Boka flyg

Type

Resenärer

Vuxna (12 år+)

+
{{ adultsValue }}
-

Barn (0-11 år)

+
{{ childrenValue }}
-

Spädbarn under 2 år (inget säte)

+
{{ infantsValue }}
-

{{ validationErrorMessage }}

Cabin Class

Detta fält behöver vara ifyllt

9 Endast valda datum Economy

Type

Resenärer

Vuxna (12 år+)

+
{{ adultsValue }}
-

Barn (0-11 år)

+
{{ childrenValue }}
-

Spädbarn under 2 år (inget säte)

+
{{ infantsValue }}
-

{{ validationErrorMessage }}

Flexibility

ClassOptionsDetta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Sök flyg

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Sök flyg

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Sök flyg
{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.
Vad är college i USA | College USA

Om att studera på college i USA

Vad är egentligen ett college i USA? Du är inte den första svensken som ställt sig den frågan. Kort sammanfattat är det ett mellanting mellan gymnisium och universitet och att studera på college i USA är definitivt en unik upplevelse! Om du precis tagit studenten och är osäker på vad du vill plugga vidare inom så kan du välja att läsa en termin eller ett till två år på college. Du bor i USA, pluggar tillsammans med både amerikanska och andra internationella studenter och får uppleva det riktiga USA samtidigt som du investerar i din framtid!

Vad är college?

Ett college i USA går inte att jämföra med någon skolform vi har i Sverige. Ett college är inte ett universitet men de erbjuder "förstudier" till universitetet och det är där amerikanska studenter pluggar efter high school innan de går vidare till ett universitet. Vanligtvis läser studenter två år på college innan de väljer att göra en transfer och ta examen på ett universitet.  

Som svensk kan du komma in på college direkt efter gymnasiet och om du skulle vilja, göra en transfer till ett amerikanskt universitet efter två år. Du kan också välja att bara läsa en termin på college för att sedan flytta hem till Sverige igen och börja din utbildning där.

College i USA där du som svenska kan plugga

Vi samarbetar med några av USAs mest populära colleges vilka du hittar på på östkusten och på västkusten. Beroende på vad du är uta efter, kanske är du taggad på att leva surflivet i Kalifornien? Eller kanske är stadspulsen i New York mer din grej? Oavsett vad du är ute efter så har vi något som passar dig. Nedan listar vi de colleges i USA som du kan plugga på via oss:

Vad kan jag läsa på college i USA?

De flesta colleges erbjuder ett brett utbud av ämnen inom olika inriktningar. Om du t. ex. drömmer om att plugga ekonomi eller psykologi i Sverige så kan det vara en bra idé att lära sig mer om just det området. Eller passa på att läsa något du brinner för, kanske musik, dans eller filmproduktion? Möjligheterna är många, sätt ihop en utbildning som passar dig, dina drömmar och önskemål!

Hur ser dagarna ut på ett college i USA?

Som student på ett college i USA får du uppleva den äkta amerikanska college-atmosfären, du vet det där du bara sett på film innan? Du bor nära skolan, du studerar med andra ungdomar och äter lunch i skolans matsal. På skolan finns många sportklubbar och fritidsaktiviteter du kan delta på, exempelvis cheerleading, basket eller amerikansk fotboll.

När du är ledig kan du åka runt och uppleva mer av USA med dina nya vänner. Kanske tar ni er in till Los Angeles eller Miami under helgen eller åker på en liten roadtrip till San Diego, Orlando eller Las Vegas? En surfkurs på stranden är också ett alternativ, det är du som bestämmer!

Har jag rätt till CSN som student på ett college?

Samtliga universitet och college som KILROY representerar är ackrediterade och godkända av CSN. För att få studiestöd krävs att du är inskriven i Sverige och pluggar heltid, vilket innebär minst fyra kurser och 12 units per termin. Du har rätt till både bidrag och lån (undervisningsavgifter, levnadskostnader, försäkringar och resor).

Hur bor man när man studerar på ett college?

Ett fåtal skolor erbjuder boende på campus, det är vanligare att få boende i privata lägenheter nära campusområdet. Även om KILROY inte kan garantera något så kan vi av erfarenhet säga att det finns goda möjligheter att få ett boende, skolorna i USA är väldigt hjälsamma. För en äkta collegeupplevelse så rekommenderar vi att bo tillsammans med roomies, det är dessutom mer ekonomiskt. Det ger dig möjlighet att träffa nya vänner och du får mer pengar över till att uppleva USA på din fritid!

Vad kostar det att gå på college i USA?

Priserna för att läsa på college varierar men ligger från 4000 USD per termin och uppåt. Utöver det tillkommer levnadskostnader, flygbiljett, försäkring osv. Våra studierådgivare hjälper dig gärna att ta fram en budget för en eller två terminer på college så du vet vad du ska förhålla dig till. KILROY är även specialister på att ta fram billiga och flexibla flygbiljetter till USA. Vi hjälper dig också om du behöver hjälp med försäkring och hela ansökningsprocessen kring visum.

Vill du veta mer om college i USA?

Om du har några frågor eller funderingar om att plugga på college i USA kan du höra av dig till oss för att boka in en konstnadsfri studierådgiving. Vi hjälper dig gratis hela vägen från ansökan till examen.

Boka in en gratis studierådgivning

Vad kan du vänta dig inför studier vid ett college i USA?

Precis som i svenska studentstäder finns det mängder märkliga traditioner som utomstående kan ha svårt att förstå på colleges i USA. För att du ska ha ett hum om vad du har att vänta dig ger vi dig här....

De 10 märkligaste collegetraditionerna i USA

Sök efter universitet utomlands

Vill du veta mer om att studera på college i USA?

Kostnadsfri studierådgivning

Få svar på dina frågor kring att studera på college i USA - helt kostnadsfritt och utan dolda kostnader.
Gratis studievägledning

Kostnad & finansiering av college i USA

Vad kostar det att studera på college och hur kan du finansera dina studier? Vi har koll på studiemedel, stipendier och kan berätta om hur det fungerar att arbeta vid sidan av dina utlandsstudier.
Läs mer här

Praktisk information om studier i USA

Du har säker mängder av frågor som du vill ha svar på när det kommer att studera på college i USA. Här har vi samlat information som besvara de vanligaste frågorna.
Praktisk information för dig som ska/vill studera i USA

Studenter berättar

Kommande events

Vänligen fyll i alla fält

Stäng
Kontakta oss
Skriv till oss

Drömmer du om att studera eller att göra en praktik utomlands? Du kanske har ett hum om vad du vill göra och vart du vill resa men behöver bolla med någon som har gjort något liknande. Eller du kanske bara inte vet var du ska börja. Hör av dig till oss med dina drömmar, så hjälper vi dig att uppfylla dem.

Detta fält behöver fyllas i
Detta fält behöver fyllas i

Tack för ditt mejl!

Vad roligt att du vill utomlands! Vi återkommer till dig så snart vi kan. 

Vi har för tillfället problem med att våra e-mail ibland fastnar i spamfiltret hos våra kunder. Kolla därför i ditt spamfilter om du saknar svar från oss.

Vi hörs snart!

KILROY

Du kommer att få en bekräftelse på mejl inom kort. {{email}}

Boka ett möte

Vill du snacka utlandsstudier med oss? Boka in ett möte med våra studierådgivare för att få hjälp med att hitta dina drömstudier. Du kan välja att ta mötet i en av våra butiker, via telefon eller som videosamtal. Våra öppettider är kl. 12:00-16:00, måndag till fredag, och mötena kan ske mellan 10:00-18:00.

  • {{ officeOption }}
Detta fält behöver fyllas i

Vad kul att du hör av dig!

Vad roligt att du vill du vill utomlands! Vi återkommer till dig och bekräftar tid och plats för din kostnadsfria studierådgivning så snart vi kan.

Vi har för tillfället problem med att våra e-mail ibland fastnar i spamfiltret hos våra kunder. Kolla därför i ditt spamfilter om du saknar svar från oss! 

En kopia av ditt meddelande har skickats till din mail.

Vi hörs snart!

KILROY

Du kommer att få en bekräftelse på mejl inom kort. {{email}}

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...