{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Plugga i Australien

Plugga i Australien med hjälp av KILROY!
Plugga i Australien med hjälp av KILROY!

Drömmer du om att plugga i Australien?

Att plugga i Australien är för något dig som vill kombinera studentlivet med äventyr och extrajobb! När du beviljas studentvisum i Australien får du automatiskt ett arbetstillstånd som ger dig rätt att jobba extra på helger, kvällar och lov. Perfekt för dig som vill dryga ut studentkassan. Vi hjälper dig med allt praktiskt om du drömmer om att plugga i Australien, så som finansiering, boende, stipendier och ansökan.

I Australien kan du plugga:

  • En eller två terminer (Study Abroad)
  • Bachelor’s Degree
  • Master’s Degree

Vi guidar dig genom ansökan till några av de bästa universiteten i Australien. Se listan på städer i Australien där du kan plugga: 

Boka in gratis studierådgivning

Var vill du plugga i Australien?

Du har möjligheten att plugga i Australien på följande platser genom KILROY:

Varför plugga i Australien?

Det är ingen hemlighet att det är väldigt populärt att plugga i Australien, mycket på grund av universitetens goda rykte, breda utbud och en hög internationell standard. Det här har resulterat i att många internationella studenter väljer att plugga i just Australien. Alla universitet som tar emot internationella studenter kvalitetssäkras av australiensiska myndigheter, så du kan vara säker på att du får en bra utbildning!

Många som väljer att plugga i Australien blir dessutom så förtjusta i landet att de vill åka tillbaka igen så fort de kommer hem igen. Landet har någonting att erbjuda för alla smaker både när det gäller upplevelser och studiealternativ. På denna enorma yta finns det oändligt mycket att se, uppleva och roa sig med!

Att leva & plugga i Australien

När du pluggar i Australien kommer du att leva och bo på en av världens äldsta kontinenter vilket innebär mängder av häftiga sevärdheter och traditioner. Urbefolkning, Aborginerna, har befolkat kontinenten i över 40 000 år. Det moderna Australien är ett mångkulturellt samhälle med mer än 100 olika etniska grupper. För den som lockas av ett exotiskt djur- och naturliv är Australien definitivt rätt land att plugga i. Australien är som bekant hem åt en mängd unika djurarter. Här lever bland annat kängurur, koalabjörnar, wombats, dingos och i södra Australien lever faktiskt världens minsta pingviner.

Australien har ett behagligt klimat året runt och australiensarna är kända för vara ett av världens mest gästvänliga folk. Vare sig du söker storstadspuls eller vill prova på "världens bästa surfing" så kommer du trivas här. En viktigt tradition är Australienarnas egna "barbie" eller barbeque, en obligatorisk kvällsyssla och alla är bjudna!

Fakta om Australien

  • Huvudstad: Canberra
  • Befolkningsmängd: 24,6 miljoner (2017)
  • Regioner: Australian Capital Territory, New South Wales, Victoria, Queensland, South Australia, Western Australia, Northern Territory, och Tasmania.
  • Valuta: Australiensiska dollar (AUD$)
  • Tidszon: +8 till +10,5 (+9 till +11,5 under sommartid)

Finansiera dina studier Australien

Terminsavgifterna varierar beroende på universitet och studietakt. Du kan finansiera terminsavgifter, uppehälle, flygbiljett och försäkring med studiemedel från CSN (men lite extra pengar kan behövas för den som inte vill leva alltför snålt). Ta chansen att vidga dina vyer, skaffa dig nya vänner, få akademiska poäng, språkkunskaper, arbetslivserfarenhet och lär känna en ny spännande kontinent.

Förutom finansiering genom CSN kan du ansöka om stipendium genom fonder som är till för dig som drömmer om att plugga utomlands. Ett utlandsstipendium kan täcka en del av, eller om du har tur hela, din tid som student i Australien. För att få mer information om vilka möjligheter du har till finansiering av utlandsstudierna rekommenderar kan du alltid höra av dig till oss så berättar vi mer! 

Förutom studieavgiften till universitetet du vill plugga på på bör du även räkna med ytterligare kostnader, så som boende- och levnadskostnader som hyra, mat, kläder, kurslitteratur och nöjen. Dessa kostnader varierar naturligtvis utefter hur dina levnadsvanor ser ut.

Mer om finansiering

Att upptäcka i Australien under studietiden

Väljer du att plugga i i Australien måste du givetvis se till att göra med saker än att sitta i skolbänken och studera. I den norra delen av landet breder den tropiska regnskogen ut sig och längs kusterna två stora korallrev. Vid det lite mindre kända revet "Ningaloo Reef" på västkusten kan du bland annat simma med delfiner eller valhajar och det Stora Barriärrevet på östkusten är ett välkänt paradis för snorkel- och dykfantaster. Det Stora Barriärrevet sträcker sig mer än 200 mil utmed kusten och längs revet finns också hundratals sagolika tropiska öar med kritvita stränder och exotiska blommor och fruktträd.

Väljer du att plugga i Australien får du inte heller missa att utforska den australiska vildmarken "the Outback", som tar upp stora delar av landet. En känd vy från området är den röda klippan "Uluru".

Vill du plugga i Australien?

Vi har samlat den viktigaste informationen för dig som vet om att du ska plugga i Australien och för dig som fortfarande är nyfiken på att studera i Australien. Klicka nedan för att ta del av våra tips och råd och glöm inte att du alltid är välkommen att boka in gratis studierådgivning för att få hjälp att undersöka olika alternativ!

 

Praktisk info om studier i Australien

Vill du veta mer om att plugga i Australien?

Vi vet det mesta om att studera i Australien och kan guida dig genom djungeln av möjligheter. Boka in  studierådgivning, som vi kan ta över telefon eller i vår butik i Stockholm så snackar vi vidare! 

Snacka med oss

Studielängd

Från en termin till fleråriga studier

Städer

Sydney, Melbourne, Perth och många fler

Highlight

Den avslappnade atmosfären!

Studieavgift?

Snacka med oss!

Australien

Studenter berättar

Läs fler studentberättelser här

Varför studera i Australien med KILROY?

Kostnadsfri studierådgivning
Vad undrar du kring att studera i Australien? Det finns inga dumma frågor. Vi hjälper dig hela vägen till down under, helt kostnadsfritt!
Dina drömmar i fokus
Utifrån dina visioner och mål ihop med vår expertis, skräddarsyr vi tillsammans dina drömstudier i Australien.
Vi hjälper dig att nå dina mål
Från dina första frågor om att plugga i Australien till att du är hemma igen. Allt kring ansökningsprocessen - visum, boende, finansiering och stipendier. Vi ordnar med allt där emellan så du inte behöver oroa dig!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...