{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.
Santa Barbara Califfornia Beachsidejpg
Santa Barbara Califfornia View Of Town

Santa Barbara – ett stenkast från havet!

Santa Barbara är en härlig studentstad, både Santa Barbara City College och UC Santa Barbara ligger här. Läget är grymt och utsikten över Stilla Havet är oslagbar. Det finns gott om utomhusaktiviteter, shopping, flera schysta restauranger och ett härligt nattliv. Staden har ett fantastiskt läge mellan bergen och havet – en plats som har allt det bästa av Kalifornien; konst & kultur i en urban miljö blandat med en trygg småstadskänsla.

Vi hjälper dig med allt praktiskt, så som finansiering, boende, stipendier och ansökan, om du önskar studera:

  • 1-2 terminer (Study Abroad)
  • Associate Degree
  • Certifikatutbildningar

Colleges i Santa Barbara

Du har möjlighet att studera i Santa Barbara vid nedan universitet/colleges:

Leva och plugga i Santa Barbara

Santa Barbara kallas Amerikas riviera, och är en av de populäraste semesterorterna i USA. Här hittar du exklusiva butiker och konstgallerier och många coola barer och hippa restauranger med internationell mat. Alltsammans samlat i en liten mysig stadskärna med spansk arkitektur med vitkalkade hus. Huvudgatan State Street leder rakt ner till havet och en liten pir där du kan se magiska solnedgångar varje kväll. Från piren kan du promenera längs med strandpromenaden och på bara ca 20 min är du framme vid Santa Barbara City College.

I Santa Barbara samlas en skön mix av både studenter som kommer för att plugga och festa och välbärgade amerikaner på semester som vill vandra i bergen som omger staden och spela golf. Det gör att du kan hitta allt från de flottaste butikerna och husen (Oprah Winfrey är så klart bosatt här!) till sköna studenthak som serverar billiga drinkar och himmelsk mexikansk mat. Tittar du noga kan du då och då se en och annan Hollywoodkändis bakom sina svarta solglasögon på någon av stadens lyxrestauranger.   

Santa Barbaraborna är sociala och aktiva och lever sina liv utomhus till största delen (varför hänga inomhus när temperaturen nästan aldrig sjunker under 23 grader celcius?) Surfkulturen är stark här, men du hittar också lokalborna vandrandes uppe i bergen runt staden, på golfbanorna eller i något av alla utomhusgym på stranden eller i stadens många parker. På stranden kan du så klart också spela beachvolleyboll eller bara hänga med dina vänner vid en brasa på kvällen.

En hälsosam livsstil och en stark medvetenhet om sunda matvanor genomsyrar staden och du kan hitta nästan obegränsat med hippa caféer och sköna lunchhak som säljer mat och dryck som är vegansk, ekologisk och fair trade-certifierad. Men vill du hellre käka en over-sized flottig burgare med pommes på In-N-Out Burger finns det också!    

Gillar du kultur och musik är Santa Barbara en perfekt plats. Här finns många historiska byggnader, konstgallerier och inte minst coola Santa Barbara Bowl, som är en stor amfiteater med plats för nästan 5000 besökare där du under öppen himmel kan se stand-up med t ex Trevor Noah eller lyssna på världsartister som Van Morrison, Hozier eller John Legend. 

Santa Barbaras läge i södra Kalifornien ger dig chans att se och upptäcka flera andra populära destinationer under din studietid. Megastaden Los Angeles ligger bara ca två timmars bilresa bort och San Francisco ca sex timmars bilresa bort. Perfekt för en roadtrip! Det går även nattbussar till Las Vegas i Nevada, så att du kan sova hela vägen dit och sedan vakna på plats, redo att starta dagen i ”Sin City”! Söker du hellre lite lugnare äventyr finns det gott om vidsträckta vidder med orörd natur, rancher, djurliv och vinodlingar i Santa Ynez-dalen strax utanför Santa Barbara. Väl värt ett besök!     

Klimatet i Santa Barbara

Santa Barbara är soligt och varmt för det mesta! Även om temperaturen sjunker något under höst- och vintermånaderna sker inga större temperaturförändringar under årets gång. Det är därför inte ovanligt att njuta av en dag på stranden i december, men glöm inte att packa en extra tröja när du drar ut på kvällen.

Information till dig vill studera i Santa Barbara

Vi har tagit fram den viktigaste informationen för dig som vet om att du ska plugga i Santa Barbara och för dig som endast är nyfiken på att studera i USA. Klicka på artikeln nedan för att ta del av våra praktiska tips och råd inför utlandsstudierna.

Praktisk info om utenlandsstudier i USA

Vill du veta mer om att studera i Santa Barbara?

Vi vet det mesta om att studera i Santa Barbara och kan guida dig genom djungeln av möjligheter. Boka in en studierådgivning via telefon eller i en av våra butiker, så tar vi fram en plan utifrån dina drömmar och mål.

Boka in en studierådgivning

Studielängd

5-30 månader

Delstatens karaktâr

Strandhäng/Sol/Trevliga människor

Highlight

Den perfekta lilla studentstaden nära några av USAs häftigaste storstäder

Vad kostar det?

Ca. 40 000 SEK per termin

Santa Barbara

Studenter berettär

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...