{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.
Sjö och byggnader i Adelaide i Australien.
Studera i Adelaide - vi guidar dig genom vilka möjligheter du har till att plugga i Adelaide i Australien

Om att studera i Adelaide

Adelaide är utnämd till en av världens bästa städer att bo och är dessutom en av Australiens billigaste städer. Det här är den perfekta staden för internationella studenter! Adelaide kallas ofta "20-minuters staden" eftersom det sägs att ingenting är mer än 20 minuter bort! Låter det lockande? Boka då in en:

Gratis studierådgivning

Vi hjälper dig med allt praktiskt, så som finansiering, boende, stipendier och ansökan, om du önskar studera:

 • En eller två terminer i Adelaide (Study Abroad) som du kan kombinera med praktik
 • Bachelor’s Degree
 • Master’s Degree

Vi guidar dig genom ansökan till några av de bästa universiteten i Adelaide. Se listan på universitet nedan.

Universitet i Adelaide?

Du har möjligheten att studera i Adelaide i Australien på följande universitet genom oss:


Vem kan studera i Adelaide?

Om du har en avslutad gymnasieexamen har du möjligheten att söka till utbildningar i Adelaide. Studier här passar dig som:

 • Vill ta ett sabbatsår och testa hur det är att leva och bo i Adelaide. Du kan då läsa en eller två terminer på universitetet och handplocka de kurser som intresserar dig.
 • Redan är antagen till ett universitetsprogram i Sverige och vill läsa en utbytestermin (eller två) i Adelaide och sedan överföra de samlade ECTS-poängen till ditt hemuniversitet (även kallat Study Abroad/Freemover).
 • Läsa en hel utbildning i Adelaide, exempelvis din kandidat- eller masterexamen.

Leva och plugga i Adelaide

Adelaide har ett idylliskt läge, är en vacker storstad med en avslappnad livsstil och har över 1,2 miljoner invånare. Staden är känd för att vara Australiens mat- och vinhuvudstad, hälften av alla australiska viner produceras här. Centrala Adelaides har 29 parker. Förutom att vara en mycket grön stad är Adelaide också känd som en riktig feststad. Här finns allt för ett underbart studentliv!

Billigaste australiensiska städen att studera i

Om du studerar i Adelaide får du mer valuta för pengarna än i andra australiska städer, eftersom Adelaide har lägre bostadskostnader än Australiens andra storstäder Sydney, Melbourne, Perth och Brisbane. Det finns många anledningar till att Adelaide är så billigt, som student märker du att viktiga faktorer som mat och bostäder är billigare än någon annanstans i Australien. Adelaide har också en mängd gratis evenemang och aktiviteter. Du kan bland annat:

 1. Njuta av en dag på någon av Adelaides många stränder. Allt du behöver är solkräm och handduk 
 2. Dra nytta av Adelaides gratis transfer som tar dig till kända attraktioner och populära shoppingområden
 3. Ta en promenad genom Historic Port Adelaide och utforska hamnens gamla gård och vackra historiska 1800-talsbyggnader
 4. Besöka Adelaides botaniska trädgårdar och promenera bland vackra växtlighet och trädgårdarnas vackra historiska byggnader
 5. Hänga i någon av de 29 parkerna och surfa på stadens gratis-WiFi. Adelaide har gratis internetanslutning i hela staden (ca 300 anslutningsplatser)
 6. Ta en promenad längs North Terrace - Adelaides mest eleganta paradgata. Här kan du beundra stadens viktigaste kulturinstitutioner, däribland statsparlamentet, Adelaide Casino, konstgalleriet i södra Australien och South Australian Museum
 7. Ta en cykeltur längs natursköna Torrens Trail, du kommer att älska både utsikten och den friska luften

Festivalstaden Adelaide

Som en internationellstudent kommer du att kunna njuta av den livliga atmosfären som kännetecknar Adelaide. Delstaten South Australia har en blomstrande konstscenen och kallas ofta "festivalstaten" tack vare de många festivaler som organiseras här varje år. Mars månad har smeknamnet "Mad March" då de största festivalerna sker i Adelaide och vädret är som bäst.

Det händer även mycket i februari, då är den nästan tre veckor långa festivalen "Adelaide Fringe". Varje kväll är det konserter, dansföreställningar, teater, standup och cabaretutställningar runt om i staden. Det är verkligen full rulle då i Adelaide, folk hänger på stan för att hinna med allt spännande som händer.

Adelaides stränder

Adelaide har 3700 km kustlinje där det ryms många vackra vita stränder, som du en varm sommardag kan njuta av i lugn och ro. Du behöver inte heller resa långt. Ta dig till stranden efter föreläsningar, den närmaste stranden ligger bara 15 minuter från West Beach Campus. Även Henley Beach och Semaphore Beach ligger i närheten.

Vill du simma med vilda delfiner, dyka eller snorkla? Då ska du åka på en dagstur till populära Glenelg Beach! Stranden i sig är fantastisk, fullt med mysiga kaféer och restauranger på stranden.

Klimatet i Adelaide

Adelaides klimat är jämförbart med Sydeuropas. Den varmaste månaden är januari med genomsnittstemperatur på 25 grader, medan juni är den kallaste månaden med en medeltemperatur på omkring 15 grader.

Bra att veta för dig som vill studera i Adelaide och i Australien

Utlandsstudier är rena rama djungeln, vi vet. För att göra valet av land, stad och universitet enklare för dig har vi därför plockat ut och sammanställt det som är allra viktigast att ha koll på vid studier i Australien. Klicka dig in på artikeln nedan för att ta del av våra grundläggande tips och tricks inför utlandsstudierna Down Under.

Praktisk info om studier i Australien

Vill du veta mer om att studera i Adelaide i Australien?

Vi vet det mesta om att studera i Adelaide och kan guida dig genom djungeln av möjligheter. Boka in en studierådgivning, som vi kan ta äver telefon eller i en av våra butiker, så tar vi fram en plan utifrån dina drömmar och mål.

Snacka med oss!

Studielängd

Du bestämmer!

Stadens vibes

Många aktiviteter och festivaler

Highlight

Billig studentstad i Australien

Studieavgift?

Snacka med oss!

Adelaide

Studenter berättar

Fler studentberättelser

Varför studera i Adelaide med KILROY?

Kostnadsfri studierådgivning

Har du funderingar kring att studera i Adelaide? Det finns inga dumma frågor. Vi hjälper dig hela vägen till Australien, helt kostnadsfritt!

Dina drömmar i fokus

Utifrån dina visioner och mål ihop med vår expertis, skräddarsyr vi tillsammans din utlandsvistelse.

Vi hjälper dig att nå dina mål

Från första frågan till att du är hemma igen. Allt kring ansökningsprocessen - visum, boende, finansiering och stipendier. Vi ordnar med det praktiska där emellan så du inte behöver oroa dig!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...