{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Kakadu National Park

Hitta färgglada fåglar i Kakadu National Park
Jim Jim Falls i Kakadu National Park

Resa till Kakadu National Park

Kakadu National Park är en av Australiens absoluta höjdpunkter. Denna fascinerande plats hittar du i delstaten The Northern Territory, ett par hundra kilometer öster om Darwin. Det här är den perfekta platsen att utforska Australiens riktiga vildmark. Förvänta dig en häpnadsväckande och frodig vildmark, fylld med ett fascinerande djurliv.

Vill du till Kakadu National Park? Snacka med oss!

Kakadu National Park - Australiens största nationalpark

En resa till Kakadu National Park, i norra Australien, kommer garanterat att ge dig en massa upplevelser och en känsla av att ha upplevt det "riktiga" Australien. Här i Australiens största nationalpark hittar du många storslagna sandstensklippor, brusande vattenfall och en imponerande flora och fauna. När det kommer till djur är detta område speciellt känt för sina många och stora krokodiler. Det finns också gott om koalor, kängurur och ett dussintal andra spännande djurarter här. Det kommer inte dröja länge innan du förstår varför Kakadu National Park finns representerat på UNESCO:s världsarvslista. Några av djurarterna du kan komma att stöta på är:

 • Agile wallaby
 • Krokodil
 • Vårtorm
 • Havssköldpadda
 • Fladdermus
 • Wallaroo
 • Enorma termintbon
 • Flodhaj
 • Nyaguineasköldpadda

Topp 3 höjdpunkter

Det finns åtminstone en handfull platser du måste se när du reser till Kakadu. Bland höjdpunkterna finns...

Vattenfallen Jim Jim Falls och Twin Falls
Dessa vackra vattenfall har ett fall på så mycket som 215 meter - från de spektakulära sandstensklipporna ner till de minst lika imponerande poolerna, som på vissa platser är säkra att bada i (dvs utan krokodiler - men kom ihåg att alltid kontrollera med guider eller lokalbefolkningen!). Poolerna är omgivna av frodig grönska och när du står här, omgiven av denna fantastiska natur är det troligt att du ställer dig frågan: Är detta paradiset?

Området Nourlangie
Det här området i utkanten av Arnhem Land som till större delen är befolkat av aboriginer är också ett måste under din vistelse. Här hittar du Kakadu National Parks bästa samling av grottmålningar intill de magnifika röda sandstensklipporna, som på sina ställen är dekorerade med orange, svarta och vita toner. Det är lätt att förstå varför denna plats var och är så viktigt för aboriginerna.

Vattenfallet Gunlom
Missa inte heller ett besök i Gunlom som är ännu ett hisnande vattenfall. Här kan vi rekommendera den branta promenaden längs Waterfall Walk, som erbjuder ett par enastående vyer! Det finns mer att se i Kakadu, exempelvis Maguk och Ubirr. Maguk är ett bra exempel på en mycket lugnare och mindre turistig del av Kakadu. Maguk ligger i den södra delen av parken, medan Ubirr med många målningar och en magisk tystnad ligger 40 km norr om huvudgatan i Kakadu, The Arnhem Highway.

Att resa till Kakadu National Park

Vägen till Kakadu National Park går via staden Darwin, som är huvudstad i Northern Territory. Från Darwin kan du antingen åka med bil till parken, eller så kan du testa en av de många intressanta äventyrsturerna, som du kan boka här! Fördelen med att åka på en guidad äventyrstur är att man får en perfekt introduktion med hjälp av lokala guider. En tredjedel av guiderna är aboriginer, som tillhör Australiens ursprungsbefolkning. Gemensamt för dem alla är att de är experter som vet exakt när och var man kan hitta intressanta djur och naturfenomen. Och det är inte bara naturen som är anmärkningsvärd i Kakadu. Det finns också många grottmålningar och kulturella arv från den aboriginska befolkningen vilket gör det till en intressant plats på flera sätt. Om man vill, kan man lätt tillbringa en hel vecka i Kakadu!

Kakadu National Park ligger i regionen Arnhem Land, ett stort vildmarksområde som täcker stora delar av The Northern Territory. Här finns massor av tropiska stränder, vilda floder och fascinerande raviner - men se upp, det finns gott om saltvattenkrokodiler och andra mer eller mindre farliga djur, så det det är inte så badvänligt som det ser ut!

Vill du uppleva Kakadu National Park?

Våra reseexperter är proffs på att sätta ihop skräddarsydda resor till Kakadu National Park. Boka in en kostnadsfri reserådgivning, som vi tar antingen över telefon eller i en av våra butiker, så ser vi till att resa blir till verklighet - låt äventyret börja!

Få gratis reserådgivning

När bör du resa till Kakadu National Park?

Mellan november/december och april pågår regnperioden i detta område. Att besöka Kakadu under denna period kan vara svårt eftersom översvämningar, stormar och åska är mycket vanligt då. Så kom ihåg detta när du planerar din resa. Det är också därför det finns mycket mer vatten i vattenfallen den här tiden på året, medan det i slutet av torrperioden (september-november) normalt sett är den mest oinspirerande, eftersom många saker ser ganska torra och tomma ut.

alt

Designa din drömresa i Australien

Vill du komma igång med att planera din drömresa? Då har du hittat rätt! 

 1. Använd vår smarta reseguide för att lägga grunden för din drömresa
 2. Välj själv om du vill att våra reseexperter hittar de bästa alternativen åt dig
 3. Kolla över ditt personliga reseförslag och ändra så många gånger du vill!  


Med vår smarta reseguide kan du själv börja att designa ditt nästa äventyr. Baserat på dina svar får du en unik länk till din reseöversikt och du kan även få personliga tips från våra reseexperter på KILROY om du vill. Varje år skickar vi iväg massor av nyfikna resenärer på oförglömliga resor runt om i världen, stora som små. Nu är det din tur. Världen väntar på dig!

Glöm inte att det alltid är gratis att få ett personligt reseförslag av oss!

Starta

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...