{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.
smc-entrance-library
smc-recruiting-students

Om att studera på Santa Monica College

Läs en termin eller två i soliga Kalifornien eller påbörja dina framtida studier vid ett så kallat community college. Santa Monica College (SMC) är utan tvekan en av våra mest populära skolor i Kalifornien och erbjuder många spännande kurser till konkurrenskraftiga priser och med goda möjligheter att göra en transfer vidare till andra amerikanska universitet om du vill läsa en hel utbildning! 

Nyfiken på att plugga här? 

Boka gratis studierådgivning

Vi hjälper dig med allt det praktiska, så som finansiering, boende, stipendier och ansökan, om du vill studera:

  • En eller två terminer (Study Abroad)
  • Associate Degree

 

Utbudet av program på Santa Monica College är mycket brett, så du kan med enkelhet läsa ett eller två år av din kandidatexamen här. För att slutligen avsluta din kandidatexamen (Bachelor’s Degree) ansöker du om en transfer till ett amerikanskt universitet där du gör ditt/dina sista studieår. På Santa Monica College erbjuds även praktikplatser på majoriteten av programmen – något som är unikt för ett community college!

Kurspaket på Santa Monica College

Som internationell student kan du studera en eller två terminer utomlands och Santa Monica College erbjuder grymma kurspaket, där kurserna är sammansatta från start - du slipper alltså dilemmat med att plocka ut kurser och fundera över vilka du är behörig till. 

SMC erbjuder följande kurspaket för internationella studenter:

  • Business/Marknadsföring
  • Psykologi
  • Film
  • Fashion

Hör av dig till oss för mer information

Varför studera på Santa Monica College?

På Santa Monica College kan du utbilda dig inom 80 olika ämnen, så sannolikheten att du hittar något som intresserar dig är stor. Dessutom har skolan utmärkta lokaler och huvudcampus ligger endast 3 km från kusten och 20 minuter från centrum med restauranger, caféer och bra shopping. Där hittar du även Santa Monica Pier med ett litet nöjesfält och den härliga stranden strax intill. Det är inte heller långt till kärnan av livliga Los Angeles! Här har alltså studenter allt som behöv för ett fantastiskt studentliv.

Santa Monica College är en skola där lektionerna hålls i små klasser, detta ger varje elev mycket personlig uppmärksamhet och vägledning. När du studerar på SMC och vill examineras med en Bachelor’s Degree kan du ansöka om en transfer till ett universitet i slutet av dina studier. Santa Monica College är att av Kaliforniens ledande colleges inom transfer till exempelvis University of California.

När det kommer till akademiskt rykte är Santa Monica College känt som ett av USAs bästa community colleges och dessutom har de blivit uppmärksammade av Western Association of Schools and Colleges.

Du kommer inte att bli uttråkad när du studerar på Santa Monica College. Här finns aktiviteter för alla! Från pilates och yoga till de många restaurangerna och kaféerna som du kan upptäcka tillsammans med dina nya klasskompisar.

Boende och campus vid Santa Monica College

Santa Monica College har ett stort campus i centrala Santa Monica ca 3,5 km från Santa Monica Beach och ca 6 km från Venice Beach. På campus finns gott om service i form av serveringar, bokhandel, pool, bibliotek, fitness center och studenthälsovård. Skolans Transfer Center hjälper dig som vill transferera till ett amerikanskt universitet och ta en bachelor's degree.

Det finns inget studentboende på campus, men i Los Angeles finns flera privata studentboenden och studentlägenheter. Våra studenter bokar vanligtvis ett tillfälligt boende (t ex ett hostel) under de första veckorna och hittar sedan ett mer permanent boende på plats i LA. Santa Monica College har ett Housing Office på International Education Center (IEC) som kan hjälpa till på plats med att förmedla kontakter till hyresvärdar och andra studenter som söker boende.

Ansökan till Santa Monica College

Antagningen till Santa Monica College sker löpande, men vi rekommenderar dig att skicka in din ansöka i god tid innan du önskar starta dina studier. Skolan utvärderar din ansökan utefter tidigare studier, dina betyg samt de kurser du läser i dagsläget. De förväntar sig goda akademiska resultat från gymnasiet, men de kan se bortom detta om du utmärker dig på andra vis. Så var inte rädd för att söka även om du tvivlar på dina betyg.

Alla nya studenter måste skriva ett ”assessment test” i engelska och matematik i samband med terminsstart, så du behöver inte skriva något språktest i samband med att du ansöker. Om du inte vill göra detta test när du väl kommit till skolan kan du välja att göra ett TOEFL-test innan avfärd.

Information till dig vill studera i Los Angeles

Vi har tagit fram den viktigaste informationen för dig som vet om att du ska plugga i Los Angeles och för dig som endast är nyfiken på att studera i USA. Klicka dig in på artikeln nedan för att ta del av våra grundläggande tips och råd inför utlandsstudierna.

Praktisk info om utlandsstudier i USA

Vill du veta mer om att studera på Santa Monica College?

Vi vet det mesta om att studera på Santa Monica College och i Los Angeles och kan guida dig genom djungeln av möjligheter. Boka in en studierådgivning, som vi kan ta äver telefon eller i en av våra butiker, så tar vi fram en plan utifrån dina drömmar och mål.

Få gratis studierådgivning

Varför studera på Santa Monica College med KILROY?

Kostnadsfri studierådgivning

Har du funderingar kring utlandsstudier? Det finns inga dumma frågor. Vi hjälper dig hela vägen till USA, helt kostnadsfritt!

Dina drömmar i fokus

Utifrån dina visioner och mål ihop med vår expertis, skräddarsyr vi tillsammans din utlandsvistelse.

Vi hjälper dig att nå dina mål

Från första frågan till att du är hemma igen. Allt kring ansökningsprocessen - visum, boende, finansiering och stipendier. Vi ordnar med det praktiska där emellan så du inte behöver oroa dig!

Utbildningar & studiealternativ

Santa Monica College erbjuder många bra utbildningar på cirka 2 år inom bland annat spelutveckling, inredning, teater och journalism. Du kan därefter välja att avsluta din utbildning på ett universitet i USA för att examineras med en Bachelor's Degree. Skolan erbjuder följande utbildningsnivåer:

  • Associate Degree
  • Fristående kurser i 1-2 terminer

Kontakta oss för mer information om studiemöjligheterna och ansökningsprocessen på Santa Monica College. Våra studierådgivare hjälper dig gärna att hitta dina drömstudier!

Good to know

Hur finansierar jag mina studier vid Santa Monica College?

Det är möjligt kan få hela eller delar av din utbildning finansierad av CSN i form av lån, bidrag och merkostnadslån. Du kan även låna för flyg och försäkring varje termin. Om du vill läsa mer om CSN, stipendier etc. hittar du information under avsnittet om finansiering.

Antagningskrav och studieavgift varierar

Antagningskrav och studieavgifter kan variera mycket beroende på land, universitet, ämnen och om du väljer att plugga en termin eller en hel examen. Vi hjälper dig gärna att ta fram avgifterna på just den utbildningen du vill läsa!

Kontakta våra studierådgivare för mer information om exakta studiekostnader, en uppskattning av levnadskostnader i Santa Monica och alla andra frågor.

Läsåret

Utbildningar vid Santa Monica College börjar två gånger per år, i februari och augusti. 

Studielängd

Från en termin till 2 år

Antal studenter

Ca. 30 000 (3 000 internationella)

Var?

Los Angeles, Kalifornien

Studieavgift?

Ja - snacka med oss!

Vill du veta mer?

Personlig studierådgivning

Oavsett vilka frågor du har hjälper våra studierådgivare dig att besvara dom. De har själva studerat utomlands och hjälper dig även med hela ansökningsprocessen!

Finansiering

Hur finansierar du dina studier? Är utbildningen berättigad för CSN? Kan du jobba vid sidan av studierna? Få alla svar här.

Utbildningar utomlands

Oavsett om du vill läsa ett helt program eller bara en eller två terminer utomlands finns det något för dig. Läs mer om vilka ämnesområden du kan studera utomlands inom.

Studenter berättar

Fler studentberättelser

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...