{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.
Bungalows på en strand i Samoa
Tu Sua Giant Swimming Hole i Samoa

Resa till Samoa

Du som reser till Samoa kommer att uppleva en exotisk djungel, en fuktig regnskog, uppfriskande sötvattensjöar, dramatiska vattenfall, öde vulkankratrar, underbara stränder och inte minst traditionella och vänliga människor.

Samoa är ett av de minsta länderna i Stilla havet och även ett av de fattigaste. Det finns inga stora hotellkomplex längs stränderna i Franska Polynesien, men många opretentiösa små hyddor. Även huvudstaden är en liten stad där invånarna fortfarande har tid att vara vänliga. Åtminstone säger de alltid vad ni vill höra. Så våga fråga! En resa till Samoa ger på många sätt samma upplevelse som en resa till Salomonöarna. Samoas fördel är att infrastrukturen är bättre och att öarna är lättare att nå än de spridda Salomonöarna. Nackdelen är att det finns lite mer turister på Samoa och mindre oupptäckta öar.

Vill du resa dit? Snacka med oss!

Upolu

Huvudstaden Apai på ön Upolu är ett bra ställe att observera hur den lokala kulturen runt Stilla Havet anpassat sig till de moderna globala influenserna. Staden är inte direkt charmig, det är lite för smutsigt och trångt, men i Apai hittar du bra kaféer, restauranger och ett lokalt nattliv med "ass shakin" 'R & B - ett bra ställe att bli vän med den glada lokalbefolkningen. Passa på att titta på en rugby match och delta i jublet för de stora lokala hjältarna.

Koppla av några dagar i en liten hydda på en av Upolus många vackra palmstränder och njut av avsaknaden av Internet och andra västerländska distraktioner. Du glömmer lätt allt, eftersom alla dagar ser ungefär likadana ut; snorklingsturer, vävning av palm mattor, kokosbröd, kokosris, kokosmjölk, kokos sallad och kokos i allting. Ett bra lokalt tips är att använda kokosfett som myggmedel. Om du smörjer in dig med kokos blir din hud blir så smidig att myggorna glider av när de försöker bita dig.

Sava'i

Savai'i är en vulkanö som är lite mer avslappnad än Upolu. Det robusta lava landskapet består av 450 konformade vulkaner. Mt Matavanu är ansvarig för mycket av lavan som spreds vid det sista stora utbrottet 1905 till 1911. Vulkanen är väl värt ett besök. Dwarf's Cave är en oändligt stor lava grotta med skarpa kanter och små floder, som kan utforskas med en pålitlig ficklampa, bra skor och en lokal guide. Savai'i har dessutom massor av fina vita sandstränder där du kan bo i halm hyddor vid havet och bara njuta av livet och lugna dagar som kommer och går. Det finns många historiska platser att besöka på trevliga dagsutflykter. Mest flexibilitet får du genom att hyra din egen bil, plus att det är billigt. Kör varsamt och akta dig för grisar, höns, hundar och barn, som springer fritt på vägarna i större delen av Samoa

Dykning

Det lokala dykcentret organiserar snorkling och dykresor. Undvik dykning i Manase lagunen, där avloppsvattnet har dödat många koraller. Dyk hellre i vattnet utanför revet, där färgstarka koraller, hajar, sköldpaddor och fiskstim bjuder på härliga upplevelser. Du kan också dyka på vrak i revet, där barracudor hänger - skrämmande stora...

Låter en resa till Samoa som något för dig?

Våra reseexperter är proffs på att sätta ihop skräddarsydda resor till Samoa. Boka in en kostnadsfri reserådgivning, som vi tar antingen över telefon eller i en av våra butiker, så ser vi till att resa blir till verklighet - låt äventyret börja!

Få gratis reserådgivning

Restips i Samoa

Om du vill komma längre bort från allt som påminner dig om västerländska civilisationen besök Manono, en av de små öarna i 22 km sundet mellan Upulo och Savaii. Här kan du bo på billiga hotell där mat och snorkling ingår, du behöver inte ens att ordna det själv. Den andra lilla ön i viken, Apolima verkar oåtkomlig med sina branta klippor. Men det är möjligt att gå iland på en liten sandstrand längst ned i en smal ravin. Det är en unik upplevelse att övernatta i ett privat hem hos en av öns 80 invånare.

alt

Designa din egen drömresa!

Vill du komma igång med att planera din drömresa? 

  1. Använd vår smarta reseguide för att lägga grunden för din drömresa
  2. Välj om du vill att våra reseexperter hittar de bästa alternativen åt dig
  3. Kolla igenom ditt personliga reseförslag och ändra så många gånger du vill!  


Här kan du själv börja att designa ditt nästa äventyr. Baserat på dina svar får du en unik länk till din reseöversikt och du kan även få personliga tips från våra reseexperter på KILROY om du vill. Varje år skickar vi iväg massor av nyfikna resenärer på oförglömliga resor runt om i världen, stora som små. Nu är det din tur. Världen väntar på dig!

Glöm inte att det alltid är gratis att få ett personligt reseförslag av oss!

Designa din drömresa

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...