{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Stora Barriärrevet

Resor till Stora Barriärrevet - världens största korallrev
Resor till Stora Barriärrevet - världens största korallrev

Resa till Stora Barriärrevet - världens största korallrev

Vill du uppleva världens största och absolut finaste korallrev och dess ekosystem? Då ska du besöka Stora Barriärrevets imponerande 900 öar och cirka 2500 olika rev. Dessa breder ut sig på en yta på omkring 2600 km i Coral Sea vid kusten till Queensland, Australien. Detta otroligt stora rev är en dröm för dykare och snorklare och det marina livet har sådan mångfald att undervattensmiljön är helt spektakulära.

Vill du resa till Barriärrevet? Snacka med oss!

Dykning & snorkling vid Stora Barriärrevet

Stora barriärrevet är hem för över 400 olika korallarter och 1500 olika fiskarter, så du kan föreställa dig det fantastiska undervattenslandskap du kommer att se i denna exotiska värld. Revet är enormt stort och erbjuder olika saker på olika platser, vilket hela tiden ger dig något nytt att utforska, så planera din resa väl. Stora Barriärrevet är lämplig för såväl nybörjare och mer erfarna dykare. Du kommer inte att bli besviken på detta äventyr!

Stora Barriärrevet har dykning och snorkling i världsklass. Bor du ombord på en segelbåt får du den ultimata upplevelsen. På många av båtturerna kan du också ta dykcertifikat. Kolla exempelvis in den här dykkursen som leder till ett PADI-dykcertifikat.

Arlie Beach & segling

Airlie Beach anses som ett av de ställen många utgår ifrån när de ska till Whitsunday Islands och Stora Barriärrevet. Airlie är en liten stad med bara en gata och massor av backpackers. Liksom Cairns finns ingen riktig strand men istället har man byggt förvånansvärt trevliga laguner, där du kan chilla, simma och där det finns gemensamma grillar för att få en perfekt barbeque-kväll.

Barriärrevet går bara att uppleva om du åker på en tur. Det finns exempelvis endagars dykturer, men vi rekommenderar att vara iväg lite längre och spenderar några dagar ombord på en segelbåt. Då får du uppleva massor, däribland ofarliga revhajar och udda men roliga potatisliknande fiskar för att nämna något. Att bo på en av båtarna är en upplevelse även för den som inte dyker eller snorklar. På soldäck kan du slappa i solen och njuta av vyerna. Du kommer dessutom få lära känna och hänga med massa andra sköna resenärer från hela världen.

Whitsunday Islands

Whitsunday Islands, beläget ca 8 timmar från Cairns, är varje Aussies dröm och ett måste att besöka minst en gång i livet. De fina vita sandstränderna som omringar de 74 paradisöarna är som rena himmelriket och ett besök vid Whiteheaven Beach är något du sent kommer glömma. Whitsunday Islands utforskas bäst genom segling med en riktig segelbåt, eller via luften med hellikopter. Ett grymt alternativ för dig som taggar igång på segling bör spana in vår flexibla segelbiljett som tar dig mellan Arlie Beach och Whitsunday Islands i en yacht. Cape Tribulation nära Cairns är en annan upplevelse du inte vill missa. Här finns stora regnskogsstigar att utforska. Ett tips är att åka på en äventyrstur hit, kolla in våra turer längre ner på den här sidan.

Ansvarsfull turism

Stora Barriärrevet tampas med flera olika miljöhot däribland turismen, klimatförändringar och korallblekning. Du kan hjälpa till att skydda korallrevet genom att vara försiktig medan du dyker eller snorklar och inte röra någonting och låta koraller vara där de hör hemma. Mata inte fiskarna och akta dina fenor så att du inte slår mot korallerna.

Vill du resa till Stora Barriärrevet?

Våra reseexperter är proffs på att sätta ihop skräddarsydda resor till Stora Barriärrevet. Boka in en kostnadsfri reserådgivning, som vi tar antingen över telefon eller i en av våra butiker, så ser vi till att resa blir till verklighet - låt äventyret börja!

Få gratis reserådgivning

Stora Barriärrevets höjdpunkter

Stora Barriärrevet finns med på UNESCOs världsarvslista och stor del av revet är skyddat av The Great Barrier Marine Park. Förutom att vara oerhört vackert är revet också hem för delfiner, valar, däggdjur och olika sorters sköldpaddor samt en hel del andra regnbågsfärgade fiskar. Att ta undervattensbilder är ett måste, så ta kameran med dig.

alt

Designa din drömresa i Australien

Vill du komma igång med att planera din drömresa? Då har du hittat rätt! 

  1. Använd vår smarta reseguide för att lägga grunden för din drömresa
  2. Välj själv om du vill att våra reseexperter hittar de bästa alternativen åt dig
  3. Kolla över ditt personliga reseförslag och ändra så många gånger du vill!  


Med vår smarta reseguide kan du själv börja att designa ditt nästa äventyr. Baserat på dina svar får du en unik länk till din reseöversikt och du kan även få personliga tips från våra reseexperter på KILROY om du vill. Varje år skickar vi iväg massor av nyfikna resenärer på oförglömliga resor runt om i världen, stora som små. Nu är det din tur. Världen väntar på dig!

Glöm inte att det alltid är gratis att få ett personligt reseförslag av oss!

Starta

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...