{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.
zanzibar-tanzania-palm-hut-village-cover
zanzibar-tanzania-boat-sea-sidebar

Resa till Zanzibar – Tanzanias paradis

Tvärtemot vad många tror är Zanzibar även ett resmål som passar för backpackers. Drömmer du om att resa till Zanzibar, som faktiskt är ett av UNSECOs världsarv, väntar otroliga dykupplevelser i en miljö full av vackra koraller som omger paradisstränderna. Under en resa till Zanzibar får du även uppleva den avslappnade atmosfären, spännande historien, kulturen och fantatisk mat. Du kommer aldrig ha ätit godare skaldjur i ditt liv!

ll du resa till Zanzibar? Vi sätter ihop ett förslag gratis!

Ögrupp i Indiska Oceanen

Zanzibar är en region bestående av flera öar, beläget i Indiska Oceanen. Regionen ligger ca 25-50 km från fastlandet och de två kändaste öarna är Pemba och Unguja. Vanligtvis när folk pratar om Zanzibar menar de ofta Unguja, som är den större av de två öarna. Här hittar du vackra stränder och stora korallrev! 

Känd kryddproducent

Regionen har fått sitt smeknamn som "kryddön" för sin produktion av kryddor. Det som framförallt produceras här är saffran, kanel, muskot och peppar. Turismen spelar en viktig roll och intresset för att resa till Zanzibar fortsätter att öka. För att göra din resa till Zanzibar lite mer intressant kan du åka på kryddsafari och lära dig om hur olika kryddor produceras och såklart även smaka på dem. 

Besök ön Pemba på andra sidan av Zanzibar

Under din resa till Zansibar är även Pemba är värt ett besök. Grannön har en avslappnad miljö och fler outforskade dykställen! Tänk på att det finns väldigt få bankomater och under vissa perioder under året är de endast öppna under en viss tid på dagen, så se till att växla pengar innan du kommer hit!

Vackara stränder och dykning Zanzibar

Zanzibars vita sandstränder lockar till bekymerslösa dagar och även fantastisk dykning. Här kan du bland annat se hajar, sköldpaddor och regnbågsfärgade korallfiskar. Zanzibar ligger nära ekvatorn vilket gör att vattentemperaturen inte varierar så mycket. Den genomsnittliga vattentemperaturen är 27°C och blir som högst 31°C och som lägst 25°C. Sikten när du dyker runt Zanzibar kan nå upp till 35 meter.


Läs mer om dykning på Zanzibar


Fullmoon Party på Zanzibar

I nordväst hittar du vackra Kendwa Beach där det även ligger en hel del bra barer och restauranger. Här samlas folk för Fullmoon Party som hålls varje lördag innan fullmåne. Ta en promenad längs med stranden Nungwi, men tänk på att det är hög- och lågvatten vilket gör det knepigt att ta sig fram senare på dagen.

När bör du resa till Zanzibar och hur tar du dig runt? 

Zanzibar är en fantastisk semesterdestination nåret runt. Mellan april och maj är det regnigare, men de är även de grönaste månaderna på året och det regnar oftast inte varje dag. När det kommer till transport på Zanzibar kan du resa med buss eller taxi relativt billigt. Det är även ett bra sätt att se mer av omgivningarna. Du kan även ta dig från Zanzibar Town till Dar es Salaam, Pemba, Mombasa, Tanga och Mtwara med motorbåt och katamaraner. Från Mombasa går flyg flera gånger om dagen. 

Stone Town blev Zanzibar Town

Huvudstaden på Zanzibar heter Zanzibar Town, tidigare kallad Stone Town. Zanzibar Town finns med på  UNESCOs världsarvslista och har en lång handelshistoria. Du kommer känna av alla olika traditioner som har kommit hit genom åren. Gamla delen av Stone Town var tidigare stadens höjdpunkt, som nu har överskuggats av de mer nybyggna områdena. Men vi rekommenderar att du kollar in de smala gränderna, vackra moskéerna, det arabiska fortet och "the house of wonders" som gör din resa till Zanibar till något mer än bara än solsemester. Staden är full av små gränder så se ge dig ut för att gå vilse med flit en stund!

Låter en resa till Zanzibar som något för dig?

Våra reseexperter är proffs på att skräddarsy äventyr och skräddarsyr gärna till resa till Zanzibar och även till resten av Afrika. Boka in en kostnadsfri reserådgivning, antingen över telefon eller i Stockholm, så sätter vi ihop ett perosnlgit reseförslag för din resa till Zanzibar och ser till att du får valuta för pengarna!

No strings attached - välj hur du vill snacka med oss så tar vi det därifrån! 

Boka gratis reserådgiving

alt

Designa din drömresa

Vill du komma igång med att planera din drömresa? Då har du hittat rätt! 

  1. Använd vår smarta reseguide för att lägga grunden för din drömresa
  2. Välj själv om du vill att våra reseexperter hittar de bästa alternativen åt dig
  3. Kolla över ditt personliga reseförslag och ändra så många gånger du vill!  


Med vår smarta reseguide kan du själv börja att designa ditt nästa äventyr. Baserat på dina svar får du en unik länk till din reseöversikt och du kan även få personliga tips från våra reseexperter på KILROY om du vill. Varje år skickar vi iväg massor av nyfikna resenärer på oförglömliga resor runt om i världen, stora som små. Nu är det din tur. Världen väntar på dig!

Glöm inte att det alltid är gratis att få ett personligt reseförslag av oss!

Starta

Vänligen fyll i alla fält

Oops! Nått gick fel, prova igen!

Stäng
Kontakta oss
Skriv till oss

Får du huvudvärk av tanken att hitta den bästa flygrutten, surfcampet, dykkursen eller hostlet? Låt oss göra grovjobbet åt dig! Du vet, det är lite som när en proffskock smakar på maten innan den serveras. Mejla oss och berätta vart du vill resa och vad du vill uppleva, så tar vi det därifrån. Vi sätter ihop ett personligt reseförslag åt dig - helt kostnadsfritt!

Detta fält behöver fyllas i
Detta fält behöver fyllas i

Äventyret börjar nu!

Vad roligt att du vill ut på äventyr! Har du angett till telefonnummer kommer vi att försöka slå dig en signal för att ställa lite frågor om vad du vill ha ut av resan. Därefter sätter vi ihop ett personligt reseförslag!

Spana in våra reseförslag som vi har satt ihop för att ge dig inspiration inför din resa. Precis som det låter, är det bara förslag på hur du kan kombinera olika destinationer och upplevelser. Vi hjälper dig alltid att sätta ihop ditt äventyr precis så som du vill ha det. Oavsett om du drömmer om paradisöar, safari eller att bestiga berg!

Följ oss också gärna på Instagram och TikTok för mer inspiration!

Det kan hända att våra mejl hamnar i spamfiltret – så kika där om du saknar svar från oss inom kort! 

OBS. Behöver du avboka din flygresa utanför våra öppettider behöver du även meddela och avboka din flygresa direkt hos flygbolaget, för att du ska ha möjlighet till återbetalning.

Vi hörs snart!

Teamet på KILROY

 

 

Du kommer att få en bekräftelse på mejl inom kort. {{email}}

Boka ett möte

Vill du snacka resor med oss? Boka in ett kostnadsfritt möte med en av våra reseexperter för att få hjälp att sätta ihop ett förslag för din nästa resa. Vi kan höras via videosamtal, telefon eller i vår butik i Stockholm. Vi kan ses måndag-fredag mellan kl. 10:00-18:00. Glöm inte att det är gratis att få ett personligt reseförslag av oss – du förbinder dig inte till något!

  • {{ officeOption }}
Detta fält behöver fyllas i

Äventyret börjar nu!

Vad kul att du vill snacka resor med oss! Vi återkommer till dig och bekräftar tid och plats inom kort.

Under tiden kan du spana in våra reseförslag som vi har satt ihop för att ge dig inspiration inför din resa. Precis som det låter, är detta bara förslag på hur du kan kombinera olika destinationer och upplevelser. Vi hjälper dig alltid att designa ditt äventyr precis så som du vill ha det. Oavsett om du drömmer om surfing, safari eller att bestiga berg!

Följ oss också gärna på Instagram och TikTok för mer inspiration!

Det kan hända att våra mejl hamnar i spamfiltret – så ta en titt där om du saknar svar från oss! 

OBS. Behöver du avboka din flygresa utanför våra öppettider behöver du även meddela och avboka din flygresa direkt hos flygbolaget, för att du ska ha möjlighet till återbetalning.

Vi hörs snart!

Teamet på KILROY

 

Du kommer att få en bekräftelse på mejl inom kort. {{email}}

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...