{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Ritsumeikan Asia Pacific University

ritsumeikan-apu-campus
ritsumeikan-apu-students

Studera vid Ritsumeikan Asia Pacific University

Studierna på Ritsumeikan APU (Asia Pacific University) kommer ge dig en unik upplevelse, långt utöver det vanliga. Du kommer lära känna både japaner och andra studenter från jordens alla hörn och få en unik inblick i japansk kultur, språk och samhälle! Du garanteras en oförglömlig upplevelse du bär med dig hela livet.

Nyfiken på att plugga här? Hör av dig och boka kostnadsfri studierådgivning. Vi går igenom det praktiska kring studier och ansökan och säkerställer att du får all info du behöver om finansiering, boende och stipendier. Vi hjälper med ansökan och allt pappersarbete.

På Ritsumeikan APU kan du studera:

Fristående kurser - Study abroad

Kandidatprogram - Bachelor

Masterprogram

3 goda skäl att studera i Beppu

  1. Universitetet har många internationella studenter och ungefär hälften av studenterna kommer från olika ställen i Japan, så det finns en tydlig internationell vibe.
  2. Läget! Beppu ligger vid havet. Universitetet ligger ca 15 minuter från stranden och 30 minuter från centrum och staden är full av liv och rörelse.
  3. APU har en speciell relation till näringslivet vilket gör det möjligt att få jobb i Japan efter dina studier.

Varför studera vid Ritsumeikan APU?

Att studera på APU i Japan är en erfarenhet olik den du får i t ex USA eller Australien. Kulturen här är annorlunda, blandningen av studenter är annorlunda och även undervisningen. APU är ett internationellt universitet och omkring hälften av studenterna kommer från andra länder än Japan. Livet i Beppu erbjuder en genuin inblick i japansk kultur. Universitetet är mycket välorganiserat och det hör till dess traditioner att internationella och japanska studenter bekantar sig med varandras kulturer, språk och sätt att leva.

Kurserna ges både i föreläsningsformat och i mindre seminariegrupper. APU har en speciell relation till näringslivet vilket gör det möjligt att få jobb i Japan efter dina studier, om du vill.

Ritsumeikan APU är förresten den enda universitetet i Japan som erbjuder kurser på kandidatnivå både på engelska och japanska. Japanska språkkunskaper är därför inget villkor för att kunna studera här. Alla kurser på masternivå ges på engelska.

Studentlivet på Ritsumeikan APU

Skolans campus ligger på en höjd med en vacker utsikt över Beppu, bara 30 minuter med buss från stadens centrum. Universitetet erbjuder studentboende på campus i det så kallade AP House. På campusområdet finns även ett bibliotek, bokhandel, butiker, gym och två cafeterior. Universitetet är känt för sin studiesociala miljö och engagemanget för att integrera japanska och internationella studenter.

Studentboende i Beppu

För att underlätta integrationen mellan alla olika studenter erbjuds alla förstaårsstudenter boende i AP House som ligger på campusområdet. Du kan ansöka om enkelrum eller ett dubbelrum som har en skjutdörr på mitten. I dubbelrummen bor oftast en internationell och en japansk student tillsammans, detta för att du snabbare ska lära dig mer om japansk kultur och språk och vice versa. Alla boendealternativ har wifi, delat badrum och delat kök.

Om du vill kan du bo i privat boende utanför campus från andra året av dina studier.      

Vad kan du göra i Beppu?

Beppu ligger vackert vid havet och med berg som omger staden. Beppu är känt för sina varma källor och kallas i Japan för de varma källornas huvudstad. Här finns mer än 2 500 varma källor och du ser ånga från dessa stiga upp över hela staden. Sevärdheten Beppu Onsen (Hells of Beppu) är väl värt ett besök, även om man inte får bada just där.

Du bör även besöka Mount Tsurumi. Här får du en fantastisk utsikt över staden från 1 375 meters höjd.

Temperaturen i Beppu är ganska lik den vi har i Skandinavien, med heta somrar och kalla vintrar. Se till att du packar kläder för alla väder.

Ansökan till Ritsumeikan APU

Som universitetets officiella representant i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Nederländerna (ta bort de tre sistnämnda?) hjälper vi dig genom hela ansökningsprocessen om du vill studera på Ritsumeikan APU.

Sista ansökningsdag till vårens kursstart (i april) är vanligtvis i oktober. Om du vill börja på hösten (i september) är sista ansökningsdag i mars. Detta ska ses som en guide (rekommendation). Vi rekommenderar att du hör av dig för exakt info kring ansökan och ansökningsdatum. För att kunna söka behöver du ha en gymnasieexamen, max fem år gammal, med lägst C i betygssnitt samt goda betyg i engelska.

Om du inte har de gymnasiebetyg i engelska som krävs kan du i stället skriva TOEFL- eller IELTS-testet för att bevisa dina språkkunskaper. För masterprogram krävs ofta ett språktest även om du har goda betyg i engelska från gymnasiet.

Om du vill veta mer om ansökningsprocessen och datum, klicka bara på länken nedan.

Få gratis studierådgivning

Varför studera utomlands med KILROY?

Kostnadsfri studierådgivning
Har du funderingar kring utlandsstudier? Det finns inga dumma frågor. Vi hjälper dig hela vägen till Japan, helt kostnadsfritt!
Dina drömmar i fokus
Utifrån dina visioner och mål ihop med vår expertis, skräddarsyr vi tillsammans din utlandsvistelse.
Vi hjälper dig att nå dina mål
Från första frågan till att du är hemma igen. Allt kring ansökningsprocessen - visum, boende, finansiering och stipendier. Vi ordnar med det praktiska där emellan så du inte behöver oroa dig!

Studiealternativ

Vad kan jag studera vid Ritsumeikan APU?

Ritsumeikan APU erbjuder många bra utbildningar inom bland annat ekonomi, politik och marknadsföring. Skolan erbjuder följande utbildningsnivåer:

  • Kandidatexamen
  • Masterexamen
  • Fristående kurser i 1-2 terminer

Kontakta oss för mer information om studiemöjligheterna och ansökningsprocessen på Ritsumeikan APU. Våra studierådgivare hjälper dig gärna hitta dina drömstudier!

Good to know

Hur finansierar jag mina studier vid Ritsumeikan APU?

Det är möjligt kan få hela eller delar av din utbildning finansierad av CSN i form av lån, bidrag och merkostnadslån. Du kan även låna för flyg och försäkring varje termin. Om du vill läsa mer om CSN, stipendier etc. hittar du information under avsnittet om finansiering.

Antagningskrav och studieavgift varierar

Antagningskrav och studieavgifter kan variera mycket beroende på land, universitet, ämnen och om du väljer att plugga en termin eller en hel examen. Vi hjälper dig gärna att ta fram avgifterna på just den utbildningen du vill läsa!

Kontakta våra studierådgivare för mer information om exakta studiekostnader, en uppskattning av levnadskostnader i Beppu och alla andra frågor.

Läsåret

Utbildningar vid Ritsumeikan APU börjar två gånger per år, i april och september. 

Vill du veta mer?

Personlig studierådgivning

Oavsett vilka frågor du har hjälper våra studierådgivare dig att besvara dom. De har själva studerat utomlands och hjälper dig även med hela ansökningsprocessen!

Finansiering

Hur finansierar du dina studier? Är utbildningen berättigad för CSN? Kan du jobba vid sidan av studierna? Få alla svar här.

Utbildningar utomlands

Oavsett om du vill läsa ett helt program eller bara en eller två terminer utomlands finns det något för dig. Läs mer om vilka ämnesområden du kan studera utomlands inom.

Studenter berättar

Fler studentberättelser

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...