter kan de vara en bra idé att bo på ett collegehem. Om du vill ha din egen plats där du kan vara ensam är det ett bättre alternativet att hitta en lägenhet utanför campus. Kom ihåg att ett bostadsavtal ibland är bindande under en längre tidsperiod, så du måste vara säker på att du har hittat rätt innan du skriver under.

Undrar du något mer om att plugga utomlands?

Snacka med oss!

 

Vill du veta mer om att studera utomlands?

Så finansierar du utlandsstudierna

Det finns mängder av alternativ för att finansiera dina studier utomland, exempelvis genom stipendier och extrajobb.
Finansiering av utlandsstudier

Praktik utomlands

Vart vill du praktisera? Australien, Kina eller kanske USA? Spets ditt CV med en praktikplats från ett annat land.
Om att praktisera utomlands

Utbildningsnivåer

Ett år på college, en Bachelor, en Master eller kanske endast en termin eller två? Du kan även hitta vart du kan doktorera här.
Utbildningsnivåer

Kilroy.EventWidget.Header

Kilroy.EventWidget.LinkText ({{ allEventCardsTotal }})

ÄR DU NYFIKEN PÅ ATT LÄRA DIG MER OM ATT PLUGGA UTOMLANDS?

Kanske har du några frågor du vill ha svar på? Eller kanske vill du bara bolla dina drömmar och tankar med en studierådgivare. Vi hjälper dig gärna. Vi har själva pluggat utomlands och gör valet lättare för dig. 

Få gratis studierådgivning

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...