{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.
Vackra Tasmanien p din resa i Australien
Upptäck nya djurarter i Tasmanien

Resa till Tasmanien - Australiens sydligaste punkt

Om du har åkt hela vägen till Australien bör du fortsätta den lilla extra biten ner till landets sydligaste punkt, den vackra ön Tasmanien. Här hittar du en helt annan del av Australien, som på många sätt ändå är ganska typisk för landet. Här finns stora ytor med ett ren vildmark, ett fascinerande landskap med spännande djur (kängurur och många koalas) och samtidigt ståtar Tasmanien med ett stadsliv som är både rikt på historia och trender.

Vill du resa till Tasmanien? Snacka med oss!

Det vilda Tasmanien & Freycenet National Park

Du kommer inte bli uttråkad i Tasmanien. Då den här platsen inte är den största turistmagneten ger det dig stora chanser till att få ut det bästa av ön, och uppskatta dess många orörda områden och sevärdheter. Du kan till exempel vandra i vildmarken, cykla, åka flotte eller paddla kajak i den lugna och karga naturen. Det bästa stället att gå "bushwalking"-promenader är den centrala delen av ön. Den 65 km långa "Overland Track" genom Cradle Mountain-Lake St Clair National Park är extra populär. Vandringen varar i sex dagar och är en fantastisk naturupplevelse - observera dock att vädret kan ändras från timme till timme, så packa väskan med omsorg.

Ett besök i Freycenet National Park nära den lilla staden Coles Bay på Tasmaniens östkust bör även övervägas. Här hittar du gott om orörda stränder och vikar och grönskande natur som gjorde för häftiga vandringar förbi regionens magnifika, nästan rosa granitklippor, vilka nationalparken är särskilt känd för.

Centralorten Hobart och historiska Port Arthur

Tasmaniens största stad Hobart är en höjdpunkt som ligger på Tasmaniens östkust. Här finns en historisk charm (det är Australiens näst äldsta stad), med mängder av trendiga kaféer, stora festivaler och sköna barer. Stadens ligger mellan Mt William National Park och havet vilket ger den ett perfekt läge för utflykter. Om du vill tillbringa en hel dag vid havet är en resa till "Seven Mile Beach" ett måste.

En resa i sydöstra Tasmanien bör även inkludera ett stopp i Port Arthur, ett historiskt område från den tidpunkt då fångar var bland de första invånarna i Australien. Här kan man inte undvika att bli mer eller mindre påverkade av det hårda och brutala arv och återverkningarna från den tidpunkt då denna del av Tasmanien fungerat som straffrättsliga kolonier. Stället är något dystert och sorgligt, men också väldigt fascinerande.

Västra Tasmanien

Du har inte upplevt det "riktiga" Tasmanien, om du inte har besökt västra Tasmanien. Merparten av denna del av ön är vild och oförstörd och många platser kan vara svåra att nå. Men detta är verkligen en annorlunda och unik del av Australien, speciellt eftersom denna del av Tasmanien i motsats till många andra delar av Australien helt saknar turister.

Franklin-Gordon Wild Rivers National Park
En höjdpunkt i sydvästra hörnet av ön är den magnifika Franklin-Gordon Wild Rivers National Park, som erbjuder forsränning, klättring och vandring. Här finns också djupa flodraviner och en ogenomtränglig regnskog, som vid den norra delen har några bra vandringsleder.

South West National Park
South West National Park, som upptar en stor del av sydvästra Tasmanien, är ännu en nationalpark som bör besökas. Denn är häpnadsväckande, främst tack vare sin regnskog och sina stora träd. Utöver detta finns här snöklädda bergstoppar som speglas i fantastiska fjällsjöar och på sommaren ett överflöd av vackra vilda blommor. Southwest National Park är helt enkelt fantastis och en av världens vildaste och mest isolerade platser. En resa till denna del av Tasmanien kommer för de flesta vara en höjdpunkt inte bara under resan i Australien, utan bland alla magiska platser på jorden.

Östra Tasmanien

Hela Tasmaniens östkust är full av charmiga kuststäder, sandstränder och bländande utsikt över den vackra steniga kusten. Förutom Freycenet National Park är höjdpunkten här vackra "Wineglass Bay" och Mt William National Park.

Taggad på att resa till Tasmanien?

Våra reseexperter är proffs på att sätta ihop skräddarsydda resor till Tasmanien. Boka in en kostnadsfri reserådgivning, som vi tar antingen över telefon eller i en av våra butiker, så ser vi till att resa blir till verklighet.

Få gratis reserådgivning

Höjdpunkter i Tasmanien

Tasmanien har många vackra nationalparker du inte får missa: Franklin-Gordon Wild Rivers National Park, South West National Park, Freycenet National Park och Cradle Mountain-Lake St Clair National Park har alla fantastisk natur för trekking. Om du vill chilla på stranden är Seven Mile Beach perfekt. Tasmaniens största stad Hobart är en annan höjdpunkt på östkusten. Här finns massor av historisk charm med massor av trendiga kaféer, stora festivaler och hippa barer.

Reseinspiration

Mer reseinspiration
alt

Designa din drömresa i Australien

Vill du komma igång med att planera din drömresa? Då har du hittat rätt! 

  1. Använd vår smarta reseguide för att lägga grunden för din drömresa
  2. Välj själv om du vill att våra reseexperter hittar de bästa alternativen åt dig
  3. Kolla över ditt personliga reseförslag och ändra så många gånger du vill!  


Med vår smarta reseguide kan du själv börja att designa ditt nästa äventyr. Baserat på dina svar får du en unik länk till din reseöversikt och du kan även få personliga tips från våra reseexperter på KILROY om du vill. Varje år skickar vi iväg massor av nyfikna resenärer på oförglömliga resor runt om i världen, stora som små. Nu är det din tur. Världen väntar på dig!

Glöm inte att det alltid är gratis att få ett personligt reseförslag av oss!

Starta

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...