{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.
två krokodiler i darwin
Vattenfall i Litchfield National Park i Darwin

Resa till Darwin - Det vilda Australien

Darwin, huvudstad i Northern Territory, har mindre än 90,000 invånare och garanterar dig den ultimata australiensiska outback-upplevelsen. Trots det avlägsna läget i nordöstra Australien är Darwin ändå en stad som sjuder av liv och aktiviteter. Den naturliga hamnen är dubbelt så stor som Sydneys och här finns både museer och djurparker och utbudet av trevliga barer och restauranger är anmärkningsvärt stort.

Vill du resa till Darwin? Snacka med oss!

Backpacking i Darwin

Om du drömmer om att backpacka i darwin är du in for a treat. Den här delen är inte riktigt lika mycket av en turistmagnet som Australiens östkust. Du kan därför förvänta dig mer genuina upplevelser i öde landskap och otrolig natur. Om du är taggad på att backpacka kring Darwin bör du se till att spana in sidan där vi har samlat allt som är värt att veta om just backpacking i Australien. En grym favorit är att hyra en campervan och ge sig av på en roadtrip längs hela den australiensiska västkusten förbi Ayers Rock. Spana in vårt roadtripförslag här!

Kakadu National Park

Att Darwin blivit en så stor turistattraktion beror på att Australiens mest besökta nationalpark, den 20,000 kvadratkilometer stora Kakadu National Park ligger i närheten. Det var här "Crocodile Dundee" höll till och om du är det minsta intresserad av Australiens natur och vilda djur (inklusive krokodiler), så måste du uppleva Kakadu.

Att göra i Darwin

Trekka i de fantastiska nationalparkerna runt staden. Mest känd är mäktiga Kakadu National Park, med röd vildmark, dundrande vattenfall och aboriginska klippmålningar. Darwinbornas egen dagsutflyktsfavorit är Litchfield National Park, som är mindre och ligger närmare staden. I stan kan du istället gå till Museum & art galleries of the Northern territory för att se aboriginsk konst och utställning om orkanen Tracy som totalförstörde staden år 1974. Crocodylus park, en djurpark med australiska djur, lejon, apor och massor av krokodiler är även det en kul aktivitet, men främst för barn. Inget är bättre än the real deal, det vill säga ett krokodilsafari i vildmarken.

Stränder - pass på!

Darwin har flera kanonfina sandstränder - dessvärre måste man vara rätt våghalsig för att våga bada här. Saltvattenkrokodiler och hajar kan finnas i vattnet året runt, och som om inte det vore nog finns även dödliga kubmaneter längs kusten november-mars.

Restauranger i Darwin

Restauranger finns i alla prisklasser med rejäla måltider från runt 40 kr. Prova gärna barramundi-fisken, sportfiskarnas favorit. Christo's, på Mitchell Street, är en av stans bästa fisk- och skaldjursrestauranger, varmrätter för cirka 140 kr. Budgetalternativet finner du i hamnområdet The wharf precinct, där du kan äta kanongod "seafood" på en foodcourt på kajen för 30-60 kr. Majoriteten av stadens nattliv hittar du på Mitchell Street.

Låter en resa till Darwin som något för dig?

Våra reseexperter är proffs på att sätta ihop skräddarsydda resor till Darwin. Boka in en kostnadsfri reserådgivning, som vi tar antingen över telefon eller i en av våra butiker, så ser vi till att resa blir till verklighet - låt äventyret börja!

Boka in en gratis reserådgivning

Höjdpunkter i Darwin

Förutom Kakadu National Park och Litchfield National Park är en tripp till den imponerande bergklyftan Katherine George i nationalparken Nitmiluk något som bara måste upplevas.

alt

Designa din drömresa i Australien

Vill du komma igång med att planera din drömresa? Då har du hittat rätt! 

  1. Använd vår smarta reseguide för att lägga grunden för din drömresa
  2. Välj själv om du vill att våra reseexperter hittar de bästa alternativen åt dig
  3. Kolla över ditt personliga reseförslag och ändra så många gånger du vill!  


Med vår smarta reseguide kan du själv börja att designa ditt nästa äventyr. Baserat på dina svar får du en unik länk till din reseöversikt och du kan även få personliga tips från våra reseexperter på KILROY om du vill. Varje år skickar vi iväg massor av nyfikna resenärer på oförglömliga resor runt om i världen, stora som små. Nu är det din tur. Världen väntar på dig!

Glöm inte att det alltid är gratis att få ett personligt reseförslag av oss!

Starta

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...