{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.
Brooklyn Bridge i New York i solnedgången under studierna vid Berkeley College.
Ingången till Berkeley College på Manhattan i New York.

Om att studera vid Berkeley College & hur vi kan hjälpa dig!

Under våra kostnadsfria studierådgivningar kan vi hjälpa dig med allt praktiskt gällande studier vid Berkeley College i New York. Att studera på college i New York är en dröm för många, och vi kan förverkliga denna dröm. Din personliga studierådgivare hjälper dig med allt det praktiska, såsom finansiering, boende, stipendieansökan och studieansökan om du vill studera en:

  • En eller två fristående terminer (Study Abroad)
  • Bachelors Degree
  • MBA (Master of Business Administration)
  • Du kan dessutom även praktisera i New York genom oss. Lär mer här.

Frågor? Snacka med oss!

Utbildningar vid Berkeley College

Berkeley College erbjuder ett stort utbud av utbildningar inom exempelvis: Accounting, Fashion Merchandising and Management, Finance, Business, Management, International Business, Marketing, Fashion Marketing and Management, Graphic Design, Legal studies, Criminal Justice, och Interior Design.

Berkeley College i New York har några av de mest attraktiva businessprogrammen på campus mitt på Manhattan i New York City. Skolan särskiljer sig med sin höga akademiska nivå, små intima kurser och sitt perfekta läge. Dessutom kan du, om du vill, kombinera studier inom Business samt Fashion Studies i New York. Tidigare studenter vid skolan har idag höga positioner på företag så som Prada, Chanel, Gucci and Vera Wang.

Har du gått en diplomutbildning från Sverige? Då har du möjlighet att tillgodoräkna dig tidigare studier och på så vis förkorta din väg till en Associates Degree eller Bachelors Degree från Berkeley College.

På Berkeley College kan även svenska och norska studenter överföra poäng från upp till ett läsår från sin gymnasieexamen. Det betyder att du kan slutföra en kandidatexamen på bara tre år istället för fyra.

Varför studera vid Berkeley College?

Berkeley College grundades 1931 och är känt för sin både praktiska och karriärfokuserade undervisning där teori integreras med praktik och arbetsuppgifter kopplade till näringslivet.

Skolans läge mellan 5th Avenue och Madison Avenue ger Berkeley College den perfekta miljön för studier inom exempelvis mode och marknadsföring. Om du vill studera i en lugnare miljö kan du också välja skolans campus i White Plains, New Jersey.

Som student på Berkeley är New York ditt klassrum. Här utbildas du i mindre klasser med cirka 25 elever i varje klass. Som student här erbjuds du en flexibel studieplan med möjlighet att ta kurser både på morgon, eftermiddag och kväll. Möjligheten att göra praktik studierna ger dig även en unik möjlighet att få värdefull praktisk arbetslivserfarenhet från en världsmetropol. Karriärservicecentret vid Berkeley College hjälper eleverna att hitta praktikplatser hos företag i New York, och här kan du även få tillgång till listor över aktuella praktiköppningar.

Campus vid Berkeley College

Berkeley College har campus i både New York och New Jersey. Alla program och kurser erbjuds inte på båda platser, men du som student är inte låst till ett campus och kan därför studera var du vill. Nedan lägen kan du studera vid:

  • Campus i New York: New York City Midtown Manhattan (huvudcampus)
  • Campus i New Jersey: Newark, Woodbridge och Woodland Park

Berkeley College i Midtown Manhattan är skolans huvudcampus och erbjuder inte bara den perfekta omgivningen för studier, utav även möjligheten till att utforska New York då det ligger på 5th Avenue och Madison, nära Grand Central Station. I närheten hittar du vackra Bryant Park vilket är en magisk plats för lunchraster under soliga dagar. Skolans andra campus i NYC är White Plain och finns på norra Manhattan.

Som student vid Berkeley College kommer du omges av all den kultur New York är känt för, exempelvis Broadway, konserthusen, baletten, operan, biblioteken och de många berömda historiska platserna som format USAs historia. När du inte pluggar kan du utforska Wall Street, Greenwich Village, SoHo, Chinatown, Little Italy och kända Central Park, bland mycket annat.

Om du vill ha ett litet lugnare tempo är Berkeley Colleges campus i New Jersey ett perfekt alternativ. New Jersey ligger norr om New York och du kan lätt ta dig in till Manhattan med buss eller tunnelbana/tåg.

Studentboende i New York

Om du ansöker till Berkeley College genom oss kan vi ge dig en rabattkod som gäller för boende på Manhattan som är speciellt utformad för internationella studenter. Vi rekommenderar dig att titta på Craigslist för att hitta aktuella bostadsannonser. Gå aldrig med på att hyra något innan du sett boendet.

Kan jag arbeta vid sidan av studierna på Berkeley College?

Med det studentvisum du tilldelas kommer du att ha rätt till att (endast) arbeta på campus. Det är svårt att hitta jobb och studenter får inte arbeta med än 20 timmar i veckan.

Ansökan till Berkeley College

Vi rekommenderar dig att skicka in din ansökan till Berkeley College minst 3-4 månader innan studiestart. Antagningen är löpande, men du bör skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Kraven som ställs på blivande studenter varierar beroende på vilka studier du är intresserad utav. För behörighet till en kandidatexamen vid Berkeley Collage måste du exempelvis ha avslutat dina gymnasiestudier. Vissa program har även särskilda krav när det kommer till engelskkunskaper och ibland kan det krävas att ett språktest görs, så som TOEFL och IELTS.

Kontakta oss så hjälper vi dig med information om vad som gäller för dina specifika önskemål.

Ytterligare information till dig vill studera i New York

Vi har tagit fram den viktigaste informationen för dig som vet om att du ska plugga i New York och för dig som endast är nyfiken på att studera i USA. Ta del av våra grundläggande tips och råd inför utlandsstudierna här.

Vill du veta mer om att studera vid Berkeley College?

Vi vet det mesta om att studera i New York och vid Berkeley College och kan guida dig genom djungeln av möjligheter. Boka in en studierådgivning, som vi kan ta över telefon eller i en av våra butiker, så tar vi fram en plan utifrån dina drömmar och mål.

Boka in gratis studierådgivning

Varför studera på Berkeley College med KILROY?

Kostnadsfri studierådgivning
Få svar på dina frågor kring utlandsstudier och praktik utomlands - helt kostnadsfritt och utan dolda kostnader.
Dina drömmar i fokus
Dina drömmar och mål är prio ett. Tillsammans med din personliga studierådgivare skapar ni en upplevelse som du kommer att minnas för livet.
Vi hjälper dig att nå dina mål
Vi har koll på allt kring ansökningsprocessen, visum, boende, finansiering och stipendier, så att du inte behöver oroa dig.

Utbildningar & studiealternativ

Berkeley College erbjuder många bra utbildningar inom grafisk design, samhällsvetenskap, historia, konst och filosofiska ämnen, Skolan erbjuder följande utbildningsnivåer:

  • Study Abroad: Om du planerar att ta ett sabbatsår eller redan är antagen till en svensk universitets- eller högskoleutbildning kan du läsa fristående kurser i 1-2 terminer
  • Kandidatexamen: Berkeley College erbjuder en kandidatexamen på fyra år, där det första året är ett förberedande år. Berkeley erbjuder examina inom Business (specialisering inom Business Administration), Fashion Marketing and Management, Finance, Entrepreneurship bland  mycket annat.
  • MBA

Läsåret

Utbildningar vid Berkeley College börjar tre gånger per år, i januari, maj och september.

Finansiering & antagningskrav

Det är möjligt kan få hela eller delar av din utbildning finansierad av CSN i form av lån, bidrag och merkostnadslån. Du kan även låna för flyg och försäkring varje termin. Om du vill läsa mer om CSN, stipendier etc. hittar du information under avsnittet om finansiering.

Berkeley College erbjuder flera olika stipendier för internationella studenter och vi rekommenderar starkt att du ansöker om dessa. Du kan skicka in din stipendieansökan samtidigt som din ansökan till skolan. Stipendierna är endast tillgängliga för studenter som studerar en fullständig examen på Berkeley College.

Antagningskrav och studieavgift varierar

Antagningskrav och studieavgifter vid Berkeley College kan variera beroende på studienivå och studie ämnen. Vi hjälper dig gärna att ta fram avgifterna på just den utbildningen du vill läsa.

Studierådgivning

Helt gratis

Studienivåer

Bachelor, Study Abroad & MBA

Var?

New York & New Jersey

Stipendier?

Ja - snacka med oss!

Vill du veta mer?

Personlig studierådgivning

Oavsett vilka frågor du har hjälper våra studierådgivare dig att besvara dom. De har själva studerat utomlands och hjälper dig även med hela ansökningsprocessen!
Gratis studierådgivning

Finansiering

Hur finansierar du dina studier? Är utbildningen berättigad för CSN? Kan du jobba vid sidan av studierna? Få alla svar här.
Finansiering

Utbildningar utomlands

Oavsett om du vill läsa ett helt program eller bara en eller två terminer utomlands finns det något för dig. Läs mer om vilka ämnesområden du kan studera utomlands inom.
Studieämnen

Studenter berättar

Se fler studentberättelser

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...