Boka flyg

Type

Resenärer

Vuxna (12 år+)

+
{{ adultsValue }}
-

Barn (0-11 år)

+
{{ childrenValue }}
-

Spädbarn under 2 år (inget säte)

+
{{ infantsValue }}
-

{{ validationErrorMessage }}

Cabin Class

Detta fält behöver vara ifyllt

9 Endast valda datum Economy

Type

Resenärer

Vuxna (12 år+)

+
{{ adultsValue }}
-

Barn (0-11 år)

+
{{ childrenValue }}
-

Spädbarn under 2 år (inget säte)

+
{{ infantsValue }}
-

{{ validationErrorMessage }}

Flexibility

ClassOptionsDetta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Sök flyg

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Sök flyg

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Sök flyg
{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Studera i Australien

australia-twelve-apostles-cover
Australia Burleigh Heads Guy

Om att studera i Australien

Att plugga i Australien är för dig som vill kombinera studentlivet med äventyr och extrajobb! När du beviljas studentvisum automatiskt får du automatiskt ett arbetstillstånd som ger dig rätt att jobba extra på helger, kvällar och/eller lov. Perfekt för dig som vill dryga ut studentkassan. Vi hjälper dig med allt praktiskt, så som info om finansiering, boende, stipendier och ansökan.

I Australien kan du plugga:

  • En eller två terminer i Australien (Study Abroad)
  • Bachelor’s Degree i Australien
  • Master’s Degree i Australien
  • Akademisk engelska i Australien

Vi guidar dig genom ansökan till några av de bästa universiteten i Australien. Se listan på städer i Australien där du kan studera nedan.

Boka in en gratis studierådgivning

Var vill du plugga i Australien?

Du har möjligheten att studera i Australien på följande platser genom oss:

Varför studera i Australien?

Att studera i Australien har blivit oerhört populärt, mycket på grund av universitetens breda utbud och den internationella standarden. På grund av Australiens befolkning har universiteten ett särskilt brett utbud just inom internationella studier, politik och ekonomi. Det här har resulterat i att andelen internationella studenter som pluggar i Australien är relativt hör jämför med många andra länder. Alla universitet som tar emot internationella studenter kvalitetssäkras av australiensiska myndigheter. Australien är även ett perfekt studieland eftersom prisnivån generellt är lägre än i Sverige.

Många som väljer att plugga i Australien blir dessutom så förtjusta i landet att så fort de kommer hem så vill de tillbaka igen. Landet med de enorma avstånden har någonting att erbjuda för alla smaker både när det gäller upplevelser och studier utomlands. På denna stora yta finns det oändligt mycket att se, uppleva och lära.

Att leva & plugga i Australien

När du pluggar i Australien kommer du att leva och bo på en av världens äldsta kontinenter vilket innebär mängder av häftiga seevärdheter och traditioner. Urbefolkningen, Aborginerna, har befolkat kontinenten i över 40 000 år. Det moderna Australien är ett mångkulturellt samhälle med mer än 100 olika etniska grupper som har gjort Australien till sitt hem. För den som lockas av ett exotiskt djur- och naturliv är Australien definitivt rätt land att studera i. Australien är som bekant hem åt en mängd unika djurarter. Här lever bland annat kängurur, koalabjörnar, wombats, dingos och i södra Australien återfinns världens minsta pingviner.

Australien har ett behagligt klimat året runt och australiensarna anses vara ett av världens mest gästvänliga folk. Vare sig du söker storstadspuls eller vill prova på "världens bästa surfing" så kommer du trivas i Australien. Och missa inte Australienarnas egna "barbie" eller barbeque, en obligatorisk kvällsyssla och alla är bjudna!

Kort fakta om Australien

  • Huvudstad: Canberra
  • Befolkningsmängd: 24,6 miljoner (2017)
  • Regioner: Australian Capital Territory, New South Wales, Victoria, Queensland, South Australia, Western Australia, Northern Territory, och Tasmania.
  • Valuta: Australiensiska dollar (AUD$)
  • Tidszon: +8 till +10,5 (+9 till +11,5 under sommartid)

Finansiering av studierna i Australien

Terminsavgifterna varierar beroende på universitet och studietakt. Du kan finansiera terminsavgifter, uppehälle, flygbiljett och försäkring med studiemedel från CSN (men lite extra pengar kan behövas för den som inte vill leva alltför snålt). Ta chansen att vidga dina vyer, skaffa dig nya vänner, få akademiska poäng, språkkunskaper, arbetslivserfarenhet (med hjälp av ett Working Holiday-visum!) och lär känna en spännande kontinent.

Förutom finansiering genom CSN kan du ansöka om diverse stipendium genom fonder som just fokuserar på att få ut unga i världen. Ett utlandsstipendium kan täcka en del av, eller om du har tur hela, din tid som student i Australien. För att få mer information om vilka möjligheter du har till finansiering av utlandsstudierna rekommenderar vi dig att kontakta oss.

Ett exempel på ett stipendium du kan söka för dina studier i Australien är det från KILROY Foundation. Dessutom finns det flertalet scholarships på universiteten i Australien som tilldelas internationella studenter, vilka du även har möjlighet att söka.

Förutom studieavgiften som går till universitetet du vill studerar på bör du även räkna med ytterligare kostnader, så som boende- och levnadskostnader, exempelvis hyra, mat, kläder, kurslitteratur och nöjen. Dessa kostnader varierar naturligtvis utefter dina levnadsvanor.

Kontakta oss kan du göra antingen i chatten, på telefon, mejl eller via formuläret längst ner på sidan. Tror du att praktik i Australien skulle passa dig bättre kan du läsa mer om hur det fungerar här.

Mer om finansiering

Att upptäcka i Australien under studietiden

När du pluggar i Australien måste du givetvis se till att göra med saker än att sitta i skolbänken och studera. I den norra delen av landet breder den tropiska regnskogen ut sig och längs kusterna två stora korallrev. Vid det lite mindre kända revet "Ningaloo Reef" på västkusten kan man bland annat simma med delfiner eller valhajar och det Stora Barriärrevet på östkusten är ett välkänt paradis för snorkel- och dykfantaster. Det Stora Barriärrevet sträcker sig mer än 200 mil utmed kusten och längs revet finns också hundratals sagolika tropiska öar med kritvita stränder och exotiska blommor och fruktträd.

Befinner man sig i Australien får man inte heller missa ett besök ut i den karaktäristiska australiska vildmarken "the Outback", som tar upp stora delar av landet. Kännetecknande för området är den röda jorden och klippformationerna, grästuvorna, de förkrympta mulgaträden och eukalyptusträden. Här återfinns också den för ursprungsbefolkningen, aboriginerna, helga platsen "Uluru" eller "Ayers Rock".

Information till dig som vill studera i Australien

Vi har tagit fram den viktigaste informationen för dig som vet om att du ska plugga i Australien och för dig som är nyfiken på att studera i Australien. Klicka dig in på artikeln nedan för att ta del av våra grundläggande tips och råd inför utlandsstudierna Down Under.

Praktisk info om studier i Australien

Vill du veta mer om att studera i Australien?

Vi vet det mesta om att studera i Australien och kan guida dig genom djungeln av möjligheter. Boka in en studierådgivning, som vi kan ta äver telefon eller i en av våra butiker, så tar vi fram en plan utifrån dina drömmar och mål.

Snacka med oss!

Studielängd

Från en termin till fleråriga studier

Städer

Sydney, Melbourne, Perth och många fler

Highlight

Den avslappnade atmosfären!

Studieavgift?

Snacka med oss!

Australien

Studenter berättar

Varför studera i Australien med KILROY?

Kostnadsfri studierådgivning
Vad undrar du kring att studera i Australien? Det finns inga dumma frågor. Vi hjälper dig hela vägen till down under, helt kostnadsfritt!
Dina drömmar i fokus
Utifrån dina visioner och mål ihop med vår expertis, skräddarsyr vi tillsammans dina studier i Australien.
Vi hjälper dig att nå dina mål
Från dina första frågor om att plugga i Australien till att du är hemma igen. Allt kring ansökningsprocessen - visum, boende, finansiering och stipendier. Vi ordnar med allt där emellan så du inte behöver oroa dig!

Kommande events

Vänligen fyll i alla fält

Stäng
Kontakta oss
Skriv till oss

Drömmer du om att studera eller att göra en praktik utomlands? Du kanske har ett hum om vad du vill göra och vart du vill resa men behöver bolla med någon som har gjort något liknande. Eller du kanske bara inte vet var du ska börja. Hör av dig till oss med dina drömmar, så hjälper vi dig att uppfylla dem.

Detta fält behöver fyllas i
Detta fält behöver fyllas i

Tack för ditt mejl!

Vad roligt att du vill utomlands! Vi återkommer till dig så snart vi kan. 

Vi har för tillfället problem med att våra e-mail ibland fastnar i spamfiltret hos våra kunder. Kolla därför i ditt spamfilter om du saknar svar från oss.

Vi hörs snart!

KILROY

Du kommer att få en bekräftelse på mejl inom kort. {{email}}

Boka ett möte

Vill du snacka utlandsstudier med oss? Boka in ett möte med våra studierådgivare för att få hjälp med att hitta dina drömstudier. Du kan välja att ta mötet i en av våra butiker, via telefon eller som videosamtal. Våra öppettider är kl. 12:00-16:00, måndag till fredag, och mötena kan ske mellan 10:00-18:00.

  • {{ officeOption }}
Detta fält behöver fyllas i

Vad kul att du hör av dig!

Vad roligt att du vill du vill utomlands! Vi återkommer till dig och bekräftar tid och plats för din kostnadsfria studierådgivning så snart vi kan.

Vi har för tillfället problem med att våra e-mail ibland fastnar i spamfiltret hos våra kunder. Kolla därför i ditt spamfilter om du saknar svar från oss! 

En kopia av ditt meddelande har skickats till din mail.

Vi hörs snart!

KILROY

Du kommer att få en bekräftelse på mejl inom kort. {{email}}

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...