{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Maldiverna

Få hjälp av KILROY med din resa till Maldiverna
Få hjälp av KILROY med din resa till Maldiverna

RESA TILL MALDIVERNA PÅ EN BUDGET, GÅR DET?

Maldiverna, en dröm javisst men säkert sjukt dyrt tänker du? Well, det behöver inte vara det - om du vet hur du ska lägga upp din resa så att du du kommer iväg på din drömresa även med en mindre budget. Med över 1.192 tropiska öar, stränder som är precis så fina som du föreställer dig, turkosblå laguner och ett hav fullt av färgglada fiskar, finns det så mycket fler coola alternativ än all inclusive resorts. Med en stabil temperatur på runt 30°C året om kan man egentligen åka hit när som helst. Häng med när vi kollar in hur man kan njuta av Maldiverna på ett budgetvänligt sätt!

5 MINDRE KÄNDA SKÄL ATT ÅKA TILL MALDIVERNA

Stränder med len sand och turkost vatten, det har vi alla nog koll på. Men här kommer fem kanske lite mindre kända anledningar att åka till just Maldiverna som en kortare semester eller som en del av en längre resa runt i Asien!

 1. Unikt marint liv: Maldiverna är en o-t-r-o-l-i-g plats för att snorkla och dyka. Har du inte dykcert? Vi kan hjälpa dig att fixa det och har det redan det kan vi boka Fun Dives och andra dykäventyr!

 2. Kulturellt utbyte: Besök de lokala öarna (ett av våra budgettips!) och lär känna kulturen och lokalbefolkningen bättre samtidigt som du njuter av de fantastiska omgivningarna.

 3. Öhoppa: Istället för att stanna på en enda ö under hela din resa kan du öhoppa mellan olika öar för att hinna se mer. Många av de mest populära öarna ganska små och du hinner se de mesta rätt snabbt. Kul med variation ju!

 4. Matäventyr: Ge dig ut på en kulinarisk resa genom att prova autentisk maldivisk mat bortom de vanliga turistområdena. Besök lokala restauranger och marknader för att smaka på traditionella rätter och njut av färska skaldjur som fångats samma dag.

 5. Ekoturism: Många av öarna i Maldiverna arbetar aktivt med hållbarhet och bevarande av miljön. Ta chansen att delta i volontärprojekt under din vistelse för att bidra till bevarandet av det unika ekosystemet och samtidigt lära dig mer om hållbar turism.

NÄR ÄR DET BÄST ATT ÅKA TILL MALDIVERNA?

Om du vill undvika regnperioden är den bästa tiden att åka till Maldiverna mellan november och april. Under dessa månader är det torrperiod, med strålande sol och minimalt med regn. Temperaturen är också behaglig.

Å andra sidan, om du letar efter lite lugnare stränder och lägre priser, kan du överväga att besöka under den mindre hektiska regnperioden mellan maj och oktober. Även om det kan regna lite mer under dessa månader, är det fortfarande soligt. Så oavsett om du föredrar sol eller vill spara lite pengar, finns det alltid en perfekt tid att åka till Maldiverna!

VAD FINNS DET ATT UPPLEVA PÅ MALDIVERNA?


ÖHOPPA MELLAN ÖAR PÅ MALDIVERNA

Tar du för givet att resor till Maldiverna är långt utanför din budget? Det är nog för att du antar att all inclusive och dyra hotell på Maldiverna. Men, vi har själva rest runt som backpackers på Maldiverna och vet hur du kan göra billigare resor till Maldiverna. Tricket är besöka några av de lokala, mindre turisttäta öarna som du åker emellan med de lokala färjorna. Samma fina stränder, enklare (men bekväma) hotell till en billigare peng än all som heter något i stil med "island resort spa". Vi kan också hjälpa dig att boka en plats på en båt där du bor under en vecka samtidigt som du får besöka olika öar och otroliga badplatser tillsammans med ett roligt gäng. Väldigt populärt bland både soloresenärer, kompisar & par som tycker det är kul att lära känna nya människor!

JAG VILL ÖHOPPA


TA DITT DYKCERTIFIKAT PÅ MALDIVERNA

Snorkling och dykning på Maldiverna är helt fantastisk och en höjdpunkt för många som väljer att resa till Filippinerna! Hoppa du på båten för att ta dig till dykparadiset i exempelvis Fulidhoo. Här kan du ta ditt dykcertifikat om du är nybörjare eller haka på en Fun Dive om du redan har dykcert.

LÄS MER OM DYKNING


3 POPULÄRA ÄVENTYR PÅ MALDIVERNA:

FLYG TILL MALDIVERNA

Vi på KILROY finns här för att göra din resa så smidig och prisvärd som möjligt. Hur många timmar tar det att flyga till Maldiverna? Hur undviker du långa mellanlandningar?Vilken flygplats är bäst att landa på? Behövs visum för inresa? Allt det där har vi koll på! Ska du till Maldiverna landar du förmodligen i Malé men resan kan bli både lång och dyr om du inte vet hur du ska hitta de bästa biljetterna.

FINNS DET DIREKTFLYG TILL MALDIVERNA

Nix, inte från Stockholm. Så du behöver göra minst en mellanlandning och vilken rutt och vilket flygbolag som är mest prisvärt har vi stenkoll på!

Få ett prisförslag på flyg

KOMBINERA FILIPPINERNA MED SRI LANKA

När du ändå väljer att resa så långt som till Maldiverna borde du passa på att kombinera det med andra resmål. Maldiverna är för många en riktig drömdestination men visste du att även Sri Lanka är inom räckhåll? Där snackar vi cool natur, surf, safari, nationalparker och så fina stränder!

ÄR DET SÄKERT ATT RESA TILL MALDIVERNA?

Säkerheten är alltid en viktig faktor när man planerar en resa till ett nytt resmål och när det gäller Maldiverna kan du vara lugn - det är en säker destination som är känd för sin gästfrihet och vänliga atmosfär. Infrastruktur är också välutvecklad så du kan helt klart se fram emot en bekymmersfri semester. Tänk dock på att alltid respektera den lokala kulturen och sedvänjor när du reser!

5 tips när du ska planera en resa till Maldiverna

För att sammanfatta kommer här några tips som kan vara bra på när du planerar en resa till Maldiverna:

 1. Boka i god tid: Maldiverna är en populär destination och flyg, boenden och aktiviteter kan snabbt bli fullbokade, särskilt under högsäsongen. För att säkerställa att priset inte går upp bör du därför va ute i god tid. Vi hjälper dig!

 2. Utforska olika öar: Maldiverna består av över tusen öar, var och en med sin egen charm. Vi har koll på vilka öar många andra missar, var du hittar både lugn, bra restauranger och dykparadis.

 3. Ta dig runt: När du bokar din resa med oss, ser vi vill att du tar dig smidigt från flygplatsen i Malé ut till öarna tillbaka. Men om du vill besöka fler öar, vill du då åka färja och bo på mysiga guest houses eller bo på en nice båt en hel vecka?

 4. Packa rätt & lätt: Maldiverna har som bekant ett tropiska klimat och en avslappnade atmosfär, så packa lätt och bekvämt. Glöm inte att ta med solskydd, badkläder, solglasögon och en hatt eller keps för att skydda dig mot den starka solen. Du kommer tacka oss!

 5. Respektera kulturen: Maldiverna är en muslimsk nation med sina sedvänjor och lagar. Se till att respektera den lokala kulturen och klä dig lämpligt utifrån var du befinner dig.

VILL DU SNACKA OM MALDIVERNA MED OSS?

Våra reseexperter är grymma på att skräddarsy resor till Maldiverna och det vågar vi säga för att vi har själva rest runt där med en rätt så tight plånbok. Är du nyfiken på vad vi kan ordna, så är det bara att mejla oss kan snacka över telefon eller i vår butik i Stockholm. Vi fixar flyg, hotell, försäkring och hjälper dig att boka häftiga upplevelser som dykkurser, öhoppningspass eller båtresor mellan olika öar på Maldiverna. Vill du bara ha hjälp att boka något av de vi precis nämnde går det också. Din resa, du bestämmer!

Börja planera din resa

alt

Designa din drömresa

Vill du komma igång med att planera din drömresa? Då har du hittat rätt! 

 1. Använd vår smarta reseguide för att lägga grunden för din drömresa
 2. Välj själv om du vill att våra reseexperter hittar de bästa alternativen åt dig
 3. Kolla över ditt personliga reseförslag och ändra så många gånger du vill!  


Med vår smarta reseguide kan du själv börja att designa ditt nästa äventyr. Baserat på dina svar får du en unik länk till din reseöversikt och du kan även få personliga tips från våra reseexperter på KILROY om du vill. Varje år skickar vi iväg massor av nyfikna resenärer på oförglömliga resor runt om i världen, stora som små. Nu är det din tur. Världen väntar på dig!

Glöm inte att det alltid är gratis att få ett personligt reseförslag av oss!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...