{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.
Skylinen i soldnedgång under en resa till Johannesburg.
En folkgrupp dansar Pantsula under en resa till Johannesburg.

Resor till Johannesburg - kontrasternas stad

Johannesburg är den största staden i Sydafrika och centrum för det ekonomiska och finansiella livet. Det är kontrasternas stad. Många tar endast ett kortare stopp innan resan går vidare, men missa inte all kultur som ligger i denna stad.

Vill du resa dit? Snacka med oss!

Johannesburg i korthet

Den enorma staden Johannesburg är centrum för Afrikas guld- och diamanthandel och rankas som en av de 40 största metropolitan i världen. De hårda bostadsområdena, den moderna arkitekturen, de otroligt rika och de allra fattigaste möts och gör upp en intressant blandning av kontraster i den här staden. Johannesburg kan verka överväldigande för en förstagångsbesökare men man kommer snabbt in i det, bara man vet vad man ska leta efter. De flesta resenärer håller sig till stadens norra förorter, som är som en rad av små byar, varje utmärkande med en särskild känsla.

För de resenärer som vill ha en kulturell upplevelse så är Market Theatre-anläggningen det viktigaste teatercentret. Kolla även in Johannesburgs otroliga utbud av klubbar och konstgallerier. För den golfintresserade som vill komma ut lite mer har Johannesburg några väldigt bra golfbanor.

Sevärdheter i Johannesburg

Att åka på en dagsresa till Soweto township äe något som bör planeras in inför en resa till Johannesburg. Det är verkligen en häpnandsväckande upplevelse där du får se kontrasterna från de rikare områdena till de fattigaste grannskapen. Du kommer i korthet alltså lära dig mycket om livet i Soweto. Det sägs att för att verkligen kunna förstå Sydafrikas hårda historia, som fortfarande reflekteras i deras livsstil, måste man besöka Soweto. Museumet som är byggt i Nelson Mandelas forna hem är värt ett besök, detta gäller även Apartheidmuseumet och Museum Africa i Johannesburg.

The Cradle of Humankind ("mänsklighetens vagga"), ett av UNESCOs världsarv, är även det en sevärdhet i Johannesburg som bör besökas. Den arkeologiska platsen är beläget cirka 25 kilometer från stadens centrum och här kan man lära sig fascinerande fakta om människosläktets historia och utveckling.

Naturen i Johannesburg

Lion Park (Lejonparken), nära Johannesburg, är en populär destination för dagsresor för dem som inte gillar längre safaris. Resor hit arrangeras från olika delar av Johannesburg. Under den här typen av dagsresa kommer du att se sällsynta vita lejon, giraffer och andra vilda djur.

Safaris avgår från Johannesburg i varierande reselängder. Den mest kända nationalparken är Kruger National Park. Färden dit är ganska lång men definitivt värd att besökas. För att få ut så mycket som möjligt av din resa, undvik de regnigare perioderna när du planerar safaris.

Boende i Johannesburg

Det coola backpackerhostellet Once in Joburg ligger i det promenadvänliga studentområdet och förorten Braamfontein i Johannesburg. Bo här ett par nätter, vi kan verkligen rekommendera ett startpaket på Once in Joburg. Inför din resa till Johannesburg bör du överväg att startpaket som kickstartar din resa i staden på bästamöjliga vis.

Startpaketet i Johannesburg

Ta dig runt i Johannesburg

Det säkraste sättet att lära känna staden och dess omgivning är genom att boka en guidad upplevelsetur för en liten grupp. Var försiktig med din säkerhet, brottsfrekvensen i Johannesburg är extremt hög. Undvik att gå ensam, åk istället taxi. Safecab och Rose Taxi har bra rykte. Det finns minibussar som används av lokalbefolkningen men taxin är bekvämare och säkrare för resenärer. Johannesburgs största bussterminal ligger vid Ghandi Square.

Du kan även åka Baz Bus, som är en väl fungerande hop-on, hop-off, dörr till dörr buss-service för backpackers som kör runt bland 180 vandrarhem i Sydafrika. Om du vill besöka Pretoria eller Soweto kan du även åka tåg. Det finns dessutom bra förbindelser till Lesoth och Swaziland från Johannesburg.

Låter en resa till Johannesburg som något för dig?

Våra reseexperter är proffs på att sätta ihop skräddarsydda resor till Johannesburg och Sydafrika (och Afrika överlag!). Boka in en kostnadsfri reserådgivning, antingen över telefon eller i en av våra butiker, så ser vi till att resa blir till verklighet - låt äventyret börja!

Få gratis reserådgivning

Reseinspiration

Mer reseinspiration
alt

Designa din drömresa i Sydafrika

Vill du komma igång med att planera din drömresa? Då har du hittat rätt! 

  1. Använd vår smarta reseguide för att lägga grunden för din drömresa
  2. Välj själv om du vill att våra reseexperter hittar de bästa alternativen åt dig
  3. Kolla över ditt personliga reseförslag och ändra så många gånger du vill!  


Med vår smarta reseguide kan du själv börja att designa ditt nästa äventyr. Baserat på dina svar får du en unik länk till din reseöversikt och du kan även få personliga tips från våra reseexperter på KILROY om du vill. Varje år skickar vi iväg massor av nyfikna resenärer på oförglömliga resor runt om i världen, stora som små. Nu är det din tur. Världen väntar på dig!

Glöm inte att det alltid är gratis att få ett personligt reseförslag av oss!

Starta

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...