{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.
zanzibar-tanzania-palm-hut-village-cover
zanzibar-tanzania-boat-sea-sidebar

Resor till paradiset Zanzibar

Tvärtemot vad många tror är Zanzibar även ett resmål som passar för de flesta restyper, även backpackers. Drömmer du om en resa till Zanzibar väntar otroliga dykupplevelser i en miljö full av vackra koraller. Zanzibar är synonymt med sol och bad, givetvis, men också spännande historia, kultur och fantastisk mat. Vi kan nästa lova dig att du aldrig har ätit godare skaldjur i ditt liv!

Få gratis reserådgivning

Zanzibar är en ögrupp i Indiska Oceanen

Zanzibar är en region bestående av flera öar i Indiska Oceanen. Regionen ligger ca 25-50 km från fastlandet och de två kändaste öarna är Pemba och Unguja. Vanligtvis när folk pratar om resor till Zanzibar menar de ofta Unguja, som är den större av de två öarna.

Otroliga stränder och dykning på Zanzibar

Zanzibars vita sandstränder är synonymt med avkoppling, sol och bad. Men även fantastisk dykning. Chansen är stor att du bland annat får se hajar, sköldpaddor och korallfiskar. Eftersom Zanzibar ligger nära ekvatorn är vattentemperaturen rätt så stabil. Den genomsnittlig temperaturen är 27°C och blir som högst 31°C och som lägst 25°C. Sikten när du dyker runt Zanzibar kan nå upp till 35 meter vilket är sjukt bra!

 

Läs mer om dykning på Zanzibar

Kombinera Zanzibar med Tanzania

Safari är en dröm för många och vi vet hur du kommer iväg på ett riktigt äventyr. Häng med KILROY till Tanzania för den ultimata safariresan och avsluta sedan äventyret med strandhäng på Zanzibar!

Se The Big Five i Serengeti: Haka på ett KILROY äventyr och spana efter lejon, leoparder, elefanter, bufflar och noshörningar! Serengeti är deras hem och du får möjligheten att komma nära djuren i deras naturliga livsmiljö.

Camping under Afrikas stjärnhimmel: Byt ut hotellrummet mot tält i vildmarken! KILROY tar dig med på en campingupplevelse som du sent kommer att glömma. Lyssna på lejonen bröla medan du somnar under Afrikas magiska stjärnhimmel.

Vi hjälper dig att skräddarsy en resa som ger dig det bästa av både safari i Tanzania och paradiset på Zanzibar! När vill du åka?

Få ett prisförslag för din resa


Zanzibar är en känd kryddprocucent

Zanzibar som region har fått sitt smeknamn som "kryddön" för sin produktion av kryddor. Framförallt är det är det saffran, kanel, muskot och peppar produceras här. Turismen spelar en viktig roll och intresset för resor till Zanzibar fortsätter att öka, särskilt i kombination med safari i Tanzania!

Pemba på andra sidan Zanzibar

Tillbaka till Zanzibar. Under din resa till Zanzibar är även Pemba (den mindre ön) är värt ett besök vilket även den innebär underbara dagar på stranden. Grannön har en avslappnad miljö och flera outforskade dykställen! Tänk på att det finns väldigt få bankomater och under vissa perioder under året är de endast öppna under en viss tid på dagen, så se till att växla pengar innan du kommer hit!

När är det bäst att resa till Zanzibar?

Zanzibar är en fantastisk destination året runt. Men den bästa tiden att åka är mellan antingen juli-oktober eller jan-mars. Mellan november-december infaller regnperioden, men det innebär oftast bara korta regnskurar. Du kan fortfarande hänga på stranden och ha en underbar resa!

Hur tar du dig runt på Zanzibar?

När det kommer till transport på Zanzibar kan du resa med buss eller taxi relativt billigt. Det är även ett bra sätt att se mer av omgivningarna. Du kan även ta dig från Zanzibar Town till Dar es Salaam, Pemba, Mombasa, Tanga och Mtwara med motorbåt och katamaraner. Från Mombasa går flyg flera gånger om dagen. Vi är experter på att hitta bra flyg och biljetter med bra tider till både Zanzibar och resten av Afrika!

Stone Town blev Zanzibar Town

Huvudstaden på Zanzibar heter Zanzibar Town, tidigare kallad Stone Town. Zanzibar Town finns med på  UNESCOs världsarvslista och har en lång handelshistoria. Du kommer känna av alla olika traditioner som har kommit hit genom åren. Gamla delen av Stone Town var tidigare stadens höjdpunkt. Men vi rekommenderar att du kollar in de smala gränderna, vackra moskéerna och "the house of wonders" som gör din resa till Zanzibar resa till något mer än bara än solsemester.

Låter en resa till Zanzibar som något för dig?

Våra reseexperter är proffs på att planera riktiga äventyr och skräddarsyr gärna till paketresa till Zanzibar och även till resten av Afrika. Vill du kombinera Zanzibar med Tanzania? Hör av dig till oss så reder vi ut vad som passar både dig och din plånbok, antingen över telefon eller i Stockholm. Du får därefter ett personligt reseförslag som du kan finjustera precis som du vill. Börja med att höra av dig till oss så tar vi det därifrån! 

Fråga en resexpert om Zanzibar

alt

Designa din egen drömresa

Vill du komma igång med att planera din drömresa? Då har du hittat rätt! 

  1. Använd vår smarta reseguide för att lägga grunden för din drömresa
  2. Välj själv om du vill att våra reseexperter hittar de bästa alternativen åt dig
  3. Kolla över ditt personliga reseförslag och ändra så många gånger du vill!  


Med vår smarta reseguide kan du själv börja att designa ditt nästa äventyr. Baserat på dina svar får du en unik länk till din reseöversikt och du kan även få personliga tips från våra reseexperter på KILROY om du vill. Varje år skickar vi iväg massor av nyfikna resenärer på oförglömliga resor runt om i världen, stora som små. Nu är det din tur. Världen väntar på dig!

Glöm inte att det alltid är gratis att få ett personligt reseförslag av oss!

Börja designa din resa

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...